معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت؛
برنامه ای برای توزیع کوپنی کالای اساسی نداریم/شرایط تولید مطلوب است
دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: برنامه ای برای توزیع کالاهای اساسی به شکل کوپنی در دستور کار نیست، همچنین شرایط تولید کشور مطلوب است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۴۷
 
برنامه ای برای توزیع کوپنی کالای اساسی نداریم/شرایط تولید مطلوب است
 
دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: برنامه ای برای توزیع کالاهای اساسی به شکل کوپنی در دستور کار نیست، همچنین شرایط تولید کشور مطلوب است.

به گزارش تحریرنو ؛ عباس قبادی معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت در نشست خبری امروز (شنبه) گفت: براساس تصمیم سران قوا؛ اختیار قیمت گذاری به ستاد تنظیم بازار داده شد و در ایام پایانی سال ۹۷ از جهت ثبات قیمت در بحث میوه و مرکبات شرایط قابل قبول بود و به مدت چهل روز صادرات سیب و پرتقال را ممنوع اعلام گردید تا گرانی و کمبودی در بازار ایجاد نشود. همچنین در ایام ماه رمضان نیز این تصمیمات اتخاذ شد، لذا در بحث لبنیات علی رغم مشکلات ولی قیمت‌ها خوب بود.

قبادی دلیل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات گوشت گفت: کشور در شرایط سخت و جنگ اقتصادی قرار دارد، درآمدهای ارزی کشور محدود شده، نیاز به واردات گوشت قرمز حدود ده درصد است، به هرتقدیر ده درصد نمی تواند ۹۰ درصد تولید کشور را تحت تاثیر قرار دهد، در عراق گوشت گوسفندی با رقم یکصد هزار تومان خریداری می شود، در ایران نمی شود رقم ۴۰، ۵۰ هزار تومان بفروش برسد، همچنین دامداران ما که همه عوامل تولیدشان با ارز آزاد انجام می شود زیان می کنند و ما اگر در این زمینه واردات زیادی انجام دهیم و فشار بیاوریم، تولید داخل را نابود می کنیم.

وی تاکید کرد: افزایش قیمت باعث شده تولید در شرایط مطلوبی قرار گیرد. بنابراین ادامه روند واردات گوشت با ارز ۴۲۰۰ تومانی به صلاح نبود.

قبادی تصریح کرد: گرانی را قبول دارم، دام زنده زیر کیلویی ۴۰ هزار تومان برای دامدار توجیه اقتصادی ندارد، همچنین قیمت گوشت منجمد در حال حاضر از ۵۰ هزار تومان تا ۶۰ هزار تومان، قیمت گوشت گرم نیز از ۷۰ هزار تومان تا ۹۵ هزار تومان و قیمت گوشت گوسفندی از ۸۰ هزار تومان تا ۱۲۰ هزار تومان است.

معاون بازگانی داخلی وزارت صمت در خصوص افزایش قیمت شکر اظهار کرد: از ماه های گذشته هشدار داده شد در این مورد که ایام شب عید و ماه رمضان را در پیش داریم، لذا اطمینان خاطر داده شده که در این ایام جای نگرانی نیست؛ تا اینکه به سیل برخوردیم و باعث از بین رفتن نیشکرهای خوزستان شد. بخش عمده شکر خام که وارداتی بود در کارخانه خوزستان دپو شده بود، با وقوع سیل در انبارها ایزوگام شد تا آسیبی به شکر های خام نرسد. بنابراین شکرها آنجا ماند و مشکلاتی در بازار ایجاد شد و هم اکنون در سوپری‌ها و فروشگاه های ذنحیره ای شکر با نرخ مصوب توزیع می شود.

معاون وزیر صمت خاطر نشان کرد: مشکلی از بابت شکر نخواهیم داشت، نزدیک به یک میلیون تن شکر در انبارها، بنادر و در مسیر وارداتی قرار دارد.

وی ادامه داد: قیمت خرما از ۱۵ هزار تومان تا ۳۵ هزار تومان می باشد که این رقم مطلوب و قابل قبول نیست، ایران بعنوان دومین کشور صادر کننده خرما، سال گذشته ۳۰۰ هزار تن خرما به دیگر کشورها صادر کرد. در نظر داشتیم برای مدتی صادرات خرما را ممنوع اعلام کنیم که جو ایجاد شده اجازه این کار را نداد.

دبیر ستاد تنظیم بازار در ادامه با بیان اینکه تمام خرمای مورد نیاز از محل تولید داخل تامین می شود، افزود: وزارت جهاد کشاورزی قول داده بود که خرمای بیشتری را به بازار تزریق کند، قیمت ها مقداری افزایشی شد، ضمن اینکه وقتی ۳۰۰ هزار تن خرما صادر می شود، این صادرات بر قیمت کالا در داخل کشور تأثیر گذار است؛ از این رو صادرکننده ای که خرما را در خارج از کشور حدود کیلویی ۵۰ هزار تومان می فروشد حاضر نمی شود آن را در داخل با نرخ های کمتر عرضه کند.

قبادی تاکید کرد: برنامه ای برای توزیع کالاهای اساسی به شکل کوپنی در دستور کار نیست، در بسیاری از کالاها خودکفا هستیم و نیاز به کوپنی شدن ندارد، اما در صورتی که دولت و مجلس خواستار عرضه کوپنی کالاهای اساسی باشند، ظرف یک ماه شرایط را فراهم می آوریم تا انجام شود، لذا در بحث کوپنی شدن کالاهای اساسی استقبال و توصیه ای نمی‌کنیم.

وی در خصوص گرانی مرغ اظهار داشت: معاون وزیر کشاورزی در طی گزارشی به ستاد تنظیم بازار، اعلام کرد تولیدکننده با قیمت ۱۱ هزار ۵۰۰ تومانی مرغ با مشکل مواجه می شود. از این رو تا دو هفته آینده در ستاد تنظیم بازار این موضوع مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و در مورد قیمت مرغ تصمیم گرفته می شود.

محمدرضا کلامی مدیر کل برنامه ریزی توزیع و تنظیم بازار در ادامه گفت: تکلیف ستاد تنظیم بازار این است که به شکلی مدیریت کند که نوسان در بازار ایجاد نشود، تولیدکننده برای جلوگیری از ضرر و زیان جوجه ریزی را متوقف می کند که پیامد آن ۴۵ روز دیگر مشخص می شود، لذا دولت برای جلوگیری از نوسان در مقطع فعلی نباید اجازه دهد جوجه ریزی متوقف شود.

وی افزود: در بحث کاغذ وزارت ارشاد سیاست گذار آن است، از تیر ماه سال گذشته وزارت ارشاد به واسطه تخصصی که داشت مسئولیت تنظیم بازار به این وزارت خانه محول شد.

قبادی در ادامه درباره نحوه تامین کاغذ مصرفی مدارس و دانشگاه ها گفت: کاغذ دانشگاه ها و مدارس حدود ۸۰ تا ۹۰ تن به میزان حدود ۸۰ میلیون دلار باهمان ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین می شود.

دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: عدس و لوبیا در گروه دو کالایی قرار دارد و به اندازه کافی در کشور تولید می شود.

وی همچنین تاکید کرد: در یک سال گذشته در فولاد به جهت تولید مطلوب نیازی به واردات نداشتیم به همین جهت این بخش نیازی به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی ندارد.

معاون وزیر صمت در پایان خاطر نشان کرد: شرایط تولید کشور مطلوب بوده و از جهت کالا و اقلام مصرفی اطمینان می دهم کمبودی در کشور شاهد نخواهیم بود.
کد مطلب: 18600