ستاد اجرایی سیامین جشنوارهی موسیقی فجر امروز (دوشنبه ۹ تیرماه) فراخوان شرکت در این رویداد بینالمللی را اعلام کرد.
تحریرنو: دبیرخانهی سیامین جشنوارهی بینالمللی موسیقی فجر شرایط و مقررات بخش رقابتی این جشنواره را در شاخههای گروهنوازی موسیقی کلاسیک ایرانی و گروهنوازی موسیقی کلاسیک غیر ایرانی، آواز جمعی و آهنگسازی، بهشرح زیر اعلام کرد:
الف: بخش اجراهای زنده
۱- موسیقی کلاسیک ایرانی:- در این شاخه تعداد اعضای گروه بین ۳ تا ۱۲ نفر بوده و فقط از سازهای ایرانی استفاده شود.
- اجرای قطعات جدید (اجرا و منتشرنشده)، امتیاز ویژه خواهند داشت.
- قطعات ارائهشده میتوانند سازی یا آوازی باشند.
۲- موسیقی کلاسیک غیر ایرانی:- در این شاخه تعداد اعضای گروه نباید کمتر از ۳ نفر باشد.
- اجرای حداقل سه قطعه از سه دورهی اصلی تاریخ موسیقی ترجیحا باروک، کلاسیک، رمانتیک یا معاصر و یک قطعه از آهنگسازان ایرانی الزامی است.
۳- اجرای آواز جمعی:- در این شاخه تعداد اعضای گروه (خوانندگان کُر) نباید کمتر از ۸ نفر و بیش از ۱۶ نفر باشند.
- مدت زمان آثار ارائهشده برای انتخاب، حداقل ۱۵دقیقه و حداکثر ۲۰دقیقه باشد.
- اجرای حداقل دو قطعه از دو دورهی تاریخ موسیقی و نیز یک قطعه با تم برگرفته از موسیقی محلی یا موسیقی کلاسیک ایرانی الزامی است.
دراین بخش اجرای قطعهای با تم برگرفته از موسیقی محلی یا موسیقی کلاسیک ایرانی با تنظیم اختصاصی از سوی گروه دارای امتیاز ویژه خواهد بود.
جوایز:هیئت داوران بخش رقابتی سیامین جشنوارهی بینالمللی موسیقی فجر، برای هر یک از بخشهای سهگانهی اجراهای موسیقی کلاسیک ایرانی، موسیقی کلاسیک غیر ایرانی و آواز جمعی جوایز زیر را درنظر گرفتهاست:
برگزیدهی اول: تندیس جشنواره، لوح تقدیر و ۱۲۰میلیون ریال جایزهی نقدی.
برگزیدهی دوم: لوح تقدیر و ۸۰میلیون ریال جایزهی نقدی.
برگزیدهی سوم: لوح تقدیر و ۵۰میلیون ریال جایزهی نقدی.
ستاد جشنواره این حق را برای خود قائل است تا بر اساس رای هیئت داوران، جایزهی برگزیدهی هر یک از رتبهها را بهصورت مساوی بین دو گروه تقسیم کند.
گروههای راهیافته به مرحلهی نهایی در بخش گروهنوازی موسیقی کلاسیک ایرانی و موسیقی کلاسیک غیر ایرانی برای ۴۵دقیقه و گروههای آواز جمعی برای ۳۰دقیقه آمادگی اجرای صحنهای را داشته باشند.
بهمنظور ارتقای سطح کیفی گروههای پذیرفتهشده در بخشهای رقابتی موسیقی کلاسیک ایرانی، موسیقی کلاسیک غیر ایرانی و آواز جمعی، ستاد جشنواره سعی خواهد کرد امکاناتی همچون برخورداری از حضور اساتید و مشاوران هنری، تامین محل تمرین و... به گروههای راهیافته به مرحلهی نهایی جشنواره ارائه کند.
ب: بخش آهنگسازی
۱- موسیقی ملی ایران:ـ آثار ارسالی در این شاخه برای سازهای ملی ایران (کلاسیک ایرانی و نواحی) تصنیف شوند.
- آثار ارسالی برای حداقل ۴ ساز تصنیف شدهباشند.
- آثار ارسالی شامل پارتیتور کامل و نمونهی صوتی ضبطشده با کیفیت مطلوب باشند.
- قطعات ارسالی نباید قبل از برگزاری بیستونهمین جشنوارهی بینالمللی موسیقی فجر (اسفند ۱۳۹۲)، بهصورت کنسرت اجرا ، و یا بهصورت آلبوم منتشر شدهباشند.
۲- موسیقی کلاسیک غیر ایرانی:- آثار ارسالی در این شاخه، میتوانند بهصورت ارکسترال، تکنوازی و آنسامبل (۲ تا ۱۰ نفر نوازنده و خواننده) و کرال نوشته و تنظیم شدهباشند.
- در آثار ارسالی، استفاده از عناصر موسیقی ایرانی و نواحی دارای امتیاز ویژهای خواهدبود.
- اثر ارسالی باید شامل پارتیتور کامل و نمونهی صوتی (ضبطشده یا بهصورت Midi) با کیفیت مطلوب باشد.
- اثر ارسالی باید یک قطعهی کامل بهمدت زمان حداقل ۵دقیقه باشد.
- قطعات ارسالی نباید قبل از برگزاری بیستونهمین جشنوارهی بینالمللی موسیقی فجر (اسفند ۱۳۹۲)، بهصورت کنسرت اجرا، و یا بهصورت آلبوم منتشر شدهباشند.
۳- پایان نامهـ فارغالتحصیلان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشتهی آهنگسازی میتوانند پایاننامههای خود را برای شرکت در این بخش ارسال کنند.
ـ برای مدتزمان اثر و یا تعداد سازهای استفادهشده در آثار ارسالی، محدودیتی وجود ندارد.
- پایاننامههای برگزیدهی جشنوارههای گذشته، مورد بررسی قرار نخواهند گرفت.
جوایز:هیئت داوران بخش آهنگسازی سیامین جشنوارهی بینالمللی موسیقی فجر، به برگزیدهی هر یک از بخشهای سهگانهی فوق (ملی ایران، کلاسیک غیر ایرانی و پایاننامه)، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ ۶۰میلیون ریال جایزهی نقدی اهدا خواهد کرد.
ستاد جشنواره این حق را برای خود قائل است تا بر اساس رای هیئت داوران، جایزهی برگزیدهی هر یک از بخشها را بهصورت مساوی بین دو نفر تقسیم کند.
هر آهنگساز میتواند حداکثر ۲ قطعه در هر یک از شاخهها، برای شرکت در بخش رقابتی به دبیرخانه جشنواره ارائه کند.
مهلت ارسال آثار تا پایان مهر ماه ۱۳۹۳ است و آثار ارسالی گروههای موسیقی متقاضی شرکت در جشنواره باید همراه با مشخصات کامل، شامل فرم درخواست شرکت در جشنواره (قابل دریافت از پایگاه اطلاعرسانی جشنواره به نشانی www.fajrmusicfestival.com)، نمونه اجرای تصویری بر روی لوح فشرده با کیفیت مطلوب (حاوی قطعاتی که قرار است در جشنواره اجرا شود و بهمدت زمان ۴۵دقیقه)، بیوگرافی هنری گروه و متن اشعار بهصورت تایپشده (همراه با ترجمهی معتبر اشعار غیر فارسی)، بهنشانی: تهران، خیابان حافظ، خیابان استاد شهریار، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طبقهی پنجم، دبیرخانهی جشنوارهی بینالمللی موسیقی فجر ارسال شود.
گروههای برگزیده حائز رتبهی اول در بیستونهمین جشنوارهی بینالمللی موسیقی فجر نمیتوانند در بخش رقابتی شرکت کنند.
دبیرخانهی جشنواره با شمارهتلفنهای ۶۶۷۲۱۱۷۰ و ۶۶۷۴۸۰۵۵ آمادهی پاسخگویی به سوالات متقاضیان حضور در جشنواره است.
هرگونه اطلاعرسانی تکمیلی در خصوص جشنواره، تنها از طریق پایگاه رسمی جشنواره بهنشانی www.fajrmusicfestival.com اعلام خواهدشد و مسئولیت پیگیری اخبار و اطلاعات این پایگاه بر عهدهی متقاضیان است.
پس از پایان مهلت ارسال آثار، بررسی نمونه آثار ارسالی در شاخههای مختلف آغاز و اسامی گروههای پذیرفتهشده از طریق پایگاه رسمی جشنواره اعلام خواهدشد.
ستاد جشنواره بهجز تامین اسکان و پذیرایی گروههای شهرستانی، هیچگونه هزینهای را بهعنوان دستمزد یا هزینهی ایاب و ذهاب و... تقبل نخواهدکرد.
گفتنی است، سیامین جشنوارهی بینالمللی موسیقی فجر دربهمنماه برگزار میشود.