نسل قدیم موسیقی معصوم و بی‌ادعا بود
هنرمند آواز ایران با بیان این‌که هنرمندان گذشته و غول‌های موسیقی هیچ ادعایی نداشتند و با همان دیدگاه هنری خود زندگی می‌کردند، گفت: اخلاق در نسل جدید موسیقی افول کرده‌است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۴۱
 
نسل قدیم موسیقی معصوم و بی‌ادعا بود
 
هنرمند آواز ایران با بیان این‌که هنرمندان گذشته و غول‌های موسیقی هیچ ادعایی نداشتند و با همان دیدگاه هنری خود زندگی می‌کردند، گفت: اخلاق در نسل جدید موسیقی افول کرده‌است.

تحریرنو: شهرام ناظری شام‌گاه جمعه، ۲۰ خرداد در آیین یادمان احمد ابراهیمی استاد فقید آواز ایران که با حضور هنرمندان و شاگردان وی در فرهنگ‌سرای ارسباران برگزار شد، اظهار کرد: ای‌کاش پیش از این‌که هنرمندانی هم‌چون احمد ابراهیمی را از دست بدهیم، با حضور خود آنان از زحماتی که کشیدند قدردانی می‌کردیم.

ناظری افزود: در جامعه‌ی ما هر کسی که از دست می‌رود او را عزیز و بزرگ می‌کنیم و تا زمانی‌که زنده است برایش ارزشی قائل نیستیم.

وی ادامه داد: این نوع برخورد تاسف‌برانگیز است، دوست داشتم همه‌چیز بر اساس حق حرکت کند، جامعه و ما گناهی در وضع پیش‌آمده نداریم، رسانه‌ها و جامعه چیزی به ما یاد نمی‌دهند و مراکزی نیست که این مسایل را به ما یاد بدهند.

ناظری با اشاره به سخن مدیر عامل خانه‌ی موسیقی درباره‌ی اوضاع آشفته‌ی آواز و فراموشی آن، گفت: برای شرایط پیش‌آمده، جامعه و آوازخوانان تقصیری ندارند، علل مختلفی باعث می‌شود که وضعیت آواز به‌صورت تاسف‌برانگیزی درآید و آواز به‌صورت دست هفتم شود.

شوالیه‌ی آواز ایران افزود: امکانات خوبی که در گذشته برای موسیقی و خوانندگان وجود داشت، امروز نیست و این امر باعث ایجاد شرایط نامناسب موسیقی در جامعه شده و معلوم است که سطح خواننده پایین می‌آید.

این خواننده و موسیقی‌دان ادامه داد: رسانه چیزی به هنرمندان جوان یاد نمی‌دهد، پس جوانان چه کنند و چگونه یاد بگیرند؟ آنان، در نهایت به تقلید روی آورده و اثر آنان تبدیل به اثری تحقیرآمیز و سطح پایین می‌شود.

ناظری با اشاره به ذهنیت و تسلط استاد احمد ابراهیمی بر آواز و ادبیات و مرام دل‌پذیر درویشانه‌ی او گفت: نسل قدیم موسیقی همگی دل‌پذیرتر و دوست‌داشتنی‌تر بودند هر چه نسل جلوتر می‌آید، ویژگی‌های اخلاقی افت پیدا می‌کند.

وی افزود: نسل قدیم موسیقی هم‌چون علی‌اکبر شهنازی، از بزرگ‌منشی و پاکی بی‌کران برخوردار بودند گویا یک‌صد نوازنده در وجود شهنازی بود.

وی با انتقاد دوباره از شرایط این سال‌های موسیقی ایرانی توضیح داد: متاسفانه نسل امروز وقیح است و آثار دیگران را سرقت می‌کند. من این موضوع را به وضوح دیده‌ام. هر فردی چهار جلسه ردیف موسیقی یاد گرفته‌است و احساس می‌کند صدایی دارد طوری خود را در جامعه معرفی می‌کند که گویی از علی‌اکبر شهنازی بالاتر و برتر است.

این هنرمند ادامه داد: دیدگاه موسیقی نسل قدیم معصوم و بی‌ادعا بود اما نسل ما از نظر اخلاقی و احساسی، هم‌چون نسل قبل نیست و از این نظر ۳۰، ۴۰درصد افت کرده‌ایم.

ناظری با بیان این‌که در نسل جدید دیدگاه معصومانه‌ی هنرمند که باید رها باشد، افت پیدا کرده، اظهار کرد: اگر هنرمند، از راه عاشقانه و روح بی‌کرانگی خود و حس ورای مکان و زمان خود جدا باشد نمی‌تواند اثری را خلق کند.

وی افزود: ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که این مسایل را به ما نمی‌آموزد و مراکز هنری و استادان قدیم دیگر نیستند که نسل جوان را با این اصول اخلاقی و هنری آشنا کنند در نهایت وضع جامعه و موسیقی این‌گونه نابسامان می‌شود.

ناظری ادامه داد: هنرمندان گذشته و غول‌های موسیقی هیچ ادعایی نداشتند و با همان دیدگاه هنری خود زندگی می‌‌کردند و ما از نظر اخلاقی به آنان عشق می‌ورزیدیم اما نسل جدید که تنها چند جلسه ردیف یاد گرفته و ساز بلد است و صدایی دارد ادعای هنرمندی دارند.

خالق آلبوم موسیقی "در گلستانه" گفت: غول‌های موسیقی زمانی که زنده بودند، نقش بی‌بدیلی در حفظ و اشاعه‌ی موسیقی داشتند، حال همه رفتند و ما نمی‌توانیم از نظر اخلاقی از نسل جدید چیزی یاد بگیریم و این امر باعث جدایی ما از یک‌دیگر می‌شود.

ناظری با اشاره به ویژگی‌های هنری استاد احمد ابراهیمی اظهار کرد: ابراهیمی استاد مسلم آواز بود و با همه‌ی خستگی و سن بالایش همه‌چیز را به‌جا ادا می‌کرد.

یادمان احمد ابراهیمی، استاد فقید آواز ایرانی شام‌گاه جمعه به‌همت خانه‌ی موسیقی با حضور حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه‌ی موسیقی)، علیرضا قربانی، داریوش پیرنیاکان و جمعی از هنرمندان و شاگردان این استاد فقید در فرهنگ‌سرای ارسباران برگزار شد.
کد مطلب: 965