رئیس اتحادیه فرش دستباف تهران مطرح کرد؛
تورم و مالیات به پاشنه آشیل صنعت فرش دستباف بدل شده است
رئیس اتحادیه فرش دستباف تهران با اشاره به اینکه بعد از برجام صادرات فرش تا حدودی رونق گرفته است گفت: به علت تورم و قیمت تمام شده بالا در مرحله تولید، صادرات این محصول ایرانی در رکود شدید قرار دارد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۵۷
 
تورم و مالیات به پاشنه آشیل صنعت فرش دستباف بدل شده است
 
رئیس اتحادیه فرش دستباف تهران با اشاره به اینکه بعد از برجام صادرات فرش تا حدودی رونق گرفته است گفت: به علت تورم و قیمت تمام شده بالا در مرحله تولید، صادرات این محصول ایرانی در رکود شدید قرار دارد.

به گزارش تحریرنو ؛ نشست خبری سید مجتبی عراقچی رئیس اتحادیه فرش دستباف تهران با حضور جمعی از اعضای این اتحادیه و اصحاب رسانه در محل این اتحادیه برگزار و عراقچی وجود تورم در فضای اقتصادی کشور را دلیل رکود این محصول با ارزش در داخل کشور دانست و گفت: بازار فرش دستباف ایران دچار رکود شدید است و این موضوع ناشی از تورم است و متاسفانه به دلیل قیمت تمام شده تولید در داخل ،صادرات این کالا به یک معادله چند مجهولی بدل شده که مدت هاست لاینحل باقی مانده است.

وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد فرش دستباف داخلی (نو و کهنه) در نهایت باید صادر شود، گفت: متاسفانه تورم منجر به افزایش قیمت تمام شده فرش دستباف شده و این امر باعث حضور بیشتر رقبای ما در بازارهای جهانی شده است.

رئیس اتحادیه فرش دستباف تهران افزود: علاوه بر فرش نو، فرش کهنه دستباف هم در خارج از کشور دارای مشتری است که متاسفانه به علت تورم و در نتیجه افزایش هزینه تولید ،صادرات فرش کهنه ایرانی هم دچار رکود شده است و چون در مرحله تبلیغات هم دچار کاستی هایی هستیم آنطور که باید نتوانستیم در بازارهای جهانی موفق باشیم.


عراقچی با بیان اینکه صادرات نیازمند تبلیغات است گفت: متاسفانه هزینه تبلیغات برای فرش ایرانی در خارج از کشور بسیار بالاست و بخش خصوصی با هزینه هایی که در داخل کشور با آنها روبروست توان پرداخت این هزینه‌ها را ندارد.

وی در پاسخ به پرسشی پیرامون صادرات فرش ایرانی به آمریکا هم افزود: بعد از برجام و رفع تحریم‌ها، صادرات فرش دستباف به آمریکا مجددا آغاز شد و یکی از دلایل از سرگیری صادرات فرش به این کشور، فشار تجار این کشور برای صادرات مجدد این کالا به آمریکا بوده است.

رئیس اتحادیه فرش دستباف تهران بیان داشت: در سال جاری حدود ۳۵۰ میلیون دلار فرش دستباف به کشورهای مختلف صادر شده است که از این رقم حدود ۶۰ میلیون دلار به آمریکا فرش صادر شده است.

وی افزود: کشورهای هند، افغانستان و پاکستان رقبای بین‌المللی ما محسوب می‌شود، در حالی که قیمت تمام شده فرش به واسطه مزد بسیار کم کارگر در این کشور حدود ۵۰ درصد کمتر است به طوریکه در نمایشگاه هانوفر آلمان فرش مشابه با قیمتی کمتر از ۱۰۰یورو توسط این کشور ها به فروش می رسید در حالی که ساده ترین فرش کشور ما از حدود ۲۰۰یورو به بالا قیمت داشت و این یعنی شکست.

عراقچی اظهار داشت: البته صادرات فرش دستباف این کشورها از نوع فرش‌های سبک تجاری است و بخشی از قیمت تمام شده پایین به این موضوع مرتبط می‌شود.

وی در پاسخ به پرسشی پیرامون وضعیت صادرات فرش دستباف به کشور چین گفت: چین حدود ۸۰ میلیون نفر میلیاردر دارد که اتفاقا مشتریان خوبی برای فرش‌های دستباف هستند اما رونق صادرات فرش به این کشور نیازمند شناسایی این کالا از طریق برپایی نمایشگاه‌های مختلف در این کشور است که مرکز ملی فرش ایران هم اقداماتی را در این زمینه انجام داده است.

عراقچی با بیان اینکه ۲ میلیون بافنده به صورت نیمه متمرکز در سراسر کشور مشغول به کار هستند گفت: ۸۵ درصد قیمت فرش مزد کارگر است و چون به واسطه افزایش دستمزد این عدد هم بالا رفته قیمت تمام شده فرش نیز بالاتر محاسبه میگردد.

وی در پاسخ به این سوال که درآمد روزانه هر بافنده فرش چقدر است، گفت: اغلب بافندگان خانم‌های خانه‌داری هستند که در کنار رسیدگی به امور منزل فرش می‌بافند و درآمد آنها از این هنر صنعت روزانه حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان است.

رئیس اتحادیه فرش دستباف تهران افزود: ۳۵ شغل از پشم‌چینی تا صادرات در این هنر مشغول به کار هستند و توجه مسئولان به این صنعت باعث کاهش نرخ بیکاری خواهد شد.

وی در مورد اجرای طرح هایی برای رونق تولید و فروش فرش دستباف از جمله اعطای وام از سوی صندوق کارآفرینی امید و کارت‌های اعتباری برای رونق فرش دستباف گفت: این طرح ها کاملا متوقف شده، اما در مورد فرش ماشینی در حال پیگیری است، زیرا دولت معتقد است که فرش ماشینی را می‌توان با قیمت تقریبا ثابت و مشخص به فروش رساند، اما چنین امکانی در مورد فرش دستباف نیست.

وی با معرفی سامانه فرش دستباف گفت: سامانه فرش دستباف به آدرس mycarpet.tehranrug.com در روز ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ مصادف با روز کارگر رسما به رونمایی و بهره‌برداری می‌رسد.

عراقچی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴ هزار فروشنده فرش دستباف در تهران فعالیت می‌کنند، گفت: متاسفانه فقط هزار و ۶۰۰ واحد صنفی از این تعداد دارای جواز کسب هستند و در این سامانه هم فقط اعضای اتحادیه می‌توانند عضو شوند و سایر فروشندگان فرش دستباف با دریافت جواز کسب می‌توانند عضو این سامانه شوند و برای دریافت جواز کسب به اتحادیه مراجعه کنند و اگر مشکلی وجود داشت، مشکلات آن‌ها را به طور ویژه برطرف خواهیم کرد.

رئیس اتحادیه فرش دستباف با بیان اینکه عرضه و فروش فرش بسیار سنتی انجام می‌شود، گفت: راه‌اندازی این سامانه منجر به خروج بازار فرش دستباف از حالت سنتی می‌شود، ضمن اینکه زمینه‌های مناسبی را برای آشنایی گردشگران ایران با مراجعه به این سایت برای شناسایی فرش دستباف خوب از یک فروشنده معتبر به آسانی فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه با این سامانه فروشندگان رتبه‌بندی می‌شود گفت: در این سامانه هرگونه تخلف و گران‌فروشی فروشنده از طریق سامانه اطلاع رسانی می‌شود و با توجه به رتبه بندی فروشندگان امکان خرید و معرفی بیشتر آنها به خریداران وجود دارد.

وی در پایان از مالیات به عنوان پاشنه آشیل این صنعت نام برد و گفت: بسیاری از فروشندگان این صنعت در همین بازار عباس آباد به خاطر افزایش بی رویه مالیات کسب و کار خود را رها کرده اند که این امر باعث هدر رفت و کم اثر شدن این هنر شده است.
کد مطلب: 15385