غلامرضا خلیل ارجمندی اعلام کرد؛
استفاده غیرقانونی ۶ هزار نفر از صندوق اعتباری هنر
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اعلام کرد، در سال‌های گذشته حدود ۶ هزار نفر مشمول دریافت خدمات از این صندوق نمی‌شده‌اند، اما سالها از آن بهره برده‌اند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۳۲
 
استفاده غیرقانونی ۶ هزار نفر از صندوق اعتباری هنر
 
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اعلام کرد، در سال‌های گذشته حدود ۶ هزار نفر مشمول دریافت خدمات از این صندوق نمی‌شده‌اند، اما سالها از آن بهره برده‌اند.

به گزارش تحریرنو ، مراسم امضای تفاهمنامه‌ای میان صندوق اعتباری هنر و خانه سینما با حضور جمعی از هنرمندان سینما در تالار سیف‌الله داد این تشکل صنفی برگزار شد و در آن مدیرعامل "صندوق اعتباری هنر" مطالبی را درباره فعالیت‌های انجام شده گذشته و فعلی این صندوق مطرح کرد.

"غلامرضا خلیل ارجمندی" با اشاره به اینکه ذاتاً بین صندوق اعتباری هنر با خانه سینما نیازی به امضای تفاهمنامه نیست چون وظیفه این صندوق است که پیگیری یک سری امور مربوط به سینماگران، نویسندگان و روزنامه‌نگاران باشد، سخنانش را این گونه ادامه داد: متأسفانه در چند سال اخیر این صندوق دچار مشکلات مالی از جمله بدهی به سازمان تأمین اجتماعی بود و این باعث شد که آن‌طور که باید و شاید نتوانیم به اهالی هنر خدمات ارائه کنیم.

او با اشاره به راه‌اندازی صندوق در سال ۸۳ و شروع به کار آن یادآور شد: قرار بود این صندوق بخشی از هزینه‌های درمان و نیز هزینه‌های مربوط به وام‌های کوتاه‌مدت و بلاعوض را برای اعضای خود دنبال کند، اما در چند سال گذشته اتفاقی افتاد که نتیجه‌اش این بود که وقتی صندوق را تحویل گرفتیم، با بدهی بالای ۵۰ میلیارد تومانی رو به رو شدیم.

وی اضافه کرد: نکته دیگر این بود که مشخص نبود آن‌هایی که در صندوق عضو هستند، از اهالی هنر هستند یا خیر؟! تا جایی که برخی از اهالی این حوزه اصلاً نمی‌دانند مکان این حوزه کجاست، به این ترتیب در این یک سال زمان زیادی صرف شد تا پالایش اعضا انجام شود و در این پروسه فهمیدیم ۶ هزار نفر مشمول نبودند که در این سال‌ها از این خدمات بهره برده‌اند.

ارجمندی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در سال‌های اول و دوم شروع کار خود این اقدامات انرژی زیادی گرفت و اصلاً نمی‌شد کسی را بیمه کرد چون با توجه به بدهی‌های گذشته سازمان تأمین اجتماعی بیمه فرد جدیدی را نمی‌پذیرفت، ضمن اینکه در هر سال حدود ۲۳ میلیارد تومان میزان بدهی ما افزایش می‌کند.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به اینکه امروز بدهی جاری به صفر رسیده و بدهی‌های قبلی هم قسط‌بندی شده که از ۱۴ قسط، ۱۰ مورد آن باقی مانده است که در نهایت اوایل سال ۹۶ آن هم به پایان می‌رسد گفت: آنچه امروز در صندوق اعتباری هنر شکل می‌گیرد، این است که همه‌چیز قانون‌مند و فارغ از نظر شخصی افراد در صندوق پیگیری شود چون صندوق اساساً در زمینه‌ی ماهیت هنرمندان هیچ دخالتی ندارد و ما تشخیص نمی‌دهیم چه کسی سینماگر است یا روزنامه‌نگار بلکه مرجع مربوطه این کار را انجام می‌دهد و در حوزه سینما خانه سینما این وظیفه را بر عهده دارد.

وی ادامه داد: نکته دیگر این است که این صندوق از ابتدا قرار بود روی پای خود بایستد چرا که اگر دولت پول آن را تأمین کند در حوزه هنر هم دخالت خواهد داشت و در حالی که ما ردیف پول‌هایی که از وزارتخانه می‌گیریم را برای هزینه‌های جاری صرف نمی‌کنیم.

ارجمندی با تأکید بر اینکه یک ریال از هزینه‌های صندوق از پول دولت نیست بیان کرد: امروز هزینه بیمه تکمیلی صندوق ۱۲ میلیارد تومان شده که نسبت به سال گذشته ۶ برابر شده است. همچنین یک شرکت سرمایه‌گذاری با نام توسعه اقتصاد هنر آتیه را ثبت کرده‌ایم و پیش‌بینی ما این است که این شرکت جای بودجه دولت را در آینده بگیرد که منافع آن هم به طور کامل برای هنرمندان است.

وی همچنین با اشاره به اینکه در دوره مدیریت محمدمهدی عسگرپور در خانه سینما پیش‌نویس تفاهمنامه پیگیری می‌شد اما در دوره بعد از آن زمان کمی طولانی‌تر شد گفت: طولانی شدن این پروسه به دلیل سوءبرداشت‌هایی شد که از ماهیت صندوق در خانه سینما به وجود آمده بود چرا که تصور می‌شد دولت پول خود را برای سینماگران به صندوق اعتباری هنر می‌دهد در حالی که چنین چیزی صحت نداشت و نکته دیگر این بود که ما باید یک گستره کشوری را در نظر بگیریم چون امکان این وجود نداشت که چند مدل قرارداد بیمه مختلف نوشته شود.

ارجمندی ادامه داد: در حال حاضر صندوق اعتباری هنر ۴۷ هزار عضو دارد که حدود ۳۹۰۰ نفر از آن‌ها از سینماگران هستند.

وی همچنین در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: باور نمی‌کردم وضع سینماگران ما این‌گونه باشد چون همیشه در فیلم‌ها زندگی‌های دیگری را می‌دیدم و تصور می‌کردم آن‌ها زندگی رویایی دارند اما بعد که وارد این جامعه شدم متوجه شدم برخی از آن‌ها در زندگی روزمره خود هم وضعیت خوبی ندارند، درحالی که پرداخت ماهیانه دولت قبل نتیجه‌ای نداشت و این‌گونه‌ روش‌ها مشکلی از اقتصاد هنر را حل نمی‌کند.

منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما هم در سخنانی با اشاره به اینکه از آشنایی او و ارجمندی یک هفته بیشتر نمی‌گذرد اظهار کرد: خوشحالم که در این مدت همگی پذیرفتیم که با روحیه‌ای متفاوت و ارزیابی مجدد از رفتارهای طرفین، تلاش کنیم به عنوان خدمت‌گذاران این حوزه کاری کنیم که در دراز مدت امکان بهره‌برداری به خوبی فراهم شود.

او گفت: ایشان با یک عهد و قول دوستانه پذیرفت که مجموعه‌ای از امکانات را به همراه کاهش سیستم بوروکراسی در نظر بگیرد.

شاهسواری همچنین با اشاره به امضای تفاهمنامه گفت: این تفاهمنامه میان صندوق اعتباری هنر و خانه سینما برای ایجاد یک ارتباط منظم به استناد یک مجموعه تفاهمات ذیل یک کمیته مشترک بین خانه سینما و صندوق اعتباری هنر است که موارد متفاوتی را که در این حوزه وجود دارد حل و فصل کنند.

وی خطاب به هنرمندان حاضر در سالن که تعدادی از آن‌ها داوران جشن خانه سینما و برخی هم اعضای کمیته سینمایی بودند گفت: یقین دارم که انجام این امور به اندازه شأن همکارانم در سینما نخواهد بود اما اجازه دهید به تلاش‌های گذشته ادامه دهیم و یقین دارم که برای پیگیری این امور تا وقتی من و آقای ارجمندی هستیم مانع جدی در مسیرمان وجود نخواهد داشت.

برپایه این گزارش، ایجاد زیرساخت، اعمال سیاست‌های حمایتی، بیمه‌های اجتماعی و تکمیلی، بسترسازی برای افزایش دانش عمومی و تخصصی در حوزه سینما و همراهی و مساعدت صندوق اعتباری هنر در برگزاری اتفاقات ویژه خانه سینما از جمله مواردی است که در این تفاهمنامه قید شده است.

در این مراسم که همچنین با تکریم خبرنگاران به مناسبت روز خبرنگار بود، هنرمندانی همچون غلامرضا موسوی، فرشته طائرپور، مهتاب کرامتی، شبنم مقدمی، علیرضا شجاع‌نوری، علی دهکردی، محمد متوسلانی، بیژن امکانیان، عبدالله اسفندیاری، ملک‌جهان خزاعی، کوروش تهامی، آهو خردمند، سیدضیاء هاشمی و نیز اعضای هیئت مدیره خانه سینما از جمله کامران ملکی، محمدرضا موینی و ... حضور داشتند.
کد مطلب: 7098