سی‌وچهارمین جشنواره‌ی فیلم فجر
مستند "خاطرات خانه متروک" نخستین فیلم ششمین روز جشنواره
سینماحقیقت
مستند "خاطرات خانه متروک" از بخش "سینماحقیقت" به کارگردانی مهدی فارسی در نخستین سانس ششمین روز سی‌وچهارمین جشنواره‌ی فیلم فجر در برج میلاد اکران می‌شود.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۴
 
مستند "خاطرات خانه متروک" نخستین فیلم ششمین روز جشنواره
 
مستند "خاطرات خانه متروک" از بخش "سینماحقیقت" به کارگردانی مهدی فارسی در نخستین سانس ششمین روز سی‌وچهارمین جشنواره‌ی فیلم فجر در برج میلاد اکران می‌شود.

به گزارش تحریرنو، "خاطرات خانه متروک" نخستین مستند بلند مهدی فارسی در مقام کارگردان است که محسن یزدی و مرکز مستند سوره‌ی حوزه‌ی هنری سازمان تبلیغات اسلامی تهیه‌کنندگی آن‌را برعهده دارند.

خلاصه داستان: در مقدمه‌‌ی این مستند آمده‌ است: این فیلم نگاهی‌ست گذرا به پاره‌ای از رخ‌دادهای جنگ جهانی اول در ایران. وقایعی پراکنده، تلخ و فراموش شده. خاطرات، دست‌نوشته و نقل قول‌های منتسب به شاهدان عینی جوهر کلام ماست.

از ویژگی‌های فیلم می‌توان به این نکته اشاره کرد، پرهیز از شیوه‌های متداول فیلم‌سازی در مستندهای تاریخی مثل بهره‌گیری از مصاحبه‌‌ با کارشناسان حوزه‌ی تاریخ و یا بازسازی رخ‌دادهای تاریخی با بازیگر و به شیوه‌ی فیلم‌های داستانی، سبب شده است تا گروه سازنده با جمع آوری حجم زیادی از اسناد و عکس‌های کم‌‌یاب سال‌های جنگ جهانی اول، ساختار بصری متفاوتی را در این مستند خلق نماید. با توجه به این که مدت زمان فیلم‌های قدیمی استفاده شده در این مستند ۸۲ دقیقه‌ای کم‌تر از ۴ دقیقه است، شاید بتوان گفت این نوع تصویرسازی، شیوه‌ی تازه‌ای است برای ساخت مستندهای تاریخی.

عوامل این مستند عبارت‌اند از:
تهیه‌کننده: محسن یزدی، نویسنده و کارگردان: مهدی فارسی، راوی گفتار متن: ناصرطهماسب، مشاور کارگردان: معین شافعی، سرپرست تحقیق: سیروس سعدوندیان، محقق منابع تصویری: انسیه جهانشاهلو، محقق منابع مکتوب: زینب ثانی، تیم تصویربرداری: سید‌حسن سیدی‌پریشان، فیروز باقرنژاد و حسین مظفری، طراح صحنه: جعفر محمدشاهی، آهنگ‌ساز: مقداد شاه‌حسینی، طراحی صدا: مهرداد جلوخانی، صداگذار: حسین ابراهیمی، مجری طرح: عباس گنجی، مدیرتولید: مهدی افضل‌زاده، گروه جلوه‌های رایانه‌ای: جواد مطوری، محمدحسن فلاح، سجاد میرمعینی، حمیدرضا سهرابی، محسن مالکی. تهیه شده در مرکز مستند حوزه‌ی هنری. اردی‌بهشت ۹۳و آذر ۹۴.
کد مطلب: 4358