رییس کل بیمه مرکزی خواستار تاسیس شرکت های ارزیابی خسارت در حوزه منطقه ای و بین المللی شد تا نیاز شرکت هلی بیمه ایرانی را پوشش دهند.
به گزارش تحریرنو ؛ غلامرضا سلیمانی در دومین گردهمایی ارزیابان حرفه ای خسارت در محل بیمه مرکزی افزود: در زمینه شرکت های «مدیریت خسارت بین المللی» یا ارزیابانی که در منطقه و جهان فعال شوند کمبود داریم.
وی ادامه داد: باید شرکت های حقوقی قوی، به قوانین بین المللی آشنا شوند تا در صورت بروز خسارت، ارزیابی آن را انجام دهند؛ چرا باید از شرکت های خارجی بخواهیم که برای ما ارزیابی خسارت کنند در حالی که می توان از همین زمینه درآمد کرد.
سلیمانی با اشاره به بروز سوانح دریایی گفت: اتفاقی برای یکی از کشتیها در کانال سوئز رخ داد اما به دلیل نبود شرکتهای ارزیابی بینالمللی در ایران مشخص نشد که ارزیابی خسارت سانحه به درستی انجام شده است یا خیر. بنابراین لازم است شرکتهای ایرانی دارای مجوز بینالمللی ارزیاب خسارت داشته باشند تا مطمئن باشیم که خسارت به درستی ارزیابی شده است.
رییس کل بیمه مرکزی اظهار داشت: وقتی شرکت های خسارت را به خارجی ها بسپاری زمانبر می شود و هزینه دموراژ کشتی را هم باید شرکت بیمه بپردازد.
سلیمانی همچنین خواستار شناسایی ارزیابان غیرمجاز شد و گفت: ارزیابان باید مجوز بیمه مرکزی را داشته باشند.«کمک کنیم شرکت های بیمه ارزیابانی را به خدمت بگیرند که در آن رشته بیمه تخصص داشته باشند.»
وی خاطرنشان کرد: انجمن ارزیابان ریسک می تواند سبب رشد و توسعه ارزیابان حقیقی و حقوقی شود.
وی افزود: هدف بیمه مرکزی توسعه انجمن های حرفه ای و علمی است و باید برخی امور غیرحاکمتی در بیمه مرکزی را به انجمن ها واگذار کرد.
سلیمانی گفت: سیاست ما این است که رگلاتوری را برعهده داشته باشیم و وارد حوزه اجرا نشویم.
رئیس کل بیمه مرکزی از تلاش برای اصلاح قوانین و مقررات مرتبط با ارزیابی خسارت خبر داد و گفت: باید مقررات به شکلی باشد که شرکت های بیمه در زمان بروز حوادث از نظر مالی و جانی التیام بخش آلام حادثه دیدگان باشند.
وی با تاکید بر اینکه ارزیابان باید به صورت مستقل و البته مسلط به مقررات بیمه ای فعالیت کنند، گفت: انتظار می رود در آینده تعداد ارزیابان در استانها بیشتر شود و لزومی ندارد در یک استان از ارزیاب استان دیگر یا تهران استفاده شود.
سلیمانی خواستار کاهش خطا در ارزیابی های خسارت شد و گفت: ارزیابان می توانند به بیمه گران و کل بخش های جامعه از جمله پلیس کمک کنند.
وی با اعلام اینکه لزومی ندارد شرکتهای بیمهای زمانی که حادثهای اتفاق افتاد اقدام به جبران کنند، ادامه داد: در بیمههای زندگی شرکتهای بیمه قبل از رخداد حادثه باید پرداخت خسارت داشته باشند تا فرد بتواند هزینههای درمانش را پرداخت کند.
سلیمانی با یادآوری اینکه طبق قانون امکان ایجاد صندوقهای بازنشستگی خصوصی وجود دارد، گفت: در این زمینه شرکت های بیمه که در حوزه بیمه زندگی فعالیت می کنند، میتوانند ورود کرده و صندوقهای بازنشستگی خصوصی تشکیل دهند.
دومین گردهمایی سالانه ارزیابان حرفه ای خسارت امروز در محل بیمه مرکزی برپاست.