مدیر عامل خانه شهریاران جوان؛
بستر ازدواج جوانان بايد فراهم شود
اولين نشست ملی ايران جوان با رويكرد جوانی جمعيت و كارآفرينی در حاشيه جشنواره دهكده جوانی واقع در برج ميلادبه همت خانه شهرياران جوان با مشاركت مجله خانواده مثبت برگزار شد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۴۴
 
بستر ازدواج جوانان بايد فراهم شود
 
اولين نشست ملی ايران جوان با رويكرد جوانی جمعيت و كارآفرينی در حاشيه جشنواره دهكده جوانی واقع در برج ميلادبه همت خانه شهرياران جوان با مشاركت مجله خانواده مثبت برگزار شد.

به گزارش تحریرنو ؛ محمد ابویی مدیر عامل خانه شهریاران جوان به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علي(ع)و حضرت زهرا(س) در نشست ملي ايران جوان با تاکید بر سخنان مقام معظم رهبری در مورد مساله ازدواج جوانان و اهمیت حضور جوانان در جامعه به عنوان نیرو و بازو های محرک کشور گفت:رهبر معظم انقلاب اسلامي بارها در سخنانشان به كليد واژه هاي مهمي اشاره كرده اند كه مسوولين از آن غافل مانده اند.

وی افزود :مساله جوان و جواني و اهميت اين دوران نياز به مشاركت وزارت ورزش و جوانان و خانه شهرياران جوان كه متولي امور جوانان تهران در مديريت شهري است مي باشد.

وی با ابراز نگراني از وضعيت سن ازدواج در بين جوانان گفت: میانگین سن ازدواج در کشور برای آقایان ۲۸ و برای خانم‌ها ۲۳.۵ است و روند افزایشی دارد. این آمار در کلانشهرها نیز تفاوت قابل توجهی دارد؛ بر این اساس میانگین سن ازدواج برای آقایان ۳۱ و برای خانم‌ها ۲۷ سال است که از میانگین کشوری بسیار بالاتر است.

ابویی گفت:موضوع ازدواج در کشور ما امروزه يكي از مسائل بسيار مهمي است كه غفلت از آن و اتصال آن به فرهنگ غلط اسراف گرايي و اشرافي گري مي تواند اسيب جدي به آينده چرخه اقتصادي و فرهنگي و اجتماعي كشور وارد كند.

ابويي افزود رهبر انقلاب بارها به عدم اشرافي گري در امر ازدواج اشاره داشته اند از جمله سخنان ايشان مي توانم بگويم فرموده اند:خوشبختي عبارت است از آرامش، احساس سعادت و احساس امنيت. جشن و اسراف و زياده‌روي، كسي را خوشبخت نمي‌كند. مهريه و جهيزيه هم كسي را خوشبخت نمي‌كند. پاي‌بندي به روشِ شرع است كه انسان را خوشبخت مي‌كند.

وي با اشاره به بحث فرهنگی و باور های عقیذتی و بحث معضلات و مشکلات اقتصادی در امر ازدواج گفت:در بررسي آفات فرهنگي موانع ازدواج بايد به اصلاح معانی کلید واژه های این امر در فرهنگ امروزی جوانان پرداخت.

ابويي با اشاره به آمار زاد و ولد در کشوركه سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تولد و مرگ و میر ۴۵۰ هزار نفر است که هر سال این آمار عکس می شود و زاد و ولد کاهش و مرگ و میر افزایش پیدا می کند و در سال ۱۴۰۹ این رقم برابر می شود و از سال ۱۴۰۹ به بعد به شدت کاهش پیدا می کندگفت: جوان دهه ۷۰ و ۸۰ نیازمند فهم بهتری از مقوله ازدواج است و متاسفانه معني ازدواج به درستي براي جوانان بيان نشده ، تنها راه حل رهايي از كاهش جمعيت و پيري جمعيت روي اوردن به ازدواج است كه با حجوم فرهنگ غرب و شتافتن به خانواده مجازي شاهد دوري جوانان از خانواده ها گسستگي فرهنگ اصيل اسلامي ايراني هستيم و متاسفانه با دور شدن جوانان از فضای اجتماعی به سمت فضای مجازی بسیاری از سنت ها از بین رفته و فرهنگ غلط غربی که هیچ وجه مشابهی با فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی ندارد در حال جایگزینی است.

ابویی در ادامه افزود: بستر های بازگشت به فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی و اهمیت به سنت های مهم گذشتگان در بحث ازدواج باید فراهم باشد تا جوان تمایلی در درک آن داشته باشد.

ابویی با اشاره به اهمیت دارا بودن شغل و افزایش نرخ بیکاری در ازدواج جوانان گفت: کارآفريني و ايجاد اشتغال بحث مهم و قابل توجهی است که می تواند موانع ازدواج جوانان را با ایجاد اشتغال و افزودن ارزش اقتصادی به سیستم حاکمیت و خانواده ترفيع كند.

وي در ادامه گفت:خانواده‌ها مهم‌ترین عامل موثر بر همسرگزيني فرزندان هستند،مهم‌ترین مسئله در حوزه ازدواج، عدم آگاهی و شناخت برای انتخاب همسر مناسب است. خانواده‌ها باید در این زمینه نقش فعال داشته باشند، چون طبق آمار، جوان‌ها بیشتر از مراکز مشاوره، به نظر خانواده‌شان اهمیت می‌دهند. پدر و مادرها سعی دارند نقش اول را در ازدواج فرزندانشان ایفا کنند، ولی باید جوانان را نیز درک کنند.

ابويي تصريح كرد: بر اساس مطالعات انجام شده، جوانان ما در مورد ملاک‌های همسرگزینی با فرهنگ ایرانی و اسلامی هماهنگ نيستند و چون شرایط جامعه برای ازدواج بهنگام خیلی مساعد نیست، مشکلاتی نظیر کاهش آمار ازدواج پیش آمده است. بیشترین مشکل جوانان در ازدواج، انتخاب همسر است و در این زمینه نیازمند شناخت و آموزش هستند.

مدير عامل خانه شهرياران جوان با بيان اهميت بحث اشتغال در ازدواج جوانان گفت:برای ورود به عرصه کار افرینی کافی است جوانان به خود شناسی و کشف استعداد های خود برسند ،اینکه منتظر معجزه باشیم و گامی برنداریم غلط است.

مدیر عامل خانه شهریاران جوان گفت:طبق آمارها از سال ۹۰ شاهد روند کاهشی ازدواج در کشور هستیم به گونه‌ای که بیشترین ازدواج در سال۹۰، ۸۹۱ هزار مورد بوده و آخرین آمار نشان از ثبت ۷۲۴ هزار ازدواج در سال ۹۳ دارد و متاسفانه به دلیل تغییرات فرهنگی و فشار اقتصادی حاكم در جامعه و ترويج سنت هاي اشرافي گري و بريز و بپاش هاي امروزي جوانان علاقه کمتری به بحث ازدواج نشان می دهند و از اين مهم كه هم در سنت و عرف ديني ما آمده و هم از الزامات رشد جمعيت و جواني جمعيت در كشور است واهمه دارند و این تهدیدی برای جامعه اسلامی است.

ابویی نقش مدیریت شهری را در حل معضلات مرتبط با ازدواج جوانان بر شمرد و گفت: ما در شهرداري تهران به نوبه خود تلاش كرديم در خانه شهریاران جوان با بهره گیری از ظرفیت سازمان های مردم نهاد و مشارکت ان جی او های مختلف اتفاقات حداقلی را در این بین رقم بزنیم ،که یکی از این اتفاقات ترویج فرهنگ ازدواج آسان با بهره بري از سيره اهل بيت (س)بین جوانان از طریق سیاست های آموزشي بوده است که خانه شهریاران جوان با آموزش های خاص برای جوانان و خانواده های آنان توانسته در بحث ترويج فرهنگ ازدواج آسان گامی موثر بردارد همچنین امضای تفاهم نامه همکاری با موسسه تبیان را هم از اقدامات خانه شهریاران جوان دربحث تسهيل ازدواج جوانان دانست.

ابویی ضمن اعلام تفاهم نامه همکاری مشترک با موسسه تبیان گفت: با توجه به مشکلات و رخنه هایی که در فرهنگ اصیل و سالم ازدواج از سالیان قبل رخ داده است و اشخاصی که نقش معرف در خانواده هارا برای ازدواج داشتند به دليل ترس از جدايي و ساير اتفاقات بين زوجين کنار زده شده اند به همین جهت خانه شهریاران طبق تفاهم نامه با توجه به سیاست های بيان شده از سوي مقام معظم رهبري و اهميت جواني جمعيت و رشد ازدواج و ازدياد نسل و جلوگیری از پیری جمعیت کشور ایران ضمن معرفی جوانان و ایجاد بستر آشنايي انان از طریق موسسه با مشارکت نهاد های مختلف در حوزه مدیریت شهری به ترویج فرهنگ ازدواج آسان از طریق برگزاری مجالس عروسی جوانان در مجموعه تالار های وابسته به شهرداری و تعمین هزینه جهیزیه کمک می کند تا هم فرهنگ ازدواج آسان ترویج داده شود و هم گامی برداشته شود در راستای افزایش رشد جمعيت و کاهش سن ازدواج و تسهيل در اين امر مهم.

مدير عامل خانه شهرياران در بيان پيشنهاداتي اعلام داشت مي توان با برنامه ريزي به تسهيل ازدواج جوانان كمك كرد از جمله :اقدام فرهنگی ،خصوصاً از طریق رسانه ها در جهت تغییر نگرش عمومی که مبتنی بر توقعات نابجای اقتصادی ، سوق دادن نگرش خانواده ها در جهت اهمیت فوق العاده دادن به ازدواج فرزندان،اعطاء بینش به جوانان در جهت تلاش برای رفع موانع فرهنگی ازدواج،.توجه دادن به خانواده ها در مورد صلاحیت تازه جوانها برای ازدواج،. ممکن نشان دادن ازدواج آسان، سعی در رفع ترس جوانان از ازدواج، حل مشکل مسکن جوانان توسط دولت، ترغیب خیرین برای کمک به ازدواج جوانان و ....

ابويي در انتهاي اين برنامه اعلام داشت:خانه شهرياران جوان به عنوان متولي امور جوانان در مديريت شهري كلان شهر تهران اعلام آمادگي جهت همكاري با وزارت ورزش و جوانان كشور در تسهيل امر ازدواج جوانان و رفع نياز هاي آنان دارد.
کد مطلب: 7529