رئیس سازمان مدارس غیردولتی؛
شوراهای آموزشوپرورش مرجع تصمیمگیری بر اساس وضع محلی هستند
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی معتقد است اجرای قانون شوراهای آموزش و پرورش میتواند ظرفیتهای پیدا و پنهان هر منطقه را به خدمت آموزشوپرورش درآورد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۸
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی معتقد است اجرای قانون شوراهای آموزش و پرورش میتواند ظرفیتهای پیدا و پنهان هر منطقه را به خدمت آموزشوپرورش درآورد.
به گزارش تحریرنو ؛ مجتبی زینی وند در نشستی با رسانهها با موضوع بزرگداشت هفته شوراهای آموزش و پرورش اظهار کرد: معتقدیم با اجرای درست قانون شوراهای آموزش و پرورش و با ایجاد همگرایی و همافزایی بین مدیران دستگاههای دولتی، گروههای مردمی و مسئولان آموزش و پرورش میتوانند بازکننده گرههای بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش باشند.
وی افزود: قانون شوراهای آموزش و پرورش بهترین جایگاه برای تجلی کمک همه دستگاهها و بهترین مرجع تصمیمگیری بر اساس وضع منطقهای و محلی است.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی یکی از چالشهای موجود در اجرای قانون شوراها را وجود نگاه غیرعلمی در مشارکت دستگاهها و نهادهای دولتی و گروههای مردمی دانست و افزود: انتظار ما از صاحبنظران و اصحاب قلم و اندیشمندان این است که درباره مشارکت در دستگاه تعلیم و تربیت فرهنگسازی و در شناساندن قانون شوراهای آموزش و پرورش به جامعه کمک کنند.
رویکرد ما استیفای حقوق آموزش و پرورش استوی با اشاره به اینکه در دوران مسئولیت خود در مقام ریاست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی رویکرد عمده را بر استیفای حقوق آموزش و پرورش قرار داده است گفت: عمل به قانون شوراهای آموزش و پرورش و توجه جدی به مفاد آن در زمان مسئولیت من در سازمان در دستور کار قرار داشته و وزیر آموزش و پرورش هم بر اجرای این قانون تاکید دارد. مصداق تلاش در اجرای قانون شوراها تدوین شیوهنامه اجرایی شوراهای آموزش و پرورش در مواد مربوط به شهرداریهاست. در بسیاری استانها قانون بهصورت حدی عمل شده است.
زینی وند درباره مصوبات شوراهای آموزش و پرورش گفت: تا پایان سال ۹۵ در شوراهای آموزش و پرورش ۳۲۹۶۸ مصوبه داشتیم که ۲۸۱۵۸ مصوبه اجرایی شده است. از این تعداد ۷۴۷۶ مصوبه آموزشی بود که ۶۵۲۹ مصوبه اجرایی شد. همچنین ۶۸۷۰ مصوبه پرورشی داشتیم که ۶۶۸۰ مصوبه اجرایی شده است.
درآمد سال ۹۵ نصف درآمد سال ۹۴ بوده استرئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی با اشاره به درآمدهای حاصل از اجرای قانون شوراها از محل بند ۳ ماده ۱۳ مربوط به عوارض شهرداری ها گفت: در سال ۹۴ درآمد ما از محل عوارض شهرداری ها ۱۳۷ میلیارد تومان و این عوارض در سال ۹۵ حدود ۷۷ میلیارد تومان بوده که در واقع نصف شده است. اما امسال قطعا وضع بهتری خواهیم داشت.
درآمد شوراها کجا خرج میشودزینی وند در ادامه رقم درآمد حاصل از اجرای قانون شوراها در بندهای مختلف را قرائت کرد و گفت: مجموع درآمد حاصل از اجرای قانون شوراهای آموزش و پرورش در سال ۹۵، ۱۶۰۰ میلیارد تومان بود که در دو قسمت عمده هزینه شده است: یک بخش درآمد که از محل کمک اولیا به مدارس به دست میآید در همان مدرسه هزینه میشود و مابقی درآمدها در توسعه و تجهیز و احداث مدارس در سراسر کشور صرف میشود.
وی افزود: تاکید ما بر درآمد ناشی از عوارض شهرداری هاست که می تواند بسیار بیشتر از این باشد.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی سپس به راه اندازی سامانه درآمدهای شوراها اشاره کرد و گفت: با راه اندازی این سامانه بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد.
وی درباره مناطق آزاد نیز بیان کرد: در مناطق آزاد آموزش و پرورش زیر نظر سازمان مدارس و مراکز غیردولتی اداره می شود که شورای هماهنگی آموزش و پرورش مناطق آزاد تصمیم گیری های مربوط به این مناطق را برعهده دارد.