دبیر بیستوهشتمین جشنوارهی بینالمللی فیلم کودک و نوجوان اصفهان گفت: برای کمک به اقتصاد سینمای کودک باید سالنهای ما فضاهای کودکانه و صندلیهای مخصوص آنها را در اختیار داشتهباشند.
تحریرنو: مهدی مسعودشاهی روز دوشنبه در نشستی خبری گفت: بهدنبال این هستیم که جشنوارهی کودک را فقط به یکزمان خاص محدود نکنیم بلکه با برنامهریزی مناسب از اختتامیهی این جشنواره تا افتتاحیهی جشنوارهی بعد برنامههایی برای کودکان داشتهباشیم.
وی در توضیح این برنامهریزی گفت: در این راستا قصد داریم هماندیشی مدیریت سینمای کودک و نوجوان را با حضور متخصصان مرتبط برگزار کنیم و جشنواره متاثر از تصمیمهایی باشد که از این نشستها دریافت میکنیم.
مسعودشاهی تصریح کرد: این هم اندیشیها با دبیری اسداله اعلایی برگزار خواهدشد که تلاش آنها تدوین برنامهای منظم برای جشنواره است.
او در ادامه به بخش جنبی این جشنواره اشاره کرد و گفت: در بخش جنبی، برنامههایی مرتبط با رشد و شکوفایی سینمای کودک و نوجوان خواهیم داشت و قطعا در این بخش از برنامههایی که در حاشیهی جشن باشد و تاثیری بر روی پیشرفت سینمای کودک نداشتهباشد، اجتناب خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: پرورش کودکان و نوجوانان در کشور متاسفانه دچار سردرگمی است و ابزارها و وسایلی که در اختیار فرزندان ما قرار دارد خیلی متناسب با فرهنگ کشور ما نیست بنابراین نیاز بهیک بازنگری جدی دارد.
تولید فیلمهای کودک و نوجوان از دیگر مباحثی بود که دبیر بیستوهشتمین جشنوارهی بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان به آن اشاره کرد و گفت: در بحث تولید سخن بسیار است. این که چهطور برنامهریزی کنیم که تولیدات ما برای کودکان جذاب باشد نیز از مهمترین موضوعات است.
وی ادامه داد: ما هم معتقدیم که پیشگیری بهتر از درمان است و یکی از راههای پیشگیری همین ظرفیت سینماست که با تولید درست بتوانیم بهترین آموزش را برای کودکان داشته باشیم.
این مدیر فرهنگی خاطرنشان کرد: در این راستا تصمیم گرفته ایم بخشی را به نام "فرابخشی" طراحی کنیم که هدفاش پیگیری و برنامهریزی موضوعاتی چون آموزش بهتر و مفیدتر برای کودکان است.
مسعودشاهی توجه به سالنهای مخصوص به کودکان را از دیگر موضوعات مهم سینمای کودک عنوان کرد و گفت: باید بهجایی برسیم که سالنهای مخصوص کودکان داشته باشیم به این معنی که سالنهای ما فضاهای کودکانه و صندلیهای مخصوص کودکان در اختیار داشته باشند.
وی افزود: امروزه تا صحبت از اکرام کودک می شود این موضوع مطرح است که فیلمهای کودک فروش خوبی ندارد بنابراین یکی از راههای از بین بردن این معضل ساخت فضاهای سینمایی برای کودکان است.
مستند، انیمیشن، فیلم کوتاه و فیلمهای ویدئویی از دیگر مواردی بود که مسعودشاهی به آنها اشاره کرد و گفت: این گونههای نمایش ظرفیتهای تاثیرگذاری بر روی کودکان دارند، بنابراین ما باید این ظرفیتها را در جذب و تاثیرگذاری بر کودکانمان به کار بریم.
مسعودشاهی گفت: شان جشنوارهی ما درجهی A است که باید آنرا حفظ کنیم که البته بخش اجرایی این جشنواره برعهدهی ماست و فیلمسازانی با ساخت آثاری فاخر بخش دیگری از این جشنواره را برعهده دارند.
وی همچنین دربارهی موسیقی گفت: توجه به موسیقی در فیلمهای کودک اهمیت ویژهای دارد، بنابراین ما هم از فیلمسازانمان درخواست میکنیم که به این مقوله توجه بیشتری کنند.
مهدی مسعودشاهی دربارهی بودجهی جشنواره نیز گفت: هر فعالیتی قطعا نیازمند بودجهی مناسب است و ما نیز از رسانهها میخواهیم که برای جذب سرمایه بهما کمک کنند.
این مدیر فرهنگی ادامه داد: وقتی سرمایهگذاری در بخشهای اقتصادی انجام میشود یعنی پول وجود دارد و ما باید تلاش کنیم تا این پولها بهسمت برنامههای فرهنگی سوق دادهشود.
مسعودشاهی گفت: برای برگزاری جشنواره در تهران ۲میلیارد تومان اختصاص دادهشده که قطعا در اصفهان هم هزینههایی در نظر گرفته میشود و این رقم سال گذشته در اصفهان ۲.۵میلیارد تومان بودهاست، بههرحال محدودیت بودجه مسالهی ناگفتهای نیست و ما هم مبتلا هستیم.
او همچنین دربارهی میزان تولید فیلمهای مربوط به سینمای کودک با اشاره به اینکه فارابی تولید فیلمی را سفارش نکردهاست، گفت: تا بهحال اعتباراتی را بهعنوان مشارکت به ۱۲ فیلم اختصاص دادهایم.
وی دربارهی جوایز جشنواره گفت: جشنواره جای تقدیر و تشکر از هنرمندان است، لذا شور و نشاطی که در اهدای جایزه وجود دارد، برای ما مورد توجه است بنابراین معتقدیم تا آنجاکه میتوانیم و بودجه به ما اجازه میدهد جوایز را بهصورت نفیس اهدا کنیم.
مسعودشاهی دربارهی بخش خارجی جشنواره نیز گفت: فیلمهای خوبی در این بخش به دبیرخانهی جشنواره رسیده که در حال بازبینی آنها هستیم. همچنین از مهمانان خارجی خوبی دعوت کردهایم که در نشست بعدی نام آنها را عنوان خواهیم کرد.
گفتنی است، بیستوهشتمین جشنوارهی بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان از ۱۱ تا ۱۴ مهرماه در اصفهان برگزار خواهدشد.