چرا برندگان اسکار ۲۰۲۱ را نمی‌توان حدس زد؛
پنج ایرانی که فردا در مراسم اسکار حضور دارند
نود و سومین دوره برگزاری مراسم اسکار که به دلیل شیوع کرونا، جهان را در شرایط عجیبی قرار داده و تمامی فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی نیز متاثر ازآن شده است.
تاریخ انتشار : شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۲۶
 
پنج ایرانی که فردا در مراسم اسکار حضور دارند
 
نود و سومین دوره برگزاری مراسم اسکار که به دلیل شیوع کرونا، جهان را در شرایط عجیبی قرار داده و تمامی فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی نیز متاثر ازآن شده است.


به گزارش تحریرنو ؛ معمولا روند برگزاری جشن در فصل جوایز این‌گونه بود که مدعیان اصلی در فاصله گلدن گلوب تا بفتا، به همگرایی می‌رسیدند و با احتمال بالا برندگان اسکار تخمین زده می‌شدند، سال قبل که انگل با عنوان اصل (Parasite) به طرز شگفت‌انگیزی تاریخ‌ساز شد و بونگ جون هو چندبار برای دریافت جایزه‌های مختلف به روی صحنه آمد، باید به این نکته توجه می شد که افزایش اعضای آکادمی باهدف تنوع سن، جنس و نژاد در میان اعضا ازاین‌پس کار را برای پیش‌بینی سخت‌تر خواهد کرد. اما امسال علاوه بر این، جوایز مختلف نیز به همگرایی نرسیده‌اند و شاید به‌جز چند عنوان، به‌سختی بشود برندگان اسکار ۲۰۲۱ را در رشته‌های اصلی حدس زد.

سیاست آکادمی اسکار برای ایجاد تنوع نژادی و جنسیتی بین اعضاء‌به دنبال اعتراض‌ها به نبود نامزدهای آفریقایی-آمریکایی در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ اتخاذ شد. این اعتراض‌ها در سال ۲۰۱۶ به اوج رسید. دو هفته بعد از اعلام نامزدهای اسکار که با جنجال فراوان همراه بود، آکادمی اعلام کرد تا سال ۲۰۲۰ تعداد اعضای زن و اعضای با نژادهای مختلف را دو برابر خواهد کرد. در نهایت آکادمی تائید کرد اکنون به اهدافی که در ۲۰۱۶ برای دو برابر کردن تعداد اعضای زن و رنگین‌پوست‌ها در نظر داشت، دست پیدا کرده است. تعداد اعضای زن از ۱۴۴۶ نفر در ۲۰۱۵ به ۳۱۷۹ نفر رسید و تعداد اعضای رنگین‌پوست با سه برابر افزایش از ۵۵۴ نفر در ۲۰۱۵ به ۱۷۸۷ نفر افزایش پیدا کرد. تعداد اعضای بین‌المللی نیز با سه برابر افزایش از ۷۴۷ نفر به ۲۱۰۷ نفر رسید.

رکورد تنوع نژادی در جوایز اسکار

امسال ۹ بازیگر رنگین‌پوست به فهرست نامزدهای شاخه بازیگری راه یافتند و رکورد جدیدی از تنوع نژادی را در این بخش از جوایز اسکار ثبت کردند. این دستاورد شیرین میوه سال‌ها تلاش پیگیرانه آکادمی اسکار برای ایجاد تنوع نژادی و جنسیتی در بین اعضایش است.

سال گذشته نیز شرایط به همین منوال بود با این تفاوت که یک بازیگر سیاهپوست توانست راه خود را به فهرست نامزدهای شاخه بازیگری باز کند. این بازیگر کسی نیست جز «سینتیا اریوو» که برای بازی در فیلم «هریت» نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن شد.

امسال اما خوشبختانه اوضاع فرق داشت. « استیون یون» ستاره فیلم« میناری» عنوان اولین نامزد آسیایی- آمریکایی برای اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد را به دست آورد و در همان شاخه ریز احمد به اولین نامزد پاکستانی تبار اسکار بازیگری تبدیل شد.

از دیگر رکوردشکنی‌های اسکار ۲۰۲۱ در راستای دربردارندگی و تنوع می‌توان به مورد یوجونگ یون همبازی استیون یون در فیلم میناری اشاره کرد که با نامزدی در شاخه بهترین بازیگر نقش مکمل زن، به اولین هنرپیشه کره‌ای تاریخ تبدیل شد که برای اسکار بازیگری نامزد می‌شود.

راهیابی«ویولا دیویس (بلک باتم ما رین و«آندرا دی»(ایالات متحده علیه داستان واقعی بیلی هالیدی به فهرست نامزدهای اسکار بهترین بازیگر نقش اصلی زن و نامزدی« دانیل کالویا» یهودا و مسیح سیاه،« لزلی اودوم جونیور» شبی در میامی و «کیت استنفیلد» یهودا و مسیح سی، در شاخه اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، از دیگر نمونه‌های تنوع نژادی در نامزدهای شاخه بازیگری در این دوره از جوایز اسکار است.

زنی که در اسکار۲۰۲۱ تاریخ ساز شد

تنوع بی‌سابقه در فهرست نامزدهای اسکار اما تنها به شاخه بازیگری محدود نبود؛« کلویی ژائو» کارگردان سرزمین خانه به دوش‌ها به اولین زن سیاهپوست تاریخ اسکار تبدیل شد که نامزد جایزه بهترین کارگردانی می‌شود. با نامزد شدن «امرالد فنل» برای کارگردانی فیلم زن جوان آینده‌دار، این اولین بار در تاریخ اسکار است که بیش از یک زن به فهرست نامزدهای اسکار بهترین کارگردانی راه می‌یابد.

با نامزدی فیلم سرزمین خانه‌به‌دوش‌ها در بخش بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین تدوین و بهترین فیلمنامه اقتباسی، کلویی ژائو به عنوان اولین زنی که در یک سال چهار نامزدی اسکار به دست می‌آورد، هم تاریخ‌ساز شد.

در این دوره از جوایز اسکار، با راهیابی فیلم یهودا و مسیح سیاه به فهرست نامزدها، همچنین برای اولین بار شاهد نامزدی یک فیلم با تیم تولید کاملا رنگین پوست در شاخه جایزه بهترین فیلم بودیم.

۵ ایرانی دعوت شده به اسکار۲۰۲۱

از بین سینماگران ایرانی پنج نفر به مراسم اسکار۲۰۲۱ دعوت شده‌اند: «ستار اورکی» آهنگساز فیلم‌هایی همچون «فروشنده»، «جدایی نادر از سیمین» و «دربند»؛ «علی عباسی» کارگردان آثاری همچون «مرز» و «شلی»؛ همچنین«سمیرا مخملباف» کارگردان فیلم «پنج عصر» و «سیب» و«نرگس آبیار» خالق آثاری همچون «نفس»، «شیار ۱۴۳» و «شبی که ماه کامل شد» و«الهام شاکری فر»(تهیه‌کننده مستند‌هایی همچون «حتی وقتی زمین می‌خورم» و «از عشق و قانون»

شیوه اجرای مراسم اسکار۲۰۲۱

در این فاصله یکروز باقی‌مانده تا برگزاری مراسم اسکار، علاوه بر ترکیب برنده‌ها شیوه اجرای مراسم هم به محل بحث و کنجکاوی‌تبدیل‌شده است. با توجه به روند نزولی آمار مخاطبان اسکار در سال‌های گذشته و دور شدن مراسم امسال از رویه همیشگی، خیلی‌ها خوش‌بین نیستند. باید دید که کرونا بعد از ضربه‌فنی کردن صنعت سینما در سال گذشته، اسکار را هم از پا درمی‌آورد یا خیزش دوباره سینما و سرگرمی در هفته‌های اخیر که به لطف واکسیناسیون سراسری نوید بازگشت به‌روزهای عادی را می‌دهد، معادلات را اینجا هم‌تغییر خواهد داد.
کد مطلب: 21072