ادعای یک آهنگ‌ساز و پاسخ مدیر صداوسیما
یک آهنگ‌ساز با بیان این‌که او بیش از ۶۰ اثر موسیقایی برای صداوسیما تولید کرده‌است، مدعی‌شد که تهیه‌کننده‌ی برنامه‌ی عموپورنگ بدون نظر مساعد وی آثارش را منتشر کرده‌است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۲
 
ادعای یک آهنگ‌ساز و پاسخ مدیر صداوسیما
 
یک آهنگ‌ساز با بیان این‌که او بیش از ۶۰ اثر موسیقایی برای صداوسیما تولید کرده‌است، مدعی‌شد که تهیه‌کننده‌ی برنامه‌ی عموپورنگ بدون نظر مساعد وی آثارش را منتشر کرده‌است.

تحریرنو: سیدحمیدرضا صدری اظهار کرد: از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۷ حدود ۵۰ قطعه آهنگ نیز برای برنامه‌ی عمو پورنگ تولید کرده‌ام که از جمله‌ی آن‌ها "در قندون"، "عمو پورنگ"، "اردک تک‌تک" است.

برنامه‌ی عمو پورنگ از سال ۸۰ با پخش زنده و به‌مدت سه‌روز در هفته از شبکه‌ی یک سیما پخش شد، چند سال بعد اجرای این برنامه به یک‌روز در هفته تبدیل شد و پخش برنامه نیز به شبکه‌ی دوم سیما منتقل شد. این برنامه اردی‌بهشت‌ماه امسال به‌کار خود پایان داد.

وی در ادامه مدعی شد: تهیه‌کننده‌ی این برنامه نه تنها تاکنون قراردادی بابت برنامه‌ی مذکور با این‌جانب منعقد نکرده‌است، بلکه فقط دست‌مزد ۴ یا ۵ قطعه از کل مجموعه را پرداخت کرده‌است.

صدری گفت: این تهیه‌کننده بدون اخذ مجوز قانونی به‌عنوان صاحب اثر مبادرت به انتشار و توزیع لوح‌های فشرده‌ی شبکه‌ی عموپورنگ کرده‌است.

وی ادامه داد: ۱۸ سال است که با صداوسیما هم‌کاری داشته و موسیقی سریال‌هایی هم‌چون یادداشت‌های کودکی، کوچه‌ی اقاقیا، نرگس، اولین شب آرامش، ترانه‌ی مادری، متهم گریخت و... را تولید کرده‌ام.

آهنگ‌ساز برنامه‌ی عمو پورنگ افزود: مسئولان صداوسیما طی لوح تقدیری از آهنگ‌های این‌جانب در دو سریال نرگس و ترانه‌ی مادری نیز تقدیر و تشکر کرده‌اند.

وی اظهار کرد: براساس مقررات حاکم هرگونه استفاده از آثار هنری اعم از نمایش، اجرا، تهیه و توزیع لوح فشرده و حتی پخش از رسانه‌ی ملی، صرفا منوط به اخذ موافقت کتبی صاحب اثر و جلب رضایت از وی است که این روند قانونی در آثار برنامه‌ی عمو پورنگ اجرا نشده‌است.

براساس ماده‌ی یک قانون حمایت حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان، به مولف و مصنف و هنرمند "پدید آورنده" و به آن‌چه از راه دانش یا هنر و یا ابتکار آنان پدید می‌آید بدون در نظرگرفتن طریقه یا روشی که در بیان و یا ظهور و یا ایجاد آن به‌کار رفته "اثر" اطلاق می‌شود.

هم‌چنین در ماده‌ی ۳ فصل دوم حقوق پدیدآورنده شامل حق انحصاری نشر، پخش، اجرای اثر و حقوق بهره‌برداری مادی و معنوی از نام و اثر اوست.

مدیر گروه کودک شبکه‌ی ۲ سیما مطلب عنوان‌شده از صوی صدری را تکذیب کرد و گفت: اگر لازم باشد تمامی مدارک و مستندات حقوقی سازمان ارائه می‌شود.

علی زارعان افزود: وی بیش از ۴ بار به مراجع قضایی، حراست سازمان صداوسیما و رئیس سازمان صداوسیما شکایت کرده‌است، این در حالی است که پیش از آن در یادداشتی تمام حقوق معنوی و مادی خویش را واگذار کرده‌است.

وی اظهار کرد: سازمان به‌عنوان حکم مرجع طرفین در مورد شکایت وی یک شورای ۱۰ نفره تشکیل داد و تمامی ابعاد مستندات را بررسی کرد.

مدیر گروه کودک شبکه‌ی ۲ سیما خاطرنشان کرد: نامبرده هیچ حقی نسبت به آثار ندارد و زمان تحویل آثار دست‌مزد خود را تا ریال آخر دریافت کرد.

وی اظهار کرد: صدری (آهنگ‌ساز برنامه‌ی عمو پورنگ) ادعای حق و حقوق در مورد لوح‌های فشرده‌ی توزیع‌شده این برنامه را در بازار داشته درحالی که سازمان صداوسیما خریدار آثار صاحب اثر است.

زارعان افزود: مستندهای آقای صدری به قوانین حقوق مولفین سال ۱۳۴۸ باز می‌گردد، در حالی‌که سال ۸۴ قانون جدید حقوق مولفین تصویب‌شد و بر اساس آن صاحب اثر سفارش دهنده‌است.
کد مطلب: 991