معاون وزیر نفت گفت: اگرچه از ابتدای امسال، روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین وارد کشور شده است، اما میانگین واردات تا پایان امسال حداکثر هشت میلیون لیتر در روز خواهد شد.
به گزارش تحریرنو، عباس کاظمی درباره وضعیت واردات بنزین به کشور، افزود: براساس برنامه ریزی انجام شده، روزانه به طور میانگین هشت میلیون لیتر بنزین وارد می شود.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی درباره چرایی افزایش واردات بنزین در هفته های نخستین امسال، گفت: واردات محموله های بنزین از طریق ناوگان کشتیرانی انجام می شود، که محموله های بزرگ را منتقل می کنند، بنابراین امکان دارد که در یک روز مقدار زیادی بنزین تخلیه شود، اما در روزهای بعد، هیچ محموله ای وارد کشور نشود که این نوسانات طبیعی است.
کاظمی درباره راه اندازی طرح های جدید تولید بنزین در کشور، گفت: راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس و بهره برداری از واحد تولید بنزین پالایشگاه بندرعباس در دستور کار است که با بهره برداری از آنها، دیگر نیازی به واردات بنزین به کشور نخواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ادامه داد: با راه اندای فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ در کشور تولید خواهد شد.
وی اضافه کرد: قرار است بنزین تولیدی این پالایشگاه به دلیل کیفیت بالا در داخل کشور تولید شده و بجای آن بنزین تولیدی پالایشگاه هایی که کیفیت پایین تری دارند، صادر شود.
وی گفت: ایران اکنون صادرکننده فرآورده های نفتی مانند گازوئیل است و در نظر دارد به صادرات پایدار بنزین نیز در ماه های آینده نیز دست پیدا کند.
پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس به عنوان نخستین پالایشگاه طراحی شده براساس خوراک میعانات گازی با ظرفیت ۳۶۰ هزار بشکه در روز شامل واحدهای تقطیر، تصفیه گاز مایع، تبدیل کاتالیستی، تصفیه نفتا، ایزومریزاسیون، تصفیه نفت سفید و نفت گاز با هدف تولید بنزین، گازوئیل، گاز مایع و سوخت جت در کنار پالایشگاه فعلی بندرعباس در حال ساخت است.
خوراک مورد نیاز این پالایشگاه از طریق یک خط لوله به طول بیش از ۳۸۵ کیلومتر از پالایشگاه های گازی عسلویه تامین خواهد شد.
با بهره برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه ۳۶ میلیون لیتر بنزین و ۱۴ میلیون لیتر گازوئیل به ظرفیت تولید فرآورده های نفتی کشور اضافه می شود.
تولید روزانه ۲ هزار و ۱۰۰ تن گاز مایع، ۳ میلیون لیتر سوخت جت و ۱۳۰ تن گوگرد از دیگر محصولات تولیدی این واحد پالایشی هستند.
با احداث خط لوله دوم انتقال از بندرعباس به تهران، همه بنزین تولیدی ستاره خلیج فارس که یورو ۴ و ۵ است در داخل کشور مصرف می شود و در مقابل، بنزین تولیدی در پالایشگاه های آبادان و بندرعباس صادر خواهد شد.