هوشنگ کامکار در مراسم رونمایی آلبوم "باغ‌های پژمان":
می‌توان اثری با تکنیک جهانی اما هویت ملی تولید کرد
مراسم رونمایی آلبوم "باغ‌های پژمان"، اثرهوشنگ کامکار روز گذشته، دوشنبه ۲۸ دی‌ماه با حضور برخی از هنرمندان موسیقی هم‌چون کامبیز روشن‌روان، هوشنگ کامکار، محمد سریر، حمیدرضا دیبازر، امین هنرمند و رضا مهدوی برگزار شد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۴
 
 
مراسم رونمایی آلبوم "باغ‌های پژمان"، اثر هوشنگ کامکار روز گذشته، دوشنبه ۲۸ دی‌ماه با حضور برخی از هنرمندان موسیقی هم‌چون کامبیز روشن‌روان، هوشنگ کامکار، محمد سریر، حمیدرضا دیبازر، امین هنرمند و رضا مهدوی برگزار شد.

به گزارش تحریرنو، در ابتدای این مراسم سمیرا سپهرنیا به نمایندگی ازمکتب تهران ضمن خیرمقدم‌گویی، درمورد موسسه‌‌ی فرهنگی‌هنری، آموزشگاه و انتشارات "مکتب تهران" توضیحاتی را ارائه کرد.

در ادامه‌ی جلسه رضا مهدوی، مدیر عامل موسسه "راوی آذرکیمیا" از حاضران در این برنامه، دست‌اندرکاران "مکتب تهران" و هوشنگ کامکار که به او و موسسه‌اش برای تولید این اثر اعتماد کرده‌، تشکر کرد و درمورد دلیل تولید آلبوم "باغ‌های پژمان" گفت: شاکله‌ی وجودی و ذاتی من و مجموعه "راوی آذرکیمیا" این‌گونه است که به موسیقی بی‌کلام اعتقاد داریم البته این مساله به‌معنای تولید نکردن موسیقی باکلام نیست بلکه ما سعی می‌کنیم از کنار آن نوع موسیقی بگذریم. با این نوع موسیقی یک‌نوع مهربانی و ملاطفت در جامعه ایجاد می‌شود. مخاطبان حتی اگر این موسیقی را درک نکنند، در زمان شنیدن آن، به مهربانی و ملاطفت دعوت می‌شوند و از یک قسمت آن بهره می‌برند. وقتی استاد هوشنگ کامکار به‌راحتی اثرش را به احمد پژمان، این بزرگ مرد موسیقی و یکی از بزرگان موسیقی ایران تقدیم می‌کند، مهربانی می‌کند.

کامبیز روشن‌روان هم اهدای آلبوم "باغ‌های پژمان" توسط کامکار به استاد خودش احمد پژمان را اقدامی دانست که جای تشکر و تفکر دارد وگفت: این اقدام در جامعه‌ای که متاسفانه اخلاق تا حد بسیار زیادی رنگ باخته است. به‌خصوص در جامعه‌ی هنری که اخلاق دیگر جای‌گاه قدیمش را ندارد و هنرجویان موسیقی یا حتی افرادی که مدت بسیار کوتاهی است که وارد دنیای موسیقی شده‌اند، بزرگان موسیقی را جدی نمی‌گیرند و به رسمیت نمی‌شناسند، بسیار ارزش‌مند است وبرای نسل جوان هنری ما درس ارزش‌مندی است. یک آهنگ‌ساز برای استاد خودش اثری را بنویسد و به او تقدیم کند و این‌کار را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. جالب‌تر از همه این مسائل این است که پارتیتور اثر نیز پی‌دی‌اف شده داخل خود آلبوم هست و در نتیجه دانشجوی ما می‌تواند ضمن این‌که موسیقی را گوش می‌دهد، پارتیتور را هم در اختیار داشته باشد و موسیقی را آنالیز کند. ما چنین اتفاقی را در موسقی ایران کم داشتیم. موسیقی تولید می‌شود اما نت آن در دسترس نیست. جا دارد از جناب استاد کامکار تشکر می‌کنم که این اقدام بزرگ را انجام دادند و از آقای مهدوی به‌خاطر چاپ این اثر بسیار تشکر می‌کنم.

محمد سریر، رئیس هیئت‌مدیره‌ی خانه‌ی موسیقی ایران هم درمورد آلبوم "باغ‌های پژمان" گفت: برخی آثار هستند بیش از آن‌که اهمیت صحنه‌ای داشته باشد از دو جهت اهمیت دارند. یکی این‌که قابلیت تحلیل محتوایی دارند. تقریبا ۹۹درصد آثار آن‌قدر اهمیت ندارند که درباره‌ی آن‌ها صحبت کنیم اما آثاری هم‌چون آلبوم "باغ‌های پژمان" پشتوانه‌های اصلی موسیقی ایران هستند که بیش از آن‌که جنبه تفننی داشته باشد، نقش فرهنگ‌سازی دارد البته از آن‌جا که این نوع کار، دانش بالایی نیاز دارد، افراد چندان زیادی در این حوزه وجود ندارد و آن نسل تقریبا دارد منقرض می‌شود. آقای کامکار با موسیقی کلامی مخاطبانی را به‌سمت موسیقی شنیداری برده که بسیار آموزنده بوده و ارتقای شنیداری داشته است. هم هوشنگ کامکار و هم مجموعه‌ی خانوادگی‌شان کمک‌های بزرگی به موسیقی ایران به‌طور عام کرده‌اند. مطمئن هستم که این آثار شنیده می‌شوند. آلبوم "باغ‌های پژمان" بسیار تاثیرگذار است و حتی باید در ژانر موسیقی خوش، در ارکستر سمفونیک اجرا شود.

در ادامه‌ی مراسم حمیدرضا دیبازر، آهنگ‌ساز نیز از حضورش در این جمع اظهار خوش‌حالی کرد وگفت: افتخار این را داشته‌ام که شاگرد آقای کامکار باشم و از ایشان آموخته‌ام. هم‌چنین افتخار داشته‌ام که شاگرد آقای پژمان باشم و از ایشان نیز بسیار آموخته‌ام و هم‌چنین آثای داوید. این موقعیت برای من هم به‌لحاظ فنی، هم احساسی، هم هنری و هم فرهنگی بسیار خاص است و با کمال میل و افتخار در این مراسم حضور دارم و بسیار خوش‌حالم که یک اثر متولد شده است. آقای کامکار نسل چندم از آهنگ‌سازان تحصیل‌کرده موسیقی ایران است که با توجه به شناخت طبیعی‌شان از موسیقی منطقه‌ی کردستان، دانش‌شان و تشخیص‌های خودشان از موقعیت‌های متفاوت، موسیقی مختلفی را به جامعه عرضه کرده‌اند و هیچ بدهی‌ای به جامعه‌ی فرهنگی ما ندارد.

هوشنگ کامکار، آهنگ‌ساز آلبوم "باغ‌های پژمان" هم در پایان مراسم گفت: علاوه‌ بر این‌که به اقای پژمان مدیون بودم که این‌کار را انجام دهم، هدفم از تولید این آلبوم، نگارش اثری بود تا به دوستان هنرمندم که در زمینه‌ی موسقی کار می‌کنند و تکنیک‌های موسیقی جهان و مدرن را در خارج از ایران آموخته‌اند، نشان دهم که می‌شود از تمام تکنیک‌هایی موجود در جهان استفاده کرد ولی در نهایت اثر هویت ملی داشته باشد. در واقع باید نکاتی در آلبوم وجود داشته باشد تا برای مخاطب یادآور باشد که آهنگ‌ساز ایرانی است.

آلبوم "باغ‌های پژمان" به آهنگ‌سازی هوشنگ کامکار درسه موومان توسط موسسه "راوی آذرکیمیا" به‌تازگی منتشر و در بازار عرضه شده است.
کد مطلب: 4230