براساس یافته محققان؛
روشی جدید برای ترک راحتتر اعتیاد
محققان بتازگی موفق شدند با به کار بستن یک روش موسوم به تحریک عمیق مغزی، الزام اعتیاد به مصرف مواد مخدر را در موشهای آزمایشگاهی کاهش دهند.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۳۱
محققان بتازگی موفق شدند با به کار بستن یک روش موسوم به تحریک عمیق مغزی، الزام اعتیاد به مصرف مواد مخدر را در موشهای آزمایشگاهی کاهش دهند.
به گزارش تحریرنو،داروهای مسکن یکی از داروهایی است که مصرف مداوم آنها به مرور اعتیادآور است و در فرد ایجاد وابستگی میکند. محققان مؤسسه تحقیقاتی Scripps در مطالعات خود روی موشهای آزمایشگاهی توانستند با تحریک عمیق مغزی در آنها، میزان اعتیاد را کاهش دهند.
دانشمندان در این تحقیق، شرایطی را فراهم کردند که در آن، موشها ۱۲ ساعت در روز و به مدت دو هفته با فشردن یک اهرم به خود هروئین تزریق میکردند. بعد از گذشت این دو هفته که آنها اقدام به مصرف خودسرانه این ماده مخدر میکردند، محققان مصرف آن را برای دو هفته قطع کردندو در پایان دوره پرهیز از مواد، تمایل موشها به صرف مواد شدت یافت.
دانشمندان با کاشت الکترودهایی داخل مغز موشها، نوعی تحریک الکتریکی ضعیف را به ناحیهای از مغز ارسال کردند. بعد از دو هفته دور ماندن از هروئین، این موشها مقدار کمی مواد مخدر دریافت کردند. سپس محققان تنظیمات اهرم مورد نظر را به گونهای تغییر دادند که موشها باید پیش از تحویل هروئین، چند بار اهرم را فشار میدادند و همین امر انگیزه آنها را در مصرف مواد کاهش داد.
شواهد نشان داد موشهایی که در آنها از تحریک عمیق مغزی استفاده شده بود، نسبت به سایر موشها زودتر انگیزه مصرف مواد را از دست میدادند. با قطع این روش درمانی به مدت دو روز، بار دیگر این گروه از موشها تمایل زیادی به مصرف هروئین نشان دادند.
محققان همچنین از روش تحریک عمیق مغزی برای درمان بیماری پارکینسون و کاهش لرزش اندامها استفاده میکنند که از علائم این بیماری است. در واقع، استفاده از این روش در درمان اعتیاد، میزان فعالیت این ناحیه از مغز را که مسئول تجربههای لذتبخش است، کاهش میدهد. بزودی قرار است این روش روی نمونههای انسانی نیز انجام شود.