دبیر انجمن رادیولوژی ایران؛
سونوگرافی وسيله كسب درآمد برای متخصصان زنان نمی باشد
دبیر انجمن رادیولوژی ایران با اعلام اینکه سونوگرافی وسيله كسب درآمد برای متخصصان زنان نمی باشد گفت: رفتار وزارت بهداشت در حوزه نظارت بر تخلفات سونوگرافی غير راديولوژيست ها نااميد كننده است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۰
 
سونوگرافی وسيله كسب درآمد برای متخصصان زنان نمی باشد
 
دبیر انجمن رادیولوژی ایران با اعلام اینکه سونوگرافی وسيله كسب درآمد برای متخصصان زنان نمی باشد گفت: رفتار وزارت بهداشت در حوزه نظارت بر تخلفات سونوگرافی غير راديولوژيست ها نااميد كننده است.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی انجمن رادیولوژی ایران دکتر وحید کریمی، در آستانه برگزاری کنفرانس تصویربرداری زنان اظهارداشت: این کنفرانس باحضور ٤٠٠ نفر از متخصصين راديولوژي وبا سخنراني ٢٠نفر از اساتيد برجسته راديولوژی ايران و با همكاری گروه راديولوژي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتی در هتل ارم تهرا ن برگزارمي‌شود.

‏‎وی افزود: این کنفرانس به همت انجمن رادیولوژی ایران و با ‎محوريت تصویربرداری تخصصی نازایی ، انکولوژیِ زنان و پزشکی قانوني برگزار خواهد شد و جدیدترین دستاوردهای علمی در این راستا مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد.

‏‎ دبیر انجمن رادیولوژی ایران ادامه داد: در چند سال گذشته علیرغم بی مهری‌های متعدد وزارت بهداشت به متخصصان رادیولوژی، انجمن رادیولوژي كوشيده است تا با برگزاری همایش‌ها و سمینارهای متعدد علمی به وظیفه خود در زمینه ارتقاء و به روز رسانی خدمات تصویربرداری عمل کند.

‏‎ کریمی عنوان کرد: ماه پیش وزارت بهداشت دستورالعمل گایدلاین‌های انجام سونوگرافی بارداری را به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کرد که به دنبال اعتراضات شدید جامعه رادیولوژی، وزارت بهداشت با قبول اشکالات ماهوی متعدد در این گایدلاین‌ها اجرای آن را متوقف کرد.

‏‎وی گفت: چند روزی از این ماجرا نگذشته بود که وزارت بهداشت در اقدام نسنجیده ديگري بخشنامه اي با موضوع سونوگرافی سطح یک صادر کرد و تنش و التهاب جديدي را باعث شد.

‏‎ دبیر انجمن رادیولوژی ایران يادآور شد: در صدور بخشنامه جدید طبق روال غلط و معمول وزارت بهداشت مشورتي با متوليان سونوگرافي (انجمن راديولوژي و هيات بورد راديولوژي) انجام نگرفته است . و رفع نیاز در مناطق محروم را دلیل و بهانه ابلاغ این بخشنامه اعلام کرده اند.

‏‎ کریمی افزود: این درحالی است که انجمن رادیولوژی بارها آمادگي خود جهت همفكري ومشاركت در رفع نياز مناطق محروم رابه وزارت بهداشت اعلام کرده است. ولی وزارت بهداشت هیچ اعتنایی به این درخواست ها نداشته است كه نشان مي دهد مسئولين وزارت بهداشت گوياعزمي واقعي براي رفع نیاز مناطق محروم با استفاده از راديولوژيست ها ندارند و متاسفانه در طول سال هاي اخير به اسم رفع نياز مناطق محروم اهداف دیگری را دنبال مي‌کنند به طوري كه باعدم رفع نیاز مناطق محروم به صورت منطقی و علمی ،فضا را برای مداخله ی افراد غیر متخصص در سونوگرافی فراهم مي کنند.

دبیر انجمن رادیولوژی ایرانی بیان داشت: از نمایندگان مجلس شهرهایی که کمبود نیروی متخصص رادیولوژی دارند خواهشمندیم از وزارت بهداشت پیگیر شوند که چرا در راه رفع نیازهای این مناطق به نیروی متخصص رادیولوژی کارشکنی می‌کنند.

‏‎کریمی تصریح کرد: اینکه وزارت بهداشت دستورالعمل هایی در حوزه سونوگرافی صادر می کند که توسط افراد غیر متخصص و غیر رادیولوژیست تدوین می شود دهن کجی بزرگی به جامعه متخصصان و اساتید خدوم رادیولوژي است.

‏‎وی تأکید کرد: بخشنامه هاي جديد وزارت بهداشت در راستاي ترويج پديده شوم خود ارجاعي است .واگذاری انجام سونوگرافی تشخیصی به متخصصان غير راديولوژيست باعث آسيب‌های متعدد به بیماران از نظر جانی و اقتصادی می شود. اصولا ورود افراد غیر رادیولوژیست به حوزه تصویربرداری باعث غیرشفاف شدن حوزه تشخیصی شده و با حذف رادیولوژیست از چرخه تشخیص و درمان پدیده خودارجاعی شدت می يابد.

‏‎ دبیر انجمن رادیولوژی ایران اظهارداشت: سونوگرافي كاري تخصصي است و نقش حياتي در مديريت درمان بيماران دارد آموزش آن يك دوره ٤ساله در محيط بيمارستاني و دانشگاهي مي‌طلبد و قابل انجام بعد از گذراندن دوره‌هاي چند روزه و حتي ٢ و٣ ماهه نیست.

‏‎ کریمی اضافه کرد: متاسفانه برخي گروه‌هاي پزشكي با فشار بر وزارت بهداشت دنبال اين هستند كه مبتني بر آموزه‌هاي محدود دوران دستياري علاوه بر حق ويزيت از بيماران بابت استفاده از سونوگرافي به‌عنوان ابزار كمك تشخيص پول دريافت كنند.

وی ادامه داد: انجمن راديولوژي اعتقاد دارد سونوگرافي وسيله كسب درامد براي متخصصان زنان وساير متخصصان غير راديولوژيست نيست و وزارت بهداشت نمي‌تواند سفره اي با نام سونوگرافي پهن كند و همه را مجاز به اخذ وجه بابت سونوگرافي كند و هزينه هاي درمان را افزايش دهد.

دبیر انجمن رادیولوژی ایران گفت: از طرفي جان بيماران ارزشمندتر از آن است كه وزارت بهداشت به برخي افراد با حداقل تسلط به سونوگرافي اجازه انجام سونوگرافي بدهد و امورات تشخيصي و درماني را با اختلال مواجه كنند.

‏‎کریمی بیان داشت: بارها مسولان وزارت بهداشت به غلط القا مي كنند كه راديولوژيست ها انحصار طلبي ميكنند و دعوا بر سر پول است.

‏‎وی اضافه کرد: طبق قوانين موجود استفاده از سونوگرافي به‌عنوان ابزار كمك تشخيص بدون اخذ وجه مجاز است و دعواي پول از طرف كساني است كه براي انجام كاري كه دوره تخصصي آن را نگذرانيده اند مي‌خواهند از بيماران علاوه بر حق ويزيت ،پول اضافه بابت سونوگرافي دريافت كنند.

‏‎ دبیر انجمن رادیولوژی ایران خاطرنشان کرد: اما در خصوص بحث انحصار همچنان كه انجام جراحي كاتاراكت در انحصار متخصصان چشم است و انجام سزارين در انحصار متخصصان زنان و ....انجام سونوگرافي تخصصي هم در حيطه وظايف متخصصان راديولوژي است و اين به معني انحصارگرايي نيست و تاكيد بر اهميت جان بيماران و جايگاه مهم تخصص در امورات پزشكي است.

‏‎ کریمی گفت:صدور بخشنامه های متوالی که باعث تحریک جامعه رادیولوژی می شود فضاي ارائه خدمات تشخیصی و برنامه هاي آموزشی را دچار خدشه مي كند بنابراین وزارت بهداشت بايد در اين موارد مسئولانه و شفاف عمل کند و از تزريق بحرانهاي بيشتر به جامعه راديولوژي اجتناب كند.

‏‎‎ دبیر انجمن رادیولوژی ایران گفت: وزارت بهداشت در سال های گذشته نيز در حق رادیولوژیست های کشور كم لطفي هايي را روا داشته است كه نمونه بارز آن ،برخورد ناشايست با رادیولوژیست هایی بود که در ۲۶ دی‌ماه ۹۴ به وزارت بهداشت مراجعه کرده بودند و اين اتفاق بي سابقه از خاطره جامعه پزشکی محو نخواهد شد و هنوز وزارت بهداشت بابت این رفتار ناشایست از رادیولوژیست ها عذرخواهی نکرده است.

‏‎کریمی گفت: وزارت بهداشت باید زبان گفت‌وگو با جامعه رادیولوژی را اصلاح کرده و با رعایت اصول اخلاقی و علمی و احترام متقابل به دنبال حل مشکلات راديولوژي كشور و تقويت حوزه تشخيصي باشد و اگر بخواهند به این روند ادامه دهند با تضعیف رشته رادیولوژی باعث افت کیفیت خدمات درمانی و آسیب جانی و مالی بیماران خواهد شد.

‏‎وی بیان داشت: در خصوص وضعيت نا اميد كننده نظارت هم لازم به ذكر است كه دو سال قبل كم كاريهاي مربوط به نظارت وزارت بهداشت در خصوص سونوگرافي متخصصان زنان در بيمارستان‌هاي دولتي -خصوصي به دفتر وزير بهداشت ارسال شد ولي متاسفانه اراده اي براي رسيدگي به اين تخلفات و دفاع از حقوق مردم ديده نشد و هنوز متخلفان در حوزه ديده وزارت بهداشت به راحتي از بيماران رقم‌هاي نجومي اخذ مي‌كنند.

‏‎ دبیر انجمن رادیولوژی ایران اضافه کرد: پيشنهاد مي‌شود وزارت بهداشت با لغو بخشنامه هاي نسنجيده و غير قانوني بيش از اين به التهاب فضاي موجود دامن نزند وكميته حقيقت ياب با حضور سازمان نظام پزشكي و كمسيون بهداشت مجلس و ساير نهادهاي نظارتي تشكيل شود تا ابعاد مختلف حاكم بر اين بخشنامه‌هاي تنش زاي سريالي بررسي وحل وفصل شود.

کنفرانس تصویربرداری زنان توسط انجمن رادیولوژی ایران ۲۶ و ۲۷ بهمن در هتل ارم تهران برگزار می شود.
کد مطلب: 14744