ابراز تعجب یک کارگردان از عدم انتخاب فیلمش
عباس رافعی گفت: هیچگاه پیشبینی نمیکردم که "آوازهای سرزمین من" بهعنوان یک فیلم استراتژیک و ضد داعشی در جشنواره حضور نداشته باشد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۶
عباس رافعی گفت: پس از اعلام اسامی فیلمهای پذیرفتهشده در سیوسومین جشنوارهی فیلم فجر بهشدت متعجب شدم و هیچگاه پیشبینی نمیکردم که "آوازهای سرزمین من" بهعنوان یک فیلم استراتژیک و ضد داعشی در جشنواره حضور نداشته باشد.
تحریرنو: کارگردان فیلم سینمایی "آفتاب بر همه یکسان میتابد" افزود: این فیلم که داستان آن در بستر اقدامات گروه موسوم به دولت اسلامی اتفاق میافتد، فیلمی ضد تکفیری و ضد داعشی است که با توجه به انقلابی بودن جشنوارهی فیلم فجر انتظار میرفت در بخش اصلی آن حضور داشته باشد اما از آنجا که بنده هنوز فیلمهایی را که در جشنواره پذیرفتهشدهاند را ندیدهام نمیتوانم هیچگونه پیشداوری روی سایر آثار داشته باشم چراکه ممکن است فیلمهای پذیرفتهشده در آینده به شاهکارهایی برای سینمای ایران بدل شوند.
وی ادامه داد: همانطور که اعضای هیئت انتخاب در بیانیهی خود نیز ذکر کرده بودند گویا بیشتر تمایل داشتهاند که در این دوره از جشنواره به فیلمسازان جوان و نوگرا اهمیت بدهند و از همین رو بسیاری از فیلمسازان پیشکسوت را نادیده انگاشتهاند که خود من از نبود نام آنها در میان اسامی منتشرشده بهشدت شگفتزده شدم. البته من به این امر معتقدم که کسانیکه فیلمها را انتخاب کردهاند همگی جزو متخصصین سینمای ایران هستند و از همینرو روی انتخابهای آنها نمیتوان خط بطلان کشید.
رافعی با تاکید بر اینکه همچنان منتظر جواب دبیرخانهی جشنوارهی فیلم فجر برای چرایی عدم حضور "آوازهای سرزمین من" است اظهار داشت: هرچند که بهدلیل مسائل و مشکلاتی که بر سر اکران فیلم "فصل فراموشی فریبا" بهوجود آمد بهشدت از محیط سینما دلزده شده و تصمیم گرفتم که مدتی را از آن دور باشم و به استراحت بپردازم اما با تمامی این تفاسیر مایل هستم دلیل ردشدن این فیلم در جشنواره برایم روشنشده تا حداقل کمی از شدت تعجبم کاسته شود!
گفتنی است، این فیلم ضد داعشی به تهیهکنندگی امیرحسین شریفی و به سفارش مرکز بینالملل رادیو و تلویزیون جمهوریاسلامی ایران و بهزبان عربی و با بازیگران لبنانی، سوری و مصری ساخته شده است.
داستان فیلم ماجرای یک پسر مسلمان و دختر مسیحی را روایت میکند که خشونتهای پیکارجویان داعش بر روابط عاشقانهی آنها سایه میاندازد و اصل آن از یک داستان واقعی گرفتهشده که در روستای ریله در کشور سوریه اتفاق افتاده است.