با برگزاری ۴۰ نشست تخصصی؛
نامه‌های فرهنگی چهلمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد
مدیر برنامه‌های فرهنگی چهلمین جشنواره فیلم فجر، از برپایی ۳۰ نشست هم‌اندیشی و تخصصی و کارگاه‌های آموزشی در سالن اصلی برگزاری جشنواره و ۱۰ نشست تخصصی با موضوع سینما در دانشگاه‌ها خبر داد.
تاریخ انتشار : شنبه ۴ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۳۷
 
نامه‌های فرهنگی چهلمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد
 
مدیر برنامه‌های فرهنگی چهلمین جشنواره فیلم فجر، از برپایی ۳۰ نشست هم‌اندیشی و تخصصی و کارگاه‌های آموزشی در سالن اصلی برگزاری جشنواره و ۱۰ نشست تخصصی با موضوع سینما در دانشگاه‌ها خبر داد.

به گزارش تحریرنو به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، سعید الهی مدیر برنامه‌های فرهنگی این دوره جشنواره ضمن تشریح برنامه‌های این بخش گفت: بی‌تردید چهره رویداد معتبر و مهمی همچون جشنواره فیلم فجر، با اهتمام ویژه به مباحث علمی و پژوهشی و با اتخاذ تصمیماتی در حوزه گفتمان‌سازی و شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی با تکیه بر ابزار هنری همچون سینما، نسبت به سال‌های گذشته تغییر بسیار محسوسی پیدا خواهد کرد.

وی افزود: با تدبیر محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی و مسعود نقاش‌زاده دبیر جشنواره، این رویداد امسال در دو بخش فرهنگی و رقابتی برگزار خواهد شد و طبق برنامه‌ریزی های صورت گرفته در آن، شاهد حضور چهره‌های برجسته بیشتری از فرهیختگان، اساتید دانشگاه و صاحبنظران رشته‌های مرتبط با موضوعات فرهنگی و سینمایی در محل اصلی جشنواره خواهیم بود.

این کارشناس سینما در همین باره عنوان کرد: نخستین جلسه شورای علمی و هماهنگی برنامه‌های فرهنگی جشنواره چهلم طی روزهای اخیر با حضور برخی روسا و نمایندگان دانشگاه‌ها و مراکز مطالعاتی سینمایی کشور و نیز دبیر جشنواره و مجری کارشناسان برنامه در محل ستاد جشنواره تشکیل شد و طی آن، همه پیشنهادات مورد ارزیابی قرار گرفت.

مدیر برنامه‌های فرهنگی جشنواره چهلم در ادامه سخنانش توضیح داد: در طول برگزاری جشنواره در کنار نمایش فیلم‌های بخش مسابقه، ده نشست هم‌اندیشی با عنوان «۱۰ شب با متفکران» با حضور اساتید شناخته شده عرصه دانشگاهی برگزار خواهد شد که در آنها ضمن توجه به مفاد مندرج در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به بررسی نسبت سینما با موضوعات کلان راهبردی و نیز برخی موارد تخصصی فرهنگی پرداخته خواهد شد.

وی همچنین گفت: نمایش ۶ فیلم مطرح از گنجینه تاریخ سینمای ایران و برگزاری جلسات پژوهشی با رویکردی جدید در شناسایی و بررسی مولفه‌های تکنیکی آثار مورد اشاره از طریق بیان دیدگاه‌های حرفه‌ای از زبان کارشناسان و یا سازندگان و دست‌اندرکاران فیلم‌ها، از دیگر برنامه‌های فرهنگی جشنواره چهلم است.

این کارشناس سینما و رسانه، به نکوداشت ۴ تن از سینماگران فقید یکسال گذشته که با فعالیت‌های خود، ضمن الگوسازی حرفه‌ای برای نسل‌های مختلف از علاقمندان سینما، آثار ارزشمندی را تولید و برجای گذاشته‌اند، اظهار کرد: فارغ از پاسداشت و ارزش‌گذاری‌های مرسوم به تلاش‌های برخی از این عزیزان در مراسم اختتامیه جشنواره، تلاش شده تا در نشست‌های کاملاً تخصصی به نحوه تاثیرگذاری این افراد در رشته‌های مختلف سینمای ایران پرداخته شده و از همفکران و هم‌نسلان آنها در تبیین ابعاد فنی و تکنیکی این شخصیت‌های ماندگار، بهره لازم برده شود.

وی برگزاری ۱۰ نشست تخصصی و کارگاه آموزشی با موضوعات علمی و نوین را که مورد توجه اهالی سینما به ویژه دانشجویان رشته سینما خواهد بود، به عنوان دیگر برنامه فرهنگی جشنواره فیلم فجر امسال اعلام کرد و گفت: در این بخش که با حضور سینماگران بنام و اساتید برجسته دانشگاه در کنار هم تشکیل خواهد شد، حاضران می‌توانند از دیدگاه‌ها و مباحث مهمانان مدعو در جهت اعتلای حرفه‌ای و ارتقای اطلاعات و دانش خود استفاده کنند.

مدیر برنامه‌های فرهنگی چهلمین جشنواره فیلم فجر در پایان بیان کرد: همزمان با برنامه‌های مذکور، در تعامل و مشارکت با ۴ دانشگاه معتبر و یک مرکز مطالعات راهبردی در تهران، مقرر شده است تا ۱۰ نشست تخصصی با موضوعات جدید و به روز به صورت مجازی در آن مراکز برگزار شود.

چهلمین جشنواره فیلم فجر در دو بخش فرهنگی و رقابتی به دبیری مسعود نقاش‌زاده از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.
کد مطلب: 21211