نجفی در نخستین نشست خبری‌اش عنوان کرد؛
زوایای جدیدی از املاک نجومی و بدهی‌های شهرداری تهران
شهردار تهران در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه به سوالات خبرنگاران در مورد مسائل مختلف شهری،حل معضلات بافت‌های فرسوده، تعیین تکلیف مجلات گروه همشهری و پرونده املاک نجومی شهرداری پاسخ داد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۶
 
زوایای جدیدی از املاک نجومی و بدهی‌های شهرداری تهران
 
شهردار تهران در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه به سوالات خبرنگاران در مورد مسائل مختلف شهری،حل معضلات بافت‌های فرسوده، تعیین تکلیف مجلات گروه همشهری و پرونده املاک نجومی شهرداری پاسخ داد.

به گزارش تحریرنو ؛ اولین نشست خبری محمدعلی نجفی شهردار تهران با حضور صدها خبرنگار داخلی و خارجی و همچنین دبیران شهری رسانه‌های مختلف آغاز شد و وی در این نشست خبری با بیان اینکه امروز ۵۰ روز از اولین فعالیت من به عنوان شهردار تهران می‌گذرد، گفت: امیدوارم بتوانیم به طور فصلی این نشست‌های فصلی را برگزار کنیم.

نجفی با بیان اینکه شهر ما در کنار همه زیبایی‌ها و ظرفیت‌های بی‌مانندش، در معرض تهدیدهایی قرار دارد که ایجاب می‌کند وضعیت زیست‌پذیری، پایداری، آسایش و آرامش روانی و اجتماعی آن را به طور مستقیم مورد ارزیابی قرار دهیم، گفت: سیاست‌های شهری در چند دهه اخیر از یک سو به افزایش داشته‌ها و امکانات شهری منجر شده و از سوی دیگر زیست‌پذیری پایداری آن را کاهش داده است.

شهردار تهران افزود: با آنچه که دستاوردهایی داشتیم ولی کیفیت محیط اجتماعی و محیط زیست شهری یا منبع تامین مالی مورد نیاز شهر در وضعیت مطلوبی نیست و سیاست‌های شهری طی دهه‌های متمادی عمدتا معطوف به اداره روزمره شهر بوده و به آینده شهر کمتر اعتنا شده است و در نتیجه در ارتقای زیست‌پذیری و پایداری شهر موفقیت چندانی نداشته است.
نجفی افزود: امروز در وضعیتی قرار داریم که ادامه سیاست‌های قبلی ممکن نیست.

دارایی‌ها و منابع شهر تا حداکثر ممکن مورد بهره‌برداری قرار گرفته است


شهردار تهران افزود: دارایی‌ها و منابع شهر تا حداکثر ممکن مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و فضاهای شهری فروخته شده‌اند و منابع آب شهر برای رشد آتی شهر کفایت ندارد و در کنار آن نابرابری فضایی و اجتماعی در حال گسترش است و شهر در برابر حوادث طبیعی آسیب‌پذیر است، در حالیکه آسیب‌های اجتماعی نیز رو به گسترش است و تنش‌های حاصل از این پدیده‌ها در سطح فردی و روابط بین شهروندان به صورت روزمره خود را آشکار می‌کنند.

نجفی با بیان اینکه سیاست‌های شهری کنونی قادر به حل این مشکل نیست، گفت: زمان بازنگری در این سیاست‌ها فرا رسیده است و شکل دادن به آینده شهر بدون ارزیابی سیاست‌ها میسر نیست و ما به ایده‌هایی برای شهر آینده نیاز داریم و این جز از طریق گفت‌وگوی عمومی و فراگیر به دست نمی‌آید.

وی با بیان اینکه ایده‌ درباره شهر نزد این یا آن فرد یا گروه نیست، تصریح کرد: ایده در جریان گفت‌وگوی عمومی بین گروه‌های مختلف مردم، کارشناسان و مدیران شکل می‌گیرد.

شهردار تهران با بیان اینکه نقد و ارزیابی سیاست‌های شهری را باید از ارزیابی مدیران شهری جدا کرد، گفت: مشکل ما در ارزیابی سیاست‌های شهری این است که به آن جنبه‌های شخصی داده می‌شود و متاسفانه فضای سیاسی کشور هم این گرایش را تشدید می‌کند که نقد سیاست‌های شهری را به نقد مدیران گذشته تقلیل دهد.

به علت هویتی شدن سیاست نتوانستیم به مفهوم مصلحت شهر نزدیک شویم

نجفی با بیان اینکه نقد مدیریت شهری هویتی شده است و این امکان نقد و تغییر سیاست‌ها را دشوار ساخته است، ادامه داد: تصور اینکه اگر این فرد یا آن فرد بیاید یا این جناح یا آن جناح بیاید، شهر دچار مشکل می‌شود یا تمام مشکلات حل می‌شود واقع‌بینانه نیست.

وی با بیان اینکه ما به علت هویتی شدن سیاست نتوانستیم به مفهوم مصلحت شهر نزدیک شویم، گفت: مصلحت شهر مفهومی معادل منافع ملی در سطح کشور است و شهر محل زندگی همه ماست و همه ما جدا از گرایش‌های سیاسی و اجتماعی‌مان به شهر زیست‌پذیر و پایدار نیازمندیم.

برخی گروه‌های اجتماعی، توان تحمل تغییراتی که نیازمند هزینه است، ندارند

شهردار تهران با بیان اینکه مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، مشکلاتی است که هم اکنون پیش روی ماست ولی راه‌های کوتاه مدت به آن پاسخ نمی‌دهد، افزود: شکاف بین مشکلات، عاجل، فوری و راه‌های میان مدت یکی از مسائلی است که در سیاست‌گذاری شهری با آن مواجهیم و تغییر سیاست‌ها و روش‌ها نیازمند زمان است و مدیران شهری جدید با توقعات و انتظاراتی مواجهند که در کوتاه مدت به آن پاسخ دهند و برای حل مشکلات و جلوگیری از سرخوردگی مردم تنها راه مشارکت گسترده مردم است.

نجفی با بیان اینکه در کنار آن، تغییر سیاست‌ها پیامدهایی دارد که بار آن برای همه گروه‌ها و اقشار اجتماعی یکسان نیست، گفت: برخی گروه‌های اجتماعی، توان تحمل تغییراتی که نیازمند هزینه است را ندارند و برخی گروه‌ها هم از سیاست‌هایی که در شهر در پیش گرفته شده بهره‌مندی بیشتری داشته‌اند.

وی افزود: باید کسانی که در رشد شهری در ده‌های اخیر بهره‌مندی بیشتری داشته‌اند سهم بیشتری در این تغییر را برعهده بگیرند.

کسانی که برخوردارترند باید در تأمین هزینه‌های شهری سهم بیشتری برعهده گیرند

شهردار تهران با بیان اینکه کسانی که در ساختمان‌های بلندمرتبه‌شان بار ترافیکی در شهر ایجاد می‌کنند و کسانی که با اتومبیل‌های خود نوعی تجمل را برای زندگی شهری تحمیل می‌کنند، باید در تأمین این هزینه‌ها مشارکت بیشتری داشته باشند، گفت: نتایج نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که این باور در بخش مهمی از جمعیت شهری، عمومیت یافته است که کسانی که برخوردارترند باید در تأمین هزینه‌های شهری سهم بیشتری برعهده گیرند.

واکنش نجفی به شائبه ممنوع‌التصویر شدنش

نجفی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالات خبرنگاران درخصوص شائبه ممنوع‌التصویر شدنش تصریح کرد: در روز پنجشنبه نشستی با فرماندهان نیروهای انتظامی داشته و حتی مصاحبه‌ای با شبکه‌های تلویزیونی انجام دادم اما این مصاحبه پخش نشد و با وجود این مساله شایعه ممنوع‌التصویری‌ام را شنیدم.

شهردار تهران با بیان اینکه روز گذشته می‌خواستم از آقای علی عسگری بپرسم که اگر ممنوع‌التصویر هستم فکری کنم، گفت: من هم درخصوص ممنوع‌التصویری‌ام شنیده‌ام اما دقیقا نمیدانم این اتفاق افتاده است یا خیر؟

شهردار تهران در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص راهکارهای مدیریت جدید شهری تهران برای حل معضل ترافیک، گفت: یکی از مشکلات شهر تهران بی تردید معضل ترافیک است که در تمامی نظرسنجی‌ها نیز به عنوان اولین و یا دومین مشکل شهروندان تهرانی مطرح می شود و این معضل را می‌توان در چهار راهکار اصلی مورد بررسی قرار داد.

وی افزود: توسعه حمل و نقل عمومی به صورت شبکه‌ای باید در شهر تهران انجام شود، چرا که در حال حاضر برخی از شهروندان که می‌خواهند از شبکه حمل و نقل عمومی استفاده کنند به دلیل عدم وجود شبکه‌ای در حمل و نقل عمومی این شهر عملا نمی‌توانند از این سیستم بهره‌مند شوند.

وی کاستن از سفرهای کاری درون شهری را یکی دیگر از راهکارهای کاهش ترافیک کلانشهر تهران خواند و افزود: هوشمندسازی سیستم‌ها باید انجام شود که بخشی از آن در درون شهرداری تهران باید محقق شود که شهروندان در رابطه با کارهایی که در درون شهرداری تهران دارند بتوانند بدون داشتن سفرهای درون شهری و از طریق هوشمندسازی سیستم‌ها امورات خود را انجام دهند و بخش دیگر نیز باید در مجموعه دولت و از طریق پیگیری دولت الکترونیک محقق شود که در سال‌های اخیر این کار انجام شده و برنامه‌ای نیز برای ادامه این روند ارائه شده است تا سفرهای کاری را در درون شهر کاهش دهیم.

وی ادامه داد: مسئله دیگر مقداری گرانتر کردن استفاده از خودروهای شخصی در تهران و بسیاری از کلانشهرها است. امروز بسیاری از کلانشهرها شهروندانشان برای استفاده از بزرگراه‌ها باید هزینه‌هایی را بپردازند، اما در تهران این مورد پیش بینی نشده لذا باید در این خصوص چاره‌ای اندیشیده شود. ما نیز در این راستا طرحی داریم که امیدواریم شورا و مجلس از آن حمایت کنند تا افرادی که در ساعات پیک ترافیک از خودروی شخصی استفاده می‌کنند هزینه‌ای را نسبت به آنچه که به شهر از آلودگی هوا و ... تحمیل می‌کنند پرداخت کنند.

وی تاکید کرد: البته باید نگاه علمی نیز به شهر تهران داشته باشیم، چه بسا که با برخی تغییرات و اصلاحات هندسی می‌توان تا میزان زیادی در ساعات پیک، ترافیک را کاهش داد. در این مورد نیز با پلیس راهور و دانشگاه‌ها برای بهره گیری از ظرفیت آنان در حال انجام برنامه ریزی هستیم.

شهردار تهران در ادامه در پاسخ به سوال مطرح شده درباره موضوع بافت فرسوده در کلانشهر تهران، گفت: یکی از بزرگترین مشکلات در شهر تهران و برخی دیگر از کلانشهرهای کشور بافت فرسوده است. سیاست‌هایی که در این مورد توسط دولت و شهرداری ظرف سال‌های گذشته دنبال شده است. هیچ یک به طور کامل موفق نبوده‌اند لذا هنوز با مشکلاتی در این حوزه مواجه هستیم. علاوه بر اینکه به لحاظ کمیتی هم نتوانستیم اهداف پیش بینی شده را محقق کنیم.

طرح جدید شهرداری و وزارت راه برای حل معضل بافت‌های فرسوده پایتخت

وی افزود: طرح جدیدی با کمک وزارت راه و شهرسازی در حال تهیه داریم و امیدواریم تا آخر همین هفته بتوانیم آن را تکمیل کنیم. این مورد توسط رئیس جمهور از شهردار تهران و وزیر راه و شهرسازی درخواست شده، لذا امیدواریم این طرح تکمیل و به ریاست جمهوری ارسال شود. اساس این طرح استفاده از توانایی بخش خصوصی در نوسازی بافت فرسوده است.

وی ادامه داد: بخشی از این کار را با ساماندهی بخش خصوصی انجام خواهیم داد که از محل ارزش افزوده برای بخش خصوصی و با ایجاد حالت غلتان برای این بخش می‌توانیم در این حوزه گام‌های موثری برداریم که قطعا جزئیات این طرح به محض ارائه به رئیس جمهور اعلام خواهد شد.

وی ادامه داد: البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که جنبه‌های اجتماعی و فرهنگی بافت فرسوده نیز باید مد نظر قرار گیرد. بافت فرسوده همزمان یکی از دارایی‌های اجتماعی و معنوی شهر تهران نیز محسوب می‌شود. لذا سیاست ما این نیست که هر جا که بافت فرسوده قرار دارد آن را بکوبیم و ساختمان‌های جدید احداث کنیم. قطعا می‌توانیم بخشی از بافت فرسوده را احیاء و از آن استفاده کنیم. برای مثال در مقابل ایده احداث نمایشگاه شهر آفتاب کیلومترها دورتر از شهر تهران می‌توان نمایشگاه دائمی برای مثال در حوزه کتاب در بافت فرسوده احداث کرد که قطعا این ایده مردمی‌تر و فرهنگی‌تر خواهد بود. باید به ایده‌های فرهنگی به عنوان احیای این بافت با توجه به اینکه بافت فرسوده سرمایه‌های معنوی تهران محسوب می‌شوند توجه ویژه داشته باشیم.

تعیین تکلیف مجلات گروه همشهری و احتمال تعطیلی آنها

شهردار تهران در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تعیین تکلیف مجلات گروه همشهری و یا احیانا تعطیلی برخی از آنها گفت: گروه مجلات همشهری به اذعان بخش زیادی از فعالان رسانه‌های مکتوب برخی از مجلاتش شرایط غیررقابتی را ایجاد کرده بودند و به بخش خصوصی فعال در این حوزه نیز خسارت‌های بسیاری را وارد کرده بودند.

وی افزود: بر اساس گزارش مدیریت جدید گروه همشهری تعدادی از مجلات این گروه زیر ۲۰ درصد مصرف می‌شوند و در حقیقت ۸۰ درصد آنها برگشت می‌خورد و در مقابل یارانه بسیاری برای آنها توسط شهرداری پرداخت می‌شود. قطعا اگر از شهروندان تهرانی پرسیده شود که عوارض آنها جمع آوری و برای مجلاتی که نمونه آنها در بخش خصوصی وجود دارد پرداخت شود، فکر نمی‌کنم موافق باشند.

وی تاکید کرد: قطعا ما برای اینکه نگاه انسانی به همکاران خود در این مجموعه داشته باشیم تنها چهار عنوان از مجلات این مجموعه که بالای ۸۰ درصد برگشتی داشته‌اند تعطیل خواهیم کرد. هر چند که من موافق تعطیلی تعداد بیشتری از مجلات بودم اما در حال حاضر مدیریت جدید این مجموعه با من موافق نیستند. بی تردید موافق نیستیم که همکاران ما بیکار شوند اما قطعا راضی هم نیستیم که این سوبسید به این مجلات داده شود.

شهردار تهران در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به سوالی در خصوص انتصابات انجام گرفته در مجموعه شهرداری تهران و برخی اظهار نظرها در خصوص انتصاب افرادی که به عنوان احمدی نژادی و قالیبافی خطاب می‌شوند، گفت: می‌خواهم از برخی رسانه‌ها که از نظر سیاسی هم شاید با ما اختلاف داشته باشند گله کنم. امروز همه کسانی که با شهرداری تهران ارتباط داشتند اظهار می‌کنند که دو اقدام اخیر ما برای مبارزه با فساد و آن هم مبارزه ریشه‌ای با فساد در شهرداری تهران که ظرف روزهای اخیر انجام شده است مفید بوده، در حالیکه برخی از این رسانه‌ها هیچ اشاره‌ای به این موضوعات نداشته‌اند.

وی افزود: من تا کنون شش معاون در شهرداری تهران تغییر داده‌ام که احتمالا امروز نیز یک معاون دیگر تغییر خواهد کرد به این ترتیب هفت معاون در شهرداری تهران تغییر کرده است. چهار نفر از این افراد به اصلاح طلبی معروف هستند و سه نفر دیگر معتدل متمایل به اصلاح طلبان هستند.

محمدعلی نجفی در بخش دیگری از نشست خبری خود، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این حجم استقبال خبرنگاران از نشست شهردار تهران شائبه رئیس جمهور شدن شما و ادامه راه قالیباف را تداعی می‌کند، گفت: بنده نیز از این حجم استقبال رسانه‌ها تشکر می‌کنم، اما اینکه این استقبال، شما را به یاد دوران قالیباف می‌اندازد؛ نمی‌دانم! اما بنده برای پاسخگو بودن در مقابل مردم این نشست را ترتیب دادم.

هیچ مرجع نظارتی شرطی برای شهردار شدنم نگذاشته‌اند

وی در پاسخ به این سوال که آیا به شما توصیه شده که با تکیه زدن به صندلی بهشت از بیان تخلفات گذشتگان پرهیز کنید، گفت: اینکه برای قالیباف چنین شروطی گذاشته باشند اطلاعی ندارم، اما من به صراحت می‌گویم که نه تنها از سوی شهرداری بلکه از سوی هیچ یک از مراجع نظارتی دیگر نیز هیچ شرطی برای شهردار شدن من تعیین نشده و وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه، شورا و... هیچ شروطی نگذاشته‌اند و به صراحت می‌گویم بنده نیز شرط هیچ مرجعی را قبول نمی‌کردم چراکه من داوطلب شهردار شدن نبودم و طبیعتا کسی که داوطلب نباشد، شروطی را هم قبول نمی‌کند.

شهردار تهران در پاسخ به این سوال که چرا تخلفات دوران شهردار بودن احمدی‌نژاد در زمان حضور شما در شورای شهر مسکوت ماند، گفت: از سال ۸۶ که ما به همراه یک عده از دوستانمان وارد شورا شدیم، مساله عملکرد مدیریت دو ساله احمدی‌نژاد را مورد بررسی قرار داده‌ایم و در مواردی با تخلفات جدی برخورد کردیم و حتی به "هزینه‌های موسوم به فاقد" نیز رسیدیم و به خاطر دارم لااقل ۳۲ میلیارد تومان به ارزش آن روزها هزینه فاقد در مدیریت احمدی‌نژاد کشف کردیم و گزارش حسابرسی را به چمران که رییس شورای شهر تهران بود دادیم اما تا پایان دوره شورای سوم، چمران اجازه طرح موضوع در شورا را نداد و جریان سه نفره اصلاح‌طلبان در شورای سوم نیز نتوانست با همه تلاش‌ها موضوع را در دستور کار شورا قرار دهد.

نجفی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در عملکرد مالی قالیباف البته اشکالاتی وجود داشته و برخی نیز قابل توجیه است، گفت: بالاخره اداره ۱۲ ساله شهری به مانند تهران خالی از اشکال نیست. اما برخی از عملکردهای مالی قالیباف قابل دفاع نیست و خبر دارید که برخی دستگاه‌های امنیتی به برخی مسائل زوم می‌کرده‌اند و ما هر چیزی که شائبه‌ای داشته باشد را در مدیریت شهری پیگیری خواهیم کرد.

اگر بخشی از منابع و منافع شهر تهران به ناحق به کسی داده شده باید برگردد

وی با بیان اینکه جلسه‌ای با مقامات امنیتی داشته‌ایم که البته محرمانه است و رسانه‌ای نمی‌شود، گفت: اگر بخشی از منابع و منافع شهر تهران به ناحق به کسی داده شده باید برگردد و مسامحه و رودربایستی با کسی ندارم اما دقت کنید که حرف‌هایی که تحت عنوان افشاگری زده می‌شود بعضا درست نیست و تنها فضای اخلاقی و اجتماعی شهر را مخدوش می‌کند.

شهردار تهران اظهار کرد: متاسفانه فضای فرهنگی و اجتماعی آلوده است؛ اما اهل افشاگری نیستم و با دقت و رعایت انصاف حقوق مردم و شهروندان را دنبال می‌کنم و مماشات و مسامحه‌ای نیز ندارم.

نجفی در پاسخ به پرسشی مبنی بر انتصاب افراد دارای شائبات در بدنه شهرداری گفت: بعضا در فضای مجازی اخباری منتشر می‌شود که فلان آدم به عنوان مدیر از سوی من انتخاب شده و بعد همان رسانه‌ها انتقاداتی را به این انتصابی که اصلا صورت نگرفته، منتشر می‌کنند. در حالی که فردی که اسمش مطرح شده اصلا قصد نداشتیم انتخاب کنیم.

وی افزود: در برخی خبرها آمده که یکی از مدیرانی که در زمان قالیباف، سازمانش را تعطیل کرده تا کارمندان به استقبال قالیباف در ستاد انتخابات کشور بروند، قرار است شهردار شود اما اعلام می‌کنم به هیچ عنوان این فرد گزینه ما نبوده است.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر همکاری شهرداری تهران با قرارگاه‌های سپاه، گفت: همکاری ما با سپاه با قرارگاه خاتم بوده و ما با همکاری با شرکت‌های این قرارگاه راضی هستیم و همین الان نیز این قرارگاه طلب‌های زیادی از ما دارد و پروژه‌ها را به خوبی پیش می‌برد. پس همکاری با این قرارگاه ادامه خواهد داشت اما در قالب رقابت سالم و شفاف.

مناقصه‌ها و مزایده‌ها، عمومی و شفاف واگذار می‌شود

نجفی افزود: به جای اینکه پروژه‌ها به طور انحصاری واگذار شوند، مایل هستیم پروژه‌ها در مناقصه‌ها و مزایده‌ها، عمومی و شفاف واگذار شود.

توصیه کردم اسناد املاک نجومی افشا نشود

وی در بخش دیگری از نشست خبری خود، با اشاره به نقشش در انتشار اسناد واگذاری املاک که به پرونده املاک نجومی شهرت یافته است، گفت: قالیباف در مناظره‌های معروف انتخاباتی، اسم من را به عنوان یکی از فاش کنندگان پرونده آورده اما در جلساتی که با وی داشتم توضیح دادم که نقشی ندارم و ایشان هم قانع شد.

شهردار تهران در تشریح این پرونده افزود: ما جلساتی با اعضای اصلاح‌طلب شورا در رابطه با انتخابات شورا و شهرداری در تابستان سال ۹۵ داشتیم و در یکی از جلسات عضو شورایی که خودتان هم می‌دانید که کیست و پرونده را منتشر کرد، گزارشی در مورد املاک به من ارائه کرد و من نگاه کردم و دیدم نامه خطاب به مسوول دفتر قالیباف یعنی شوشتری است و سازمان بازرسی از شهرداری درخصوص این واگذاری‌ها سوال پرسیده است و حتی بنده به عضو شورای شهر گفتم به نظر من چون گزارش نهایی سازمان بازرسی نیست و فقط سوال پرسیده‌اند، افشا نشود؛ البته یک نسخه به من دادند و تا آخر هم آن نسخه را به کسی نشان ندادم و تنها در اختیار دبیرخانه مبارزه با فساد ریاست جمهوری قرار دادم. بنابراین در افشای این پرونده نه تنها نقشی نداشتم بلکه توصیه کردم افشا نشود.

نجفی با بیان اینکه همان عضو اصلاح‌طلب یک نسخه از پرونده املاک را به یاشار سلطانی داد و من در عمرم سلطانی را ندیده‌ام، گفت: بنده موافق انتشار نبودم و باید صبر می‌شد تا پاسخ شهرداری نیز احصا شود و شش ماه بعد از آن اتفاق، من یاشار سلطانی را در یک جلسه‌ای دیدم.

نحوه واگذاری‌های املاک شهرداری را پس از بررسی اعلام می‌کنم


وی در پاسخ به سرانجام پرونده املاک نجومی گفت: ظاهرا قالیباف مشاور خاصی برای پیگیری موضوع و به عنوان رابط دستگاه قضایی انتخاب کرده بود و من از شوشتری در مورد سرانجام بررسی املاک نجومی سوال پرسیدم و گفت: قالیباف مشاوری در این زمینه به طور خاص انتخاب کرده و من از مشاور سوال پرسیدم که بررسی این اموال به کجا رسید اما گزارشی به من ارائه نکرد! و این فرد تا ۱۰ روز پیش به عنوان نماینده شهردار با قوه قضاییه ارتباط داشت؛ اما به تازگی نامه‌ای به دستگاه قضا نوشتم که اعلام شد دیگر نماینده قالیباف رابط ما با قوه قضاییه نیست. پس هنوز موضوع املاک برای من مبهم است و حتی معتقدم عده‌ای که اسم‌شان در لیست بوده، املاک نگرفته‌اند و باید اعاده حیثیت شود و در عوض عده‌ای که اسمشان در نامه نبوده، ملک گرفته‌اند.

شهردار تهران افزود: کمیته‌ای را درخصوص موضوع املاک تشکیل داده‌ایم تا ابعاد این واگذاری‌ها مشخص شود اما باید اعلام کنم که واگذاری املاک تنها از طریق سازمان املاک شهرداری نبوده و از طرق دیگر هم به اسم و هزینه شهرداری واگذار می‌کردند که اگر فرصت شود پس از بررسی اعلام خواهم کرد.

نجفی با اشاره به موضوع اعتراضات مردمی محله پاسداران "درباره تغییر کاربری فضای سبز ٤‌ هزار متری" گفت: بخشی از این فروش‌های املاک مشکل دارد و بخشی دیگر محل مناقشه است و متاسفانه آمار دقیقی در این خصوص وجود ندارد و تا به امروز ما پیگیر ارائه آماری درخصوص فروش املاک بوده‌ایم که تعبیر آینده فروشی از این موضوع کاملا درست است.

وی ادامه داد: در موضوع خیابان پاسداران که این روزها مردم به آن اعتراض دارند، باید بگویم که این زمین بوستان نبوده و پس از بررسی‌ها مشخص شد که شهرداری زمین و تراکم روی زمین را به پیمانکار واگذار کرده و حالا ما چه کاری می‌توانیم انجام دهیم و مطمئن هستیم اگر شکایتی هم صورت گیرد، دیوان عدالت نیز طرف پیمانکار را می‌گیرد.

اعلام وضعیت شهرفروشی‌ در پایتخت در گزارش ۱۰۰ روزه شهردار

شهردار تهران با بیان اینکه در شرایطی قرار گرفته‌ایم که حتی برخی پیمانکاران مدعی هستند از سوی شهرداری کلاه سرشان رفته، گفت: شورای شهر تهران ظرف ۱۰۰ روز گزارشی از ما درخصوص وضعیت تهران خواسته که به تفصیل به این موضوعات شهرفروشی اشاره خواهم کرد.

نجفی همچنین درخصوص هجمه رسانه‌ها و اعضای شورا به وی گفت: ما مورد هجمه قرار نگرفته‌ایم و در شورا هم سوالاتی از من پرسیده می‌شود و به نظر می‌رسد نوع طرح در رسانه‌ها ایراداتی دارد.

مدیران شهرداری به سه دسته مدیران عالی، راهبردی و حرفه‌ای تقسیم می‌شوند

وی با بیان اینکه من صحبت‌ها را هجمه تلقی نمی‌کنم، درخصوص انتخاب مدیران در شهرداری تهران گفت: شهرداری مجموعه بزرگ از نیروی انسانی دارد که بسیاری از آنها ظرفیت مدیریتی دارند و بارها به من گفته شده که مدیران در شهرداری امیدی به ارتقاء ندارند و فکر می‌کنند از بیرون مجموعه مدیران می‌آیند اما به نظرم باید فرهنگ سازمان شهرداری به سمت پویایی ارتقاء یابد. لذا طرحی داریم که مدیران به سه دسته مدیران عالی، راهبردی و حرفه‌ای تقسیم شوند که برای انتخاب مدیران حرفه‌ای فراخوان عمومی خواهیم داد تا در راستای شایسته‌سالاری و ارتقای فرهنگ سازمانی از این مدیران استفاده شود و ظرف دو ماه آینده این طرح عملیاتی می‌شود.

راه‌های تغییر تهران برای مناسب‌سازی را احصا می‌کنیم

شهردار تهران همچنین در پاسخ به خبرنگار روشن‌دلی درخصوص سرانجام کمیته مناسب‌سازی معابر برای معلولان و نابینایان و انتخاب مشاور معلول گفت: بارها گفته‌ام که تهران بدقواره است و بدقوارگی تهران ناشی از این است که شهر برای همه عموم مردم طراحی نشده و یکی از این موارد بی‌توجهی، بی‌توجهی به معلولان و نابینایان است که از این موضوع شرمنده هستیم و باید به تدریج شهر را برای همه اقشار آماده کنیم و برهمین اساس سه نفر از قشر معلولان برای مشاوره بنده معرفی شدند که تا یک هفته آتی یک نفر را انتخاب و راه‌های تغییر تهران برای مناسب‌سازی را احصا می‌کنیم.

معاون جدید فنی و عمرانی شهرداری ظرف چند روز آینده معرفی می‌شود


نجفی همچنین درخصوص پروژه‌های عمرانی و اولویت‌های پایتخت با بیان اینکه معاون جدید فنی و عمرانی را ظرف چند روز آینده معرفی می‌کنم، گفت: شهری مثل تهران را نمی‌توان بدون پروژه‌های عمرانی پیش برد و باید از طریق پروژه‌های عمرانی ساختارها را فراهم کرد، اما باید اعلام کنم که نگاه به پروژه‌های عمرانی شهر بیشتر سیویل بوده، به عنوان مثال به پل گرانقیمت صدر نگاه می‌کنید، فارغ از عدم حس رضایت و اینکه چقدر این پروژه هزینه داشته، جای سوال است که چه تاثیری در بهبود جریان ترافیک دارد و باید اعلام کنم که در دوره مدیریت جدید، حجم پروژه‌های عمرانی به مانند قبل نیست و پروژه‌هایی که در ارتقای نقش اجرای زندگی و کیفیت مردم نقش دارند، انتخاب می‌شوند و نگاه اولویت‌داری به پروژه‌ها داریم.

شهر آفتاب و شهروند هنوز برای شهرداری است

شهردار تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه استخدام‌ها در شهرداری تهران و روند واگذاری شهر آفتاب و شهروند به بانک شهر و نحوه پرداخت بدهی شهرداری تهران به این بانک گفت: مجموعه شهر آفتاب و شهروند مقرر شده بود که در دوره مدیریت قبلی شهری در راستای اجرای پرداخت بدهی‌های شهرداری به بانک شهر واگذار شود که روی قیمت توافق نکرده بودند و نهایتا با ورود شورا در دوره قبل این واگذاری انجام نشده بود. لذا طلب شهرداری به این بانک به قوت خود باقی است و این دو مجموعه همچنان برای شهرداری تهران هستند و طرح‌های جدیدی برای این دو مجموعه داریم.

نجفی افزود: اگر بخواهیم این مجموعه را واگذار کنیم کل مجموعه را واگذار نخواهیم کرد و بخشی از سهام آنها را واگذار می‌کنیم. چند پروژه بزرگ دیگر وجود دارد که پیشنهاد کردیم بانک‌ها از جمله بانک شهر برای مشارکت در آنها ورود پیدا کند.

آخرین گزارش از نیروی انسانی شهرداری تهران منتشر می‌شود

وی درخصوص تعداد نیروی انسانی شاغل در مجموعه شهرداری تهران گفت: به زودی آخرین گزارش از نیروی انسانی شهرداری تهران منتشر خواهد شد، ولی در حال حاضر ۶۸ هزار و ۴۰۰ نفر در شهرداری تهران مشغول به کار هستند. علت انتشار رقم‌های دیگری برای تعداد نیروی انسانی در شهرداری تهران این بوده است که برخی سازمان‌ها در محاسبات آمار اعلام نمی‌شدند، از جمله سازمان بهشت زهرا (س) که ۳۶۰ نفر پرسنل دارد در آمارها محاسبه نمی‌شدند و یا استخدام‌هایی که در شرکت هادیان شهر انجام داده بودند نیز در آمار تعداد نیروی انسانی شهرداری تهران محاسبه نمی‌شد.

شهردار تهران ادامه داد: عده‌ای از کارکنان شهرداری تهران به صورت قراردادی – پیمانی و یا رسمی هستند و تعدادی نیرو که در بخش نگهداشت و پسماند کارگران پیمانکار شهرداری تهران هستند نیز حدود ۵۰ هزار نفر هستند، اما این ۵۰ هزار نفر جزو پرسنل شهرداری تهران نمی‌شوند.

نجفی تاکید کرد: اینکه شهرداری فربه شده است، شکی نیست و هیچ یک از کلانشهرهای دنیا مانند شهرداری تهران این همه پرسنل ندارند.

۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی شهرداری تهران

وی درخصوص بدهی‌های شهرداری تهران گفت: به تازگی تعاونی ناجا مدعی شده که ۲۴۰۰ میلیارد تومان طلب دارد این در حالی است که این رقم در بدهی‌های شهرداری تهران منظور نشده و به صورت معجزه‌وار کشف می‌شود. در حال حاضر از حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی شهرداری تهران، ۱۸ هزار میلیارد آن به بانک‌ها و ۹۰۰۰ میلیارد آن به پیمانکاران و مابقی سایر بدهی‌هاست.

تعدادی از هولوگرام‌ها رد شده است

شهردار تهران درخصوص راستی‌آزمایی در برخی از موضوعات شهرداری تهران گفت: موضوعی همچون هولوگرام‌ها باید راستی‌آزمایی می‌شد لذا ما اعلام کردیم هرکسی که از قبل هولوگرام دریافت کرده است باید بیاید و هولوگرامش در این کمیته مورد بررسی قرار بگیرد. تاکنون ۴۲۷ مراجعه وجود داشته که از این میان ۲۰۰ مورد بررسی شده که تعدادی تایید و یا تعدادی رد شده‌اند.

نجفی تاکید کرد: در مهلت ۱۰۰ روزه‌ای که توسط شورا به من داده شده است، کل وضعیت شهرداری پس از این ۱۰۰ روز اعلام خواهد شد که در آن هنگام رسانه‌ها می‌توانند تناقضات را مورد بررسی قرار دهند.

تهران ظرفیت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری خارجی دارد

وی ادامه داد: ۲۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه لازم برای امسال برای تکمیل پروژه‌ها نیاز است ولی این رقم نباید جزو بدهی‌های شهرداری تهران در نظر گرفته شود.

شهردار تهران در مورد سرمایه‌گذاری‌های خارجی در شهرداری گفت: شهرداری ظرف سال‌های گذشته از فاینانس در برخی موارد استفاده کرده است اما یکی از ضعف‌های سازمان مشارکت‌های شهرداری تهران همین عدم استفاده از سرمایه‌گذاری‌های خارجی است. بی‌تردید شهر تهران ظرفیت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری خارجی دارد که حتما می‌تواند برای سرمایه‌گذار خارجی نیز منفعت داشته باشد و همچنین ارزش افزوده نیز به همراه دارد. برای مثال استفاده از زباله شهر تهران در تولید برق می‌تواند برای سرمایه‌گذار خارجی بسیار مناسب باشد.

نجفی درخصوص همکاری شهرداری تهران در مورد آسیب‌های اجتماعی به ویژه جمع‌آوری معتادان متجاهر گفت: یکی از مواردی که نه تنها شهرداری تهران بلکه کل کشور در آن خیلی موفق نبوده‌اند، موضوع مقابله با معتادان متجاهر و در مرحله بعد کنترل اعتیاد بوده است،شهرداری تهران مراکزی را برای این افراد و درمانشان در نظر گرفته و در مرحله بعد آموزش آنها را انجام داد، اما عدد نگران کننده‌ای وجود دارد که تنها ۷ درصد از این افراد به اعتیاد بازنمی‌گردند. گفته می‌شود این عدد نرم جهانی است ولی من آن را قبول ندارم.

وی ادامه داد: کمیته مشترکی با حضور بهزیستی و وزارت کار تشکیل دادیم که یکی از موضوعاتی که مورد بررسی قرار گرفته است، بحث معتادان متجاهر است. اما در حال حاضر برنامه مشخصی در این خصوص نداریم، البته ظرف ماه‌های آخر مدیریت شهری گذشته برخی از مراکز به بخش خصوصی واگذار شده که این واگذاری در برخی موارد موفق و در برخی موارد ناموفق بوده و بیشتر به جنبه مالی آن توجه شده است، لذا باید ارزیابی مشخصی انجام دهیم و سیستم را برای این موضوع "ریست" کنیم.

بیش از ۷۰ درصد بودجه شهرداری تهران از محل درآمدهای ناپایدار تامین می‌شود

شهردار تهران درخصوص گزارش مالی ۶ ماهه شهرداری تهران نیز گفت: در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد بودجه شهرداری تهران از محل درآمدهای ناپایدار تامین می‌شود لذا باید در این باره فکری کنیم و درآمدهای پایداری تعیین کنیم. معتقدم فردی که آپارتمان ۲.۵ میلیاردی در شهر تهران دارد و ماهی یک میلیون تومان شارژ پرداخت می‌کند، عادلانه نیست که در سال تنها ۱۲۳ هزار تومان عوارض پرداخت کند. یا فردی که ماشین ۸۰۰ میلیونی سوار می‌شود یک ریال هم عوارض پرداخت نکند. البته درآمدهای پایدار زمان می‌برد تا به تصویب و اجرا برسد. همچنین این نوع درآمدها موجب نارضایتی و ناراحتی عده‌ای از شهروندان خواهد شد.

تراکم‌فروشی نخواهیم داشت

نجفی در پاسخ به سوالی در مورد تراکم‌فروشی در شهرداری تهران تاکید کرد: اگر کسی مدعی است ظرف این ۵۰ روز حتی یک مورد تراکم‌فروشی و شهرفروشی وجود داشته است به ما اعلام کند تا ما آن را پیگیری و متخلفان را به صورت عمومی معرفی کنیم. بی‌تردید تراکم‌فروشی مدنظر ما نیست و این کار را انجام نخواهیم داد.

ضوابط بلندمرتبه‌سازی را یک بار برای همیشه تا آخر امسال تصویب می‌کنیم

وی ادامه داد: زیرنظر معاونت شهرسازی شهرداری تهران و با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی کمیته‌ای برای تجدیدنظر طرح تفصیلی تشکیل خواهیم داد و همچنین ضوابط بلندمرتبه‌سازی را نیز یک بار برای همیشه تا آخر امسال تصویب خواهیم کرد.

تخلف مدیرکل منابع انسانی شهرداری برای رسمی کردن ۶۰۰۰ پرسنل شهرداری

شهردار تهران درخصوص تخلفات صورت گرفته و نحوه مقابله با آنها در شهرداری تهران گفت: اگر با تخلف غیرقابل گذشت مواجه شوم، هیچ درنگی در تغییر این افراد نخواهم داشت. همچنین موارد متعددی در معاونت مالی و اداری و منابع انسانی وجود داشته که دستور داده‌ام از سوی دستگاه قضایی مورد پیگیری قرار بگیرد. به طور مثال گزارشی داشتیم که از اول فروردین امسال تا زمانی که مسوولیت شهرداری به من واگذار شد، حدود ۶۰۰۰ نفر از پرسنل شهرداری رسمی شده‌اند. این به نظر من یک تخلف است، لذا گفتم که پرونده مدیرکل منابع انسانی تشکیل شود و با توجه به اینکه وی بازنشسته است باید این تخلف در هیات تخلفات مستقر در ریاست جمهوری مورد پیگیری قرار بگیرد.

نجفی درخاتمه نخستین نشست خبری خود که بیش از ۲ ساعت به طول انجامید درباره تاثیرات برجام و بهره آن در مجموعه شهرداری تهران گفت: برجام به کل کشور کمک کرده است و یک حلقه‌ای را ایجاد می‌کند که ما بتوانیم با طرف خارجی راحت‌تر مذاکره کنیم و آنها را متقاعد کنیم که در شهر تهران سرمایه‌گذاری به نفع آنها خواهد بود.
کد مطلب: 13477