با حضور سینماگران؛
پیکر خالق «کیف انگلیسی» به خانه ابدی بدرقه شد
پیکر سیدضیاءالدین دری کارگردان سریال «کیف انگلیسی» صبح امروز ۲۹ مرداد به سوی بهشت زهرا(س) تشییع شد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۵۸
 
پیکر خالق «کیف انگلیسی» به خانه ابدی بدرقه شد
 
پیکر سیدضیاءالدین دری کارگردان سریال «کیف انگلیسی» صبح امروز ۲۹ مرداد به سوی بهشت زهرا(س) تشییع شد.

به گزارش تحریرنو ؛ مراسم تشییع پیکر زنده یاد ضیاءالدین دری کارگردان برجسته سینما و تلویزیون، با حضور هنرمندان و هنردوستان در خانه سینما برگزار شد،ابراهیم حاتمی‌کیا، حسام نواب صفوی، امیرعلی دانایی، تینا پاکروان، مریلا زارعی، ابراهیم داروغه زاده، علی مسعودی، سیدعلی صالحی، محمد مهدی حیدریان، رضا کیانیان، محمود گبرلو، علی مصفا، فخرالدین صدیق شریف، علی اکبر ثقفی، محمدرضا شفیعی و... از هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.

امیرعلی دانایی بازیگر نقش اول سریال کلاه پهلوی در ابتدای مراسم گفت: برای من دری همیشه جزو اولین هاست. بیشتر از اینکه یک انسان را از دست داده باشیم، یکی از مفاخر کشورمان را از دست دادیم که قلم شگفت‌انگیزی داشت. دری پدر سینمایی من بود و بیشتر از این متاسفم که نتوانستم همکاری دیگری با او داشته باشم. گله مندم که چرا از مفاخرمان حفاظت و حمایت نمی‌کنیم. این اصلاً درست نیست؛ دری‌ها فیلم نسازند چه کسانی باید فیلم بسازند؟! او میخواست فیلمنامه سنجر خان و پهلوان خشمگین را بسازد، اما اجل مهلتش نداد. باید به شایستگی هنرمندان بیشتر توجه شود، چون شاید دیگر مانند دری متولد نشود.

در ادامه این مراسم رضا کیانیان که با بغض فراوان صحبت می کرد گفت: چهل سال از انقلاب می‌گذرد اما ما یک‌روز خوش دیدیم؟ ما مردم بدی نبودیم چرا نباید یک روز خوش ببینیم؟ ما چهل سال است که در بحران زندگی می‌کنیم و در این اوضاع طبیعی است که یادمان برود از دوستی هایمان. دری ۶۵ سالش بود چرا باید بمیرد؟ سریال کیف انگلیسی را کسی نمی‌تواند فراموش کند و کسی بهتر از او نمی توانست چنین روایتی داشته باشد. قبل از او علی حاتمی بود.امیدوارم روزی برسد که به آینده امیدوار باشیم.

وی اظهار کرد: دری سنی نداشت؛ حیف بود که به این زودی از پیش ما برود. او آثار به یادماندنی مثل سریال کیف انگلیسی را ساخت که کسی نمی‌تواند فراموش کند.

در ادامه اسدالله نیک نژاد بیان کرد: پس از سال‌ها دوری اولین ملاقات من با جامعه هنری همراه با مرگ دوست ۴۰ ساله من اتفاق افتاد! دری یک رفیق و هنرمند بود، خوب است قبل از دست دادن این هنرمندان، سراغی از یکدیگر بگیریم.

وی افزود: به دری می‌گویم با غرور با ما وداع کن؛ چون چند فرزند خوب، باسواد و ... بجا گذاشته ای. به شخصه به فرزندانش افتخار می‌کنم. دری یکی از بهترین کارگردان‌های تاریخ معاصر ما بود. او سینه اش را سپر می‌کرد و به جوانان می‌گفت: چه کسانی به این مملکت ظلم کرده اند.

قطب الدین صادقی هم در این مراسم عنوان کرد: من با مرگ انتظامی و دری بخشی از خوشی‌های زندگی ام را از دست دادم، با رفتن تک تک بزرگان اندکی از خوشی‌های زندگی ما از دست می‌رود.

این هنرمند تئاتر و تلویزیون اظهار کرد: دری از دوستان خوب من بود و افتخار داشتم در کیف انگلیسی او بازی کنم. من با نقشم در این اثر زندگی کردم. دری یک ویژگی بارز داشت و آن اینکه زندگی عاطفی و فهم تاریخی بالایی داشت. این‌ها را در هم می‌تنید و اثری خوب خلق می‌کرد.

وی افزود: اشک ریختن برای این بزرگان کم است؛ چون بیشتر باید قدر آن‌ها را بدانیم. این مرد سختکوش بود و برای انجام کارهایش احساس مسئولیت می‌کرد. بزرگترین فضیلت این نوع آدم‌ها این بود که هنر را به مردم نزدیک کردند، نه در قبال پول‌های کلان بلکه با عشق و پشتکار. بسیار متاسفم که نتوانست سنجرخان را بسازد. البته شنیدم که می‌خواهند ساخت آن را ادامه دهند؛ اما‌ ای کاش خودش بود و این کار را می‌کرد.

مریلا زارعی بازیگر سینما و تلویزیون کشورمان هم که سابقه همکاری با دری در سریال کلاه پهلوی را داشت، عنوان کرد: سلام سید، شما زائر شاهچراغ هستید و رفتن شما با از دست دادن استاد انتظامی غم ما را دو چندان کرد.

وی افزود: کاش ضیاء الدین دری بیشتر کنار ما می‌ماند و از هنرش استفاده می‌کردیم.‌ ای کاش می‌توانستیم بیشتر او را داشته باشیم. به احترام مردی که در کشور خودش نوشت و خواند تا هنر کشور در حد لطیفه‌های اینستاگرامی نماند، کلاه از سر بر می‌داریم.

عبدالله اسفندیاری از دوستان قدیمی مرحوم دری هم گفت: من برادری را از دست دادم که سال‌ها با هم حرف می‌زدیم و دعوا می‌کردیم، اما دوستی مان برقرار بود. سریال کیف انگلیسی در میان کار‌های دری گل کرد و به خوبی دیده شد. او یک ویژگی بارز داشت و آن این بود که دوست داشت، خلاف جهت آب حرکت کند.

محمدرضا عرب سخنگوی شورای مرکزی کانون کارگردانان سینمای ایران هم بیان کرد: چرا باید از فیلمنامه‌های ساخته نشده کارگردانان، در زمان فوتشان یاد کنیم. چرا باید چنین کارگردان‌هایی سال‌ها بیکار بمانند؟! جواب این بی مسئولیتی‌ها را چه کسی می‌دهد؟! چرا بعد از کیف انگلیسی کسی به فکر او نبود؟ در زمان حیات هنرمندان باید بیشتر به آن‌ها توجه کنیم.

سپس علی دارابی معاون امور استان‌های رسانه ملی گفت: امروز ما شاهد مراسم تشییع و تجلیل از یکی از ستارگان آسمان هنر ایران هستیم. او برای من رفیق و دوست شفیقی بود و به همه بازماندگانشان تسلیت می‌گویم. ما علاوه بر رابطه کاری با هم دوست بودیم.

وی با اشاره به ویژگی های دری نیز گفت: دری انسانی موحد خداجو عاشق اهل بیت بود و بسیار علاقه مند بود که سریال یا سینمایی درباره حضرت زینب بسازد که اجل مهلت نداد و تشییع او در شیراز بخشی از توجه اهل بیت به این سید عزیز بود.برای اولین بار بود که در شاهچراع چنین مراسم باشکوهی برای یک هنرمند برگزار شد.

وی با بیان اینکه از زمانی که سریال کلاه پهلوی که معاون سیما بودم دوستان به من اطلاع دادند که حال دری خوب نیست، گفت: این میزان دقت و سرعت او تعهدش مثال زدنی بود و آگاهی و دانش وسیعی که از تاریخ داشت.او وفادار بی‌چون و چرا به استقلال کشور بود و قهرمان های واقعی را دوست داشت، سنجرخان ۲۶ قسمتش نوشته شد و در بیمارستان که به عیادتش رفتم به ما روحیه می داد و گفت بعد از مرخص شدنم از بیمارستان در شهریور کلید می زنیم. او به شدت بیگانه ستیز بود نه به معنی نفی دیگران بلکه خواهان استقلال و آبادی کشورش بود. دو سریال او دو روایت از منظومه فکری اش است و از خداوند برایش رحمت الهی می خواهم.

گفتنی است؛ مراسم تحریم سیدضیاءالدین دری هم پنجشنبه اول شهریور ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب برگزار می‌شود.
کد مطلب: 16526