رییس مرکز ملی فضای مجازی عنوان کرد؛
حضور نسل جدید اپراتورها در فضای مجازی
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به تهیه بیش از ۴۸ میلیون گوشی هوشمند و پرداخت هزینه های شبکه ICT توسط مردم، توسعه شبکه ICT را مردمی ترین کار انجام شده در کشور اعلام کرد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۴۳
 
حضور نسل جدید اپراتورها در فضای مجازی
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به تهیه بیش از ۴۸ میلیون گوشی هوشمند و پرداخت هزینه های شبکه ICT توسط مردم، توسعه شبکه ICT را مردمی ترین کار انجام شده در کشور اعلام کرد.

به گزارش تحریرنو ؛ دکتر سیدابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی در مراسم افتتاح پروژه های شرکت رایتل در فاز سوم شبکه ملی اطلاعات با اشاره به زمانی که کانال های تلویزیونی ایران از ماهواره اینتل ست قطع شده بود، گفت: در آن زمان ما به دنبال تامین ماهواره بودیم تا بتوانیم تصویر جمهوری اسلامی را به روستا های کشور برسانیم و چنین مشکلاتی را در کشور داشتیم.

وی افزود: امروز در حقیقت با کاری که در شبکه ملی اطلاعات انجام شده ، امکان ارسال تصویر به اکثر روستا های کشور ایجاد شده است و برقرار کردن این زنجیره برای ده ها میلیون مشترک پهن باند در کشور که بر روی سیم و رادیو بدون یک ریال سرمایه گذاری دولتی ، کار با ارزشی است .

دبیر شورای عالی فضای مجازی، توسعه شبکه ICT کشور را یکی از مردمی ترین کارهای انجام شده در کشور بیان کرد و اظهار داشت : مردم با تهیه بیش از ۴۸ میلیون گوشی هوشمند و پرداخت هزینه های این شبکه در توسعه آن مشارکت دارند و حتی سرمایه گذاری های اپراتورهای سه گانه نیز با حمایت های مردم در استفاده از شبکه انجام شده است .

وی شاخص های شبکه را خوب ارزیابی کرد و تاکید داشت : مشترکان ADSL در کشور نزدیک به ۸ گیگا بایت و مشترکین تلفن همراه هم نزدیک به ۳ گیگا بایت مصرف می کنند البته این رقم نسبت به کشورهایی نظیر آمریکا که ۲۲ گیگا بایت و قاره اروپا نزدیک به ۱۱ گیگا بایت ، فاصله دارد و این فاصله همان دغدغه های مقام معظم رهبری است که عقب افتادگی ما را در حوزه تولید محتوا نشان می دهد .

رییس مرکز ملی فضای مجازی ایران تصریح کرد: این فاصله مربوط به عقب افتادگی در حوزه کاربردهای اساسی در کشور است و باید در حوزه شبکه های اجتماعی داخلی ، موتورهای جستجوی بومی و کسب و کارهایی که باید در بستر این شبکه ها قرار گیرند، تلاش کنیم.

وی با اظهار تاسف از فیلترینگ و تعطیلی شرکت‌های حوزه کسب و کارهای مالی (فین تک ها)، خاطر نشان کرد: با فیلتر چند شرکت فعال در حوزه کسب و کارهای مالی نزدیک به ۲۰۰ هزار کسب و کار برای چند روز از انجام کسب و کار خود محروم شدند.

فیروزآبادی با بیان اینکه گام های استوار این کسب و کارها در دولت یازدهم برداشته است ، تاکید کرد : به همین دلیل از کارگزاران این دولت و آقایان ربیعی و واعظی تشکر می کنم و امیدوارم با انتخابی که مردم ایران برای دولت دوازدهم داشتند؛ با شدت بیشتری در نقاطی که خلا داریم و کارهای نشده بسیار زیادی وجود دارد؛ گام های استوار برداریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت رایتل در این حوزه اشاره کردو افزود: این شرکت باید توجه داشته باشد که کسب و کار اپراتورها در حال تغییر است، البته باید به سطحی از مشترکان برسد که امیداوریم با همین سرعت ادامه دهد تا به زودی سهم قابل توجهی از بازار را در اختیار گیرد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد : رایتل باید از مدل های جدید کسب و کار استفاده کند و از دورانی که فقط به عنوان یک شرکت ارایه کننده خدمات به مردم معرفی شود باید عبور کند و مانند نسل جدید اپراتورها ، شاهد حکمرانی اپراتورها در فضای مجازی کشور باشیم.

وی به سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد دلاری یکی از اپراتورهای اروپایی اشاره کرد و افزود : در حقیقت اپراتورها از حالت یک شرکت خدماتی مانند گذشته خارج می شوند و از ابرهای فعال خدماتی و نه تسهیل خدماتی در مدل های کسب و کار خود استفاده می کنند و به خاطر قدرت مالی و اقتصادی هزاران میلیارد تومانی انتظار از اپراتورهای این است که در متوازن شدن بازار ICT نیز نقش فعالی را داشته باشند.

فیروزآبادی به نقش وزارت ارتباطات در این حوزه نیز اشاره و تاکید کرد: لازم است وزارت ارتباطات کاری انجام دهد که در کشور شاهد یک توسعه متوازن ، اشتغال زا و فقر زدا باشیم و در این مسیر وزارت ارتباطات از طریق سازمان تنظیم مقررات که مقررات مربوط به کسب و کارها را تدوین و هدایت می کند، تاثیر گذار باشد.
کد مطلب: 12354