در حاشیه‌ی سومین روز جشنواره‌ی فیلم کوتاه
بزرگ‌داشتی باشکوه برای زاون قوکاسیان
مراسمی باشکوه برای زاون قوکاسیان، فیلم‌ساز‌، منتقد و مدرس سینما، با حضور دوستان و شاگردانش، در حاشیه‌ی سومین روز از جشنواره‌ی فیلم کوتاه تهران، برگزار شد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۰
 
بزرگ‌داشتی باشکوه برای زاون قوکاسیان
 
مراسمی باشکوه برای زاون قوکاسیان، فیلم‌ساز‌، منتقد و مدرس سینما، با حضور دوستان و شاگردانش، در حاشیه‌ی سومین روز از جشنواره‌ی فیلم کوتاه تهران، برگزار شد.

به گزارش تحریرنو، فرید فرخنده‌کیش، دبیر سی‌و‌دومین جشنواره‌ی فیلم کوتاه تهران، عصر روز جمعه در مراسم گرامی‌داشت زنده‌یاد زاون قوکاسیان در حاشیه‌ی این جشنواره گفت: امروز می‌خواهم از شاگردان و دوستان مرحوم قوکاسیان تشکر کنم که بعد از او مسئولیت پذیرش ادامه‌ی راه او را بر‌عهده گرفته‌اند. نشانه‌های این استاد بزرگ سینما، همین شاگردانی است که امروز در خدمت‌شان هستیم و هرکدام به‌گونه‌ای پرچم‌دار آینده‌ی سینمای ما هستند.

او با بیان این‌که "واسطه‌ی شناخت و دوستی من با زاون قوکاسیان، امام حسین (ع) بود." یادآور شد: نیمه‌ی دهه‌ی ۸۰ بود که به‌دنبال برگزاری یک اتفاقی در مورد عاشورا بودیم. به‌دنبال یک جریان فکری و یک منبع می‌گشتیم که یک همایش عاشورایی راه بیاندازیم، یک منبع بیش‌تر نبود که او هم زاون قوکاسیان بود.

او هم‌چنین خاطرنشان کرد: امروز روایتی را  یکی از دوستان او تعریف کردکه درموردش می‌گفت، او در بدترین شرایط و لحظات هم سراغ شاگردان و پروژه‌ها و جشنواره‌هایی که برای‌شان پدری کرده بود را می‌گرفت و نگران بود و کسی‌که زمانی‌که هیچ‌کسی امیدی به بهبودی‌اش نداشت، خودش مملو از امید بود و آن‌را انتقال می‌داد.

در ادامه‌ی این مراسم بزرگ‌داشت، محمدرضا شرف‌الدین، مدیرعامل انجمن سینمای دفاع مقدس درمورد این فیلم‌ساز تصریح کرد: از ویژگی‌های بارز ایشان آن بود که او با هر مسلکی که داشت، بسیار مومن بود و زاون استاد من بود و ارتباط ما پس از دوران پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز ادامه پیدا کرد تا این‌که در ادامه‌ی مجموعه‌ی تالیفات و مصاحبه‌های سینمایی‌اش، با من نیز مصاحبه بلندی انجام داد که قرار است به‌نام کتاب "محمدرضا شرف‌الدین جلوه‌های ویژه" منتشر شود و در این کتاب من کامل‌ترین تاریخ را از سرگذشت جلوه‌های ویژه در سینمای ایران ارائه دادم.

مهرداد اسکویی، مستندساز و عکاس نیز در مورد زاون قوکاسیان گفت: زاون قوکاسیان عاشق بود و با عشقش هنرش را زندگی کرد. زاون همیشه با ماست و به همه‌ی ما یاد داد که چه‌گونه هنرمان را زندگی کنیم و چه‌گونه تاریخی را که در آن زیست می‌کنیم، بنویسیم.

او ادامه داد: زاون کتاب‌هایش را با این هدف نوشت که بداند هنرمند کیست و چه‌گونه متولد می‌شود؟ جهان خودزیسته‌ی زاون قوکاسیان همیشه با ماست و ما تک‌تک چیزهایی را که از او یاد گرفتیم، آن‌چه بود که خود زندگی می‌کرد. زاون دوست داشت زندگی‌اش ادامه پیدا کرده تا بتواند کمک‌های خود را به‌ما کماکان ارائه کند.

اسکویی ادامه داد: از زاون یاد بگیریم که تاریخ را ما می‌نویسیم. من به‌عنوان یک فیلم‌ساز بسیار خوش‌حالم که زاون قوکاسیان تاریخ شفاهی سینمای ایران را با عشق و قدرت نوشت. جهان دارد به گردش خود ادامه می‌دهد و ما باید خوش‌حال باشیم که محضر زاون را درک کردیم.

در این مراسم فرزان معظم، سخن‌گوی بنیاد پژوهشی سینمایی زاون قوکاسیان، خبر از شکل‌گیری این بنیاد داد و اهداف آن‌را به این صورت تشریح کرد: کار این بنیاد، استفاده از کتاب‌ها، دست‌نوشته‌ها و تمام اندیشه‌های زاون است که بتوانیم آن‌ها را در اختیار همه‌ی بچه‌های فیلم‌ساز قرار دهیم.

در این مراسم بزرگ‌داشت تعدادی از لوازم شخصی قوکاسیان مانند کت و کیف و کتاب‌هایش را بر روی سن قرار داده بودند تا به‌گفته‌ی دوستان این زنده‌یاد، حضور او را در نزدیک خود احساس کنند. هم‌چنین هر یک از سخن‌رانان که به بالای سن میرفت، شاخه گلی سفید را بر روی کتاب‌ها و لوازم شخصی او قرار می‌دادند.

هم‌چنین در این مراسم، لوح سپاسی از طرف فرید فرخنده‌کیش، همایون ارشادی، مجید مصطفوی و محمدرضا دلپاک به حسن معتمدی، از نزدیک‌ترین دوستان این صاحب‌نظر سینمای ایران، اهدا شد.

در این مراسم بزرگ‌داشت مهرداد اسکویی، مستندساز، کامران ملکی، از اعضای انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی و از اعضای هیئت‌مدیره‌ی خانه‌ی سینما، فرید فرخنده‌کیش، مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، محمدرضا شرف‌الدین، سینماگر و تهیه‌کننده، فرزان معظم، مدیر بنیاد سینمایی پژوهشی زاون قوکاسیان، مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل خانه‌ی کتاب و دبیر بیست‌و‌سومین هفته‌ی کتاب جمهوری اسلامی ایران، محمد رحمانیان، نمایش‌نامه‌نویس و کارگردان تئاتر و همایون ارشادی، بازیگر سینما، نیز حضور داشتند.
کد مطلب: 3168