یک خواننده پاپ مطرح کرد؛
مهدی یغمایی: در موسیقی امانتداران خوبی نبودیم
یک خواننده پاپ میگوید اکثر اصواتی که در یک قطعه موسیقی شنیده میشود صداهای الکترونیک و غیر طبیعی است و از سازهای زنده کمتر استفاده میشود و صدای خوانندگان به راحتی ادیت میشود.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۵۱
یک خواننده پاپ میگوید اکثر اصواتی که در یک قطعه موسیقی شنیده میشود صداهای الکترونیک و غیر طبیعی است و از سازهای زنده کمتر استفاده میشود و صدای خوانندگان به راحتی ادیت میشود.
به گزارش تحریرنو ؛ مهدی یغمایی خواننده سبک پاپ با اشاره به دلایل خاطره انگیز بودن آثار قدیمی گفت: یک اثر هنری نشات گرفته از احساسات و عواطف درونی خالق آن اثر هنری است و به طور کلی از آثار هنری هر دورانی در تاریخ میتوان به حال و هوای احساسی و عاطفی و فرهنگی مردم آن زمانه پی برد. یکی از مهمترین دلایل ماندگاری آثار اساتید ارزشمند دوران گذشته، احساسات صادقانه و مهر و محبت و یک رنگی، عشق و فرهنگ اصیلی بوده که در قلب و زندگی مردم آن دوران ازجمله هنرمند خالق اثر هنری وجود داشته است.
وی ادامه داد: دلیل دوم ماندگاری آثار موسیقی سازان قدیمی این است که در آن زمان به دلیل عدم وجود تکنولوژیها و امکانات موجود حالِ حاضر، فقط کسانی در موسیقی فعالیت میکردند که واقعا موزیسین و توانا بودند و بهواسطه تبحری که داشتند قطعا آثار استانداردی تولید میکردند و همچنین چون برای هنری که برایش زحمت کشیده بودند تعصب داشتند هرگز ارزش هنری اثر را فدای بازاری بودن اثر نمیکردند، از این رو وقتی یک موسیقی تولید میشد اصالت داشت و بدون تاریخ مصرف بود.
این خواننده با اشاره به سختگیریهایی که برای تولید یک اثر هنری بر هنرمندان میشد عنوان کرد: هر جامعه ای نیاز به قانونمندی و نظارت دارد و با توجه به شنیدههایم از اساتید ارزشمند شوراهای نظارت در آن زمان خیلی سختگیرانهتر نسبت به موسیقیهایی که تولید میشد نظارت میکردند و از آنجایی هم که فضای مجازی وجود نداشت تمامی آثار به ناچار باید از فیلتر یک شورای متخصص و سختگیر عبور میکرد و بعد منتشر میشد. البته این سخت گیری و ممیزی فقط در رابطه با ارزش و استانداردهای هنری یک اثر صورت میگرفته و نه چیز دیگر.
یغمایی همچنین درباره ارتباط نزدیک خواننده و باقی عواملی که در ساخت یک اثر هنری با هم همکاری دارند گفت: دلیل چهارم که یکی از عوامل به شدت تاثیر گذار در تولید یک اثر موسیقیایی خوب این است که عوامل تولید اثر (شاعر و ترانه سرا، آهنگساز، تنظیم کننده و خواننده) با هم ارتباط نزدیک داشته باشند و در نهایت اثر تولید شده حاصل و برآیند جلسات همنشینی و بحث و بررسی این عوامل باشد که متاسفانه این امر امروزه خیلی به ندرت پیش میآید.
آثار خوانندگان قدیمی دارای احساس و انرژی واقعی بود برای همین به دل مینشستوی ادامه داد: بهواسطه نبود تکنولوژیهای امروزی توانایی ادیت و تصحیح کردن اثر موسیقیایی بعد از ضبط وجود نداشت و صدای واقعی ساز و خواننده و توانایی و قدرت واقعی نوازندگان و خواننده آن اثر آنچه بود که شنیده میشد. از این رو همه آثار دارای احساس و انرژی واقعی بودند که به دل شنونده مینشست.
این خواننده درباره تاثیر تکنولوژی بر کیفیت آثار کنونی گفت: امروزه اکثر اصواتی که در یک موسیقی مشهور میشنوید صداهای الکترونیک و غیر طبیعیست و از سازهای زنده خیلی کم استفاده میشود و صدای خوانندگان هم که به راحتی ادیت میشود. به جرات میگویم هر کس که توانایی سخن گفتن داشته باشد و لال نباشد میتواند در استودیو یک خواننده باشد، البته فقط در استودیو.
یغمایی با اشاره به تفاوت موسیقی امروز ایران نسبت به آنچه در گذشته تولید میشد عنوان کرد: موسیقی امروز ما هیچ قدرتی نسبت به گذشته ندارد. متاسفانه عدهای از اهالی موسیقی دوران ما نتوانستند امانت غنی و ارزشمندی را که اساتید بزرگ گذشته برای ما به امانت گذاشتند را حفظ کنند و به طور کلی ما امانتداران خوبی نبودیم.
وی ادامه داد: آنهایی که به اسم موزیسین هر اثر هجو و بی ارزشی را تولید کردند و به خورد ملت دادند در حق فرهنگ و هنر این مملکت و اساتید پیشین بی مهری و کم لطفی کردند. ای کاش که هم دلالان به خود بیایند و هم مسئولین مربوطه کمی بیشتر به فکر باشند، زیرا موسیقی ریشه در بطن جامعه دارد و موسیقی نادرست و هجو مانند سرطان فرهنگ یک جامعه را دگرگون و نابود میکند.