با مشارکت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی؛
سیروس حسن‌پور مستندی با موضوع مجازات‌ جایگزین می‌سازد
سیروس حسن‌پور کارگردان سینمای ایران با مشارکت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، مستندی با موضوع مجازات‌ جایگزین می‌سازد.
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۳
 
سیروس حسن‌پور مستندی با موضوع مجازات‌ جایگزین می‌سازد
 
سیروس حسن‌پور کارگردان سینمای ایران با مشارکت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، مستندی با موضوع مجازات‌ جایگزین می‌سازد.

به گزارش تحریرنو ؛ این کارگردان در این باره اظهار کرد: چند ماهی است که در حال تحقیق درباره‌ی سوژه مجازات‌های جایگزین هستم و این تحقیقات ادامه دارد تا به ساختار مشخصی برسیم.

وی ادامه داد: "مجازات جایگزین" به بیان سبک تازه‌ای از تنبیه اشخاص مرتکب جرم در قوه قضاییه می‌پردازد. در این روش نگاهی آموزشی وجود دارد و مجرمانی که جرم‌های سنگین ندارند، دور از زندان و با شرایطی که برایشان فراهم می‌شود متنبه خواهند شد. به این شکل مجازات زندان به مرور برای افراد غیرسابقه‌دار حذف شده و مجازاتی جایگزین آن خواهد شد تا فرد ضمن انجام آن به اشتباهات خود پی ببرد.

حسن‌پور تاکید کرد: من زمان انجام تحقیقات برای یک فیلم داستانی به این سوژه رسیدم و به نظرم این موضوع می‌تواند دست‌مایه‌ی یک مستند خوب باشد.

وی افزود: طبق پیش‌بینی‌هایی که داشتیم، خرداد یا تیر‌ماه ۹۶ فیلمبرداری این مستند را شروع می‌کنیم و امیدوار هستیم که با این مستند در جشنواره "سینماحقیقت" سال آینده حضور داشته باشیم، اما با توجه به پروسه طولانی تولید ممکن است مستند "مجازات جایگزین" به جشنواره نرسد.

حسن‌پور با اشاره به سختی‌های ساخت فیلم در حوزه‌ی قوه قضاییه تصریح کرد: تصور من همواره این بود که راه‌آهن و فرودگاه سخت‌ترین مکان‌ها برای فیلمبرداری هستند، اما هنگام تحقیق این مستند متوجه شدم قوه قضاییه سخت‌ترین مکان برای ورود یک فیلمساز است. مستندساز در این حوزه دچار مشکل در مسیر تحقیق و تولید می‌شود و یکی از دلایلی که تحقیقات مستند من آرام پیش می‌رود، همین شرایط است. این افراد به کار ما آشنا نیستند و هرچه به آن‌ها توضیح می‌دهم که تنها برای انجام تحقیق قصد ورود به قوه قضاییه را دارم، متوجه توضیحات من نمی‌شوند و فکر می‌کنند ورود من به منزله‌ی فیلمبرداری است.

این کارگردان ادامه داد: من افرادی را که قبلاً در این زمینه کار کرده‌اند تحسین می‌کنم، چرا که فراز و فرودهای بسیاری را برای ساخت فیلم خود طی کرده‌اند. تقاضاً دارم این روند آسان‌تر شود و دوستان در قوه قضاییه فضایی را فراهم کنند که فیلمسازان بتوانند ارتباط راحت‌تری با این مجموعه داشته باشند. رویکرد مستند من برای مخاطب و مسوولان سازنده است و نشان می‌دهم تبادل نظر می‌تواند جایگزین برخورد قهری با مجرم شود. مثلاً کسی که یک پرنده را شکار می‌کند آگاهی نسبت به زیان‌های این کار ندارد و باید تنبیه او پژوهشی درباره‌ی پرندگان مهاجرت کرده به تالاب‌ها باشد. آن‌ها در این فرآیند متوجه می‌شوند شکار پرندگان امر اشتباهی است.

وی با بیان این که سینمای مستند با داستانی تفاوتی ندارد، خاطرنشان کرد: مهم آن است که فیلمساز بتواند حرفی را که درگیرش کرده، با استفاده از تصویر بیان کند. در حقیقت بحث اصلی جذابیت موضوع است و به نظرم "مجازات جایگزین" به قدری جذاب است که بیش از فرم، بیان آن در قالب تصویر اهمیت دارد.

حسن‌پور در پایان تاکید کرد: قوه قضاییه باید به فیلمسازان اعتماد کند و درها را باز بگذارد تا سینماگران کار خود را خوبی انجام دهند. این سختی‌ها فیلمساز را اذیت و ناامید می‌کند.

سیروس حسن‌پور متولد سال ۱۳۴۱ در تهران و فارغ‌التحصیل سینما از مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی است. در کارنامه‌ی فیلمسازی او، کارگردانی فیلم‌های سینمایی غاز مهاجر، دهقان فداکار، قطار کودکی، چوپان دروغگو، تصمیم کبرا و مروارید به چشم می‌خورد. وی در فیلم‌های سینمایی پدر، باران، آواز گنجشک‌ها و محمد رسول‌الله(ص) نیز دستیار مجید مجیدی بوده است.
کد مطلب: 10363