در نشست خبری دوازدهمین جشنواره بین‌المللی «فیلم ۱۰۰»مطرح شد؛
برگزاری جشنواره فیلم ۱۰۰با هدف افزايش توليد و انتقال پیام های اخلاقی
دوازدهمین جشنواره بین‌المللی «فیلم ۱۰۰»با شعار" سینمای اخلاق " در پردیس سینمایی آزادی برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۱۹
 
برگزاری جشنواره فیلم ۱۰۰با هدف افزايش توليد و انتقال پیام های اخلاقی
 
دوازدهمین جشنواره بین‌المللی «فیلم ۱۰۰»با شعار" سینمای اخلاق " در پردیس سینمایی آزادی برگزار خواهد شد.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰، نشست خبري دوازدهمين جشنواره بين المللي فيلم ١٠٠ با حضور علي قرباني دبير جشنواره، محمد زرويي نصرآباد مدير عامل موسسه سپهر سوره هنر و يزدان عشيري مدير روابط عمومي سازمان سينمايي حوزه هنري امروز (٦ اسفندماه) در تماشاخانه مهر حوزه هنري برگزار شد.

در اين مراسم يزدان عشيري، در خصوص اهمیت جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰ گفت: جشنواره بين المللي فيلم ١٠٠ثانيه اي از ٨ الي ٩ اسفندماه با نمايش ص۳۰۰ فيلم به همراه برنامه هاي متعدد آموزشي و پژوهشي نظير وركشاپ و کارگاه های ميزبان فيلمسازان ميني مال و اهالي رسانه و علاقه مندان به اين حوزه خواهد بود.

وي افزود: سينماي ثانيه اي و کوتاه، اساسا خواستگاه استعدادهاي نهفته سينماي ايران است اين در حالي است كه تجربه موفق فيلمسازان جوان در عرصه فيلم هاي بلند هم، نشان داده سينماي ايران به تغير و تحول نياز دارد و اين اتفاق در بستر فيلم هاي كوتاه به عنوان مكاني براي كشف استعدادهاي جديد و حرف هاي تازه امكانپذير مي شود.

عشیری اظهار داشت: حوزه هنري راهبرد جوانگرايي و مقوله نوگرايي را به عنوان سياست گذاري هاي جديد در دستور كار خود قرار داده است كه اين رويكرد در بخش هاي مختلف، مراكز و موسسات به صورت جدي پيگيري مي شود و نیروهای جوان به طور سالانه به بدنه سينماي ايران اضافه مي شود. اين جشنواره يكي از ظرفيت هاي بي نظيرسينما است كه به معرفي و شناسايي بسياري از فيلمسازان جوان و محجور و استعداديابي در اين زمينه به بدنه سينما كمك مي كند.

در ادامه ،علي قرباني دبير دوازدهمين جشنواره بين المللي فيلم ١٠٠ ثانيه در خصوص اهداف اين جشنواره گفت: جشنواره بين المللي فيلم ١٠٠ثانيه اي در حالي دوازهمين دوره خود را سپري مي كند كه همواره به دنبال مسير فكر و انديشه اي است كه در سال ٨٢ در حوزه هنري كرج براي آن طراحي و اجرا شده است. در سال هاي اوليه، اين جشنواره به عنوان ابزاري نوين براي معرفي سينما در بين تكنولوژي هاي پيام رسان تبديل شد كه در جريان اين پيشرفت ها ايده اي نو تلقي مي شد.

وي خاطر نشان كرد: جشنواره براي ما بهانه است و هيچ وقت اهميت چنداني در مقايسه با توليد نداشته است . هدف اصلي ما از برگزاري آن، افزايش سطح اين توليدات در ژانر كوتاه و در كنار آن پخش فيلم است. در حال حاضر، سينماي كوتاه بهترين رسانه براي اين ابزارهاي جديد است و سينما بهترين و موثرين ابزار براي انتقال پيام محسوب مي شود. فيلم هاي ١٠٠ ثانيه اي به تنهايي نسبت به اين پيام ها واقف بوده و در انتقال پيامهای اخلاقی به مخاطب به خوبي عمل كرده است. هدف ما برگزاري جشنواره نيست بلكه افزايش توليد و انتقال مفهوم است.

قربانی عنوان کرد: شعار جشنواره بين المللي فيلم ١٠٠ثانيه اي ، "اخلاق" و تاكيد بر" سينماي اخلاق" است كه به درستي از طريق ابزارهاي مختلف و به واسطه فيلم كوتاه به مخاطب ارائه مي شود و كاركرد آن در مسائل اجتماعي به وضوع ديده مي شود.هدف ما انتقال سريع و بهتر مفهوم اخلاق و در كنار آن افزايش توليد آثار و پخش فرهنگي آن در قالب سينماي اخلاق است چرا كه نياز داريم با تكرار پيام ها بي اخلاقي رايج در اجتماع اصلاح شود اين در حالي است بي اخلاقي جامعه انكارناپذير است و در ابعاد مختلف ديده مي شود بنابراين اصلاح آن نياز به تلنگر دارد.

وی یادآور شد: امروز سينماي ١٠٠ثانيه اي مي تواند دائم در كنار مردم حضور داشته باشد و به واسطه تلفن همراه و تكنولوژي هاي در دسترس ، فرهنگ غني و آموزه هاي ديني ما را لحظه به لحظه به مخاطب منتقل كند. فرهنگ و پشتوانه غني جامعه ما مي تواند در قالب پيام توسط فيلم ها ارائه شود.

دبیر جشنواره فیلم ۱۰۰ اظهار داشت: معتقديم جشنواره بهانه است و تلاش بسياري براي توليد فيلم كرده ايم . در اين جشنواره به دنبال فیلم ۱۰۰ ثانیه ای به عنوان فيلم كامل با تمام مولفه هاي سينما بوده ايم و بر سر اين اعتقاد ايستاده ايم. بسياري از فيلم هاي دريافتي پيام خوبي داشته اند اما از نظر ساختار دچار مشكل بوده اند كه مجبور به حذف آن شده ايم. توليد اين چنين فيلمها كار سختي است و بايد تمام شرايط در آن رعايت شود.

وی ضمن تاکید بر تعلق جشنواره به مردم جامعه افزود: اين جشنواره سينماي اخلاق است كه متعلق به هـيچ ارگاني نيست بلكه متعلق به مردم و جامعه ايران است كه نياز به كمك در بخش توليد دارد تا موضوع مردم حل شود.ما از مديران كميته امداد تشكر مي كنيم كه در توليد همت كرده اند و نسبت با توليد فرهنگ در فيلم هاي كوتاه اقدام خوبي داشته اند و در شبكه هاي اجتماعي و فضاي مجازي توانسته است جايگاه خوبي پيدا كنند. ما اين انتظار را از همه بخش هاي ديگر هم داريم تا نسل هاي جوان ياد بگيرند كه چگونه رفتار كرده و به زندگي ادامه دهند.

قربانی درباره بخش بین الملل جشنواره فیلم ۱۰۰ ثانیه ای عنوان کرد: ما در این بخش به فیلم های کوتاه دنیا توجه کرده ایم تا كه بتوانيم فيلم هاي مختلفي را در جشنواره داشته باشيم و نمونه هایی از این فیلم ها را به فيلمسازان خودمان ارائه دهیم . اما در تولید این فیلم ها بيش از محتوا به فرم پرداخته شده است و این امر از لحاظ موضوعیت همخوانی زیادی با جشنواره ما نداشته است. ما سال های زیادی است که با حشنواره هاي فيلم هاي كوتاه ديگر كشورها کار کرده ایم و روابط و تفاهم نامه هایی با این کشورها امضا شده است كه از فيلم های ۱۰۰ ثانیه ای ایران در جشنواره های بین المللی استفاده شود. ما هم در جشنواره هایی نظیر کن حضور داشته ایم . ۳ هزارفيلم كوتاه از ١١٥ کشور برای شرکت در این دوره از جشنوارهبین المللی فيلم ۱۰۰ ثانیه ای به دبیرخانه رسيده است كه از این تعداد ۳۳ اثر از ۱۹ کشور در بخش مسابقه قرار گرفتند. لازم به ذکر است همه این آثار با دقت بررسی شده و يك سانس به اکران فیلم های اين بخش اختصاص داده شد.

وی اظهار داشت: توليد فيلم ١٠٠ثانيه اي مقدمه اي براي سينماي حرفه اي نيست بلكه توليد و تخصصی مستقل محسوب مي شود چرا كه ايده پردازي در آن كاري مشكل است و صرفا هر فیلمساز موفقی در این عرصه قادر به ساخت فیلم بلند نیستند و برعكس آن هم وجود دارد. بنابراين اين دو قشر كاملا تفكيك شده هستند و اميدوارم اين مرزهای فيلمسازی در بخش فيلم كوتاه حفظ كنيم.فيلم صد ثانيه اي يك تخصص مستقل است . جوانگرايي در آن يك حسن محسوب می شود.

دبیرجشنواره فیلم ۱۰۰ ضمن اشاره به فعالیت دائم حوزه هنری در ساخت فیلم کوتاه گفت: در سازمان سينمايي حوزه هنری در طول سال فارغ از این جشنواره اقدام به ساخت فيلم هاي كوتاه اقدام مي كند كه در باشگاه فيلم سوره تحت پوشش مجموعه اي به نام كات و در مرکز مستند سوره و مركز انيميشن نيز به توليدات این فیلم ها كمك مي شود و اعلام می کنم همه فيلمسازاني كه مي توانند فيلم خوب توليد كنند مي توانند از حمايت ما در این زمینه بهره مند شوند. گفتنی است حوزه هنری امکان اکران فیلم را برای هر كسی كه به هر دليلي به جشنواره راه پيدا نكرده است فراهم کرده است .این اقدام با دو رویکرد كشف خطاها و كمك هاي آموزشي به فيلمسازان جوان انجام می شود.

وی ادامه داد:۲ فيلم بلند" دايان" و "ديدن اين فيلم جرم است" در جدول برنامه هاي جشنواره بین‌المللی «فیلم ۱۰۰» به عنوان بخش ويژه در لیست اکران ها قرار داشته و برای علاقه مندان به نمایش گذاشته می شود.

قربانی اظهار داشت: تعداد فيلم كوتاهی كه در شبكه هاي اجتماعي گسترش پيدا كردهع است کم نیست و برای نمونه می توان به مجموعه انيميشن "ديرين ديرين اشاره کرد كه در قالب سانس زنگ اخلاق با حضور عوامل ساخت اين فيلم ها در جشنواره پخش خواهد شد و در نظر داریم درباره دغدغه ها واقتصاد ساخت اين فيلم ها بحث و گفت و گوهایی صورت گیرد. ورکشاپ "هادي مقدم دوست " و محم ابوالحسنی و علی درخشی در اين جشنواره برپا می شود.

وی تاکید کرد: در بخش سپهر سوره هنر تدابیری در خصوص اقتصاد فیلم ها سنجيده شده است که با تهیه ويدئوهایی در قالب VOD درآمدزایی کرده وبا تعلق منافه مالی به فیلمسازان اثر ،حمایتی اقتصادی انجام شود. همچنین باشگاه فيلم سوره با اعطای جوایز حمایت از تولید به فیلم های کوتاه برگزیده ، از تولید های بعدی این فیلمسازان حمایت خواهد کرد.

دبیر جشنواره بین المللی فیلم های ۱۰۰ ثانیه ای ، حمايت از توليد ملي و كالاي ايراني ا را یکی ار دغدغه های اصلی جشنواره دانست و افزود: حمايت از توليد ملي و كالاي ايراني از ديگر دغدغه هاي ما است كه در كنار معاونت علمي رياست جمهوري در قالب بخشي جداگانه داوري خواهد شد.از فيلمسازاني كه در بخش داوري كمك ما كرده اند تشكر مي كنم كه با تمام وجود حضور داشته تا پرچم سينماي اخلاق را بالا نگه داریم.

محمد زرويي نصرآباد مدير عامل موسسه سپهر سوره هنر در باره رویکرد جشنوار بین‌المللی «فیلم ۱۰۰» گفت: جشنواره علاوه بر نگاه تولید محور، بشتر نگاهی حمايتی از هنرمندان جوان دارد. در کل جشنواره های هنری نگاه اصلی توجه به كشف استعداد ها است كه درواقع درگاه ورودی برای استعدادپروری و کشف آن است كه آزمون ورودی به این مرحله با حمايت ها و همراهي اين افراد ادامه دار می شود.

وی افزود: جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰ به علت محدوديت هاي مالي حوزه هنری و همه دستگاه های فرهنگی و گرانی ارز با يك سال وقفه برگزارشد. با انتشار فراخوان جشنواره تا پایان مهلت از ارسال آثار ۱۳۲۸ اثر در بخش ملي دریافت شد که از این تعداد ٨٠٣ اثر مربوط به بخش اصلي و ٥٢۵ اثر مربوط به بخش مسير تجربه و فيلم اولي ها بوده است . به علت رقابت فیلم اولی ها با گروه های حرفه ای تر و امکان تضعیف روحیه این افراد در عنفوان جوانی در این بخش یه شناسایی رویش ها توجه شده است . تعداد کل شرکت کنندگان در این جشنواره ۹۴۳ اثر است که ۵۷۱ اثر مربوط به بخش اصلی و ۴۱۶ اثر متعلق به بخش مسیر تجربه بوده است.

زرويي نصرآباد ادامه داد: در بخش معاونت علمي فناوري رياست جمهوري حمايتي از جشنواره داشته اند كه به موجب آن بخشی به عنوان "حمایت از تولیدات ایرانی" در این جشنواره تعبیه شد که ١١٠اثر از علاقه مندان به این بخش دریافت شد و که در دو بخش مجزای اصلی و اکران قرارگرفته اند. در بخش اصلی در مجموع ۱۱۵ اثر با هم رقابت می کنند که این تعداد ۷۲ اثر دارای قالب داستانی ، ۲۴ اثر دارای قالب مستند و ۱۵ اثر دارای قالب پویانمایی بوده اند که به بخش مسابقه راه یافته اند. اما فیلم های فاقد استاندارد در بخش اکران به نمایش گذاشته می شوند که از مجموع ۱۰۶ اثر، ۷۱ اثر داستانی ،۲۳ اثر مستند ۱۲ اثر پویانمایی بوده است.

وی در خصوص تعداد آثار مربوط به بخش مسیر تجربه یادآور شد: در بخش اصلی ۴۵ اثر به بخش مسابقه راه یافته است که و در بخش اکران ۳۷ اثر به نمایش گذاشته می شوند. حاصل کل فیلم های در ۹ سانس نمایش داده می شوند که ۱ سانس به مسابقه مسیر تجربه، ۳ سانس به مسابقه ملی ، ۳ سانس به بخش غیر رقابتی، ۱سانس به مسابقه حمایت از کالای ایرانی ، ۱ سانس به مسابقه بین الملل و ۱ سانی به بخش خارج از بین الملل تعلق گرفته است.

مديرعامل موسسه سپهر سوره هنر ادامه داد: در راستاي رايزني هاي انجام شده با سایت آپارات تفاهماتي صورت گرفت كه نظرسنجي مردمی به صورت همزمان با اكران فيلم ها در سالن ها انجام شود و از فیلم های برگزیده ها ازنگاه مردم در اختتاميه تقدير خواهد شد.

وی یادآور شد: از برگزیده تمام بخش های جشنواره، يك فيلم منتخب، و از جايزه ١٥ميليون تومان به همراه تنديس جشنواره بهره مند خواهد شد. همچنین در بخش اصلي در هر کدام از بخش های مستند، داستاني و پويانمايي به بهترين كارگرداني مبلغ ١٢ميليون تومان به همراه تندیس جشنواره اعطا خواهد شد.و در کدام از این بخش ها از ۲ فیلم با مبلغ ٧ تومان تقدیر خواهد شد و یک جایزه ۵ میلیون تومانی به تکنیک فیلم تعلق می گیرد وبه همین میزان یک جایزه دبیر به برگزیده بخش مسیر تجربه و مبلغ ۳ میلیون تومان به فیلم تقدیری در هر سه بخش اختصاص می یابد. در بخش "حمایت از کالای ایرانی" نیز به ۳ فیلم های برگزیده ۷ میلیون تومان و ۳ میلیون تومان هم به فیلم های تقدیری تعلق خواهد گرفت. در بخش جایزه جهانی نیز به هریک از برگزیده ها مبلغ ۱۵۰۰ یورو اعطا خواهد شد.

در ادامه عشیری خبر داد: همزمان با جشنوار ه ویژه برنامه های جشنواره در شبكه های ٥ سیما ومستند پخش خواهد شد که در ایام برگزاری ۴ برنامه در این دو شبکه به نمایش در می آید.

وی گفت: دوازدهمين جشنواره بين المللي فيلم ١٠٠ ثانيه اي ٨ تا ٩ اسفندماه در سينما آزادي برگزار و مراسم اختتاميه ١٠اسفندماه در تالار انديشه برپا خواهد شد و استفاده برای اعضای صنوف سینمایی، منتقدان و اهالی رسانه آزاد است.
کد مطلب: 18010