ایرباس ها چگونه تامین مالی می شوند؟
مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: هزینه هواپیمای خریداری شده از طریق تامین مالی داخلی و ایرباس و بوئینگ پرداخت خواهد شد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۸
مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: هزینه هواپیمای خریداری شده از طریق تامین مالی داخلی و ایرباس و بوئینگ پرداخت خواهد شد.
به گزارش تحریرنو، غلامرضا سلامی ، درباره چگونگی نحوه تامین مالی هواپیماهای ایرباس، افزود: ۱۵ درصد از هزینه خرید این هواپیماها به صورت نقدی توسط بانک صنعت معدن و صندوق توسعه ملی به صورت پیش پرداخت، پرداخت شده است و مابقی نیز به صورت اقساط و از طریق تامین مالی آن ها توسط ایرباس و بوئینگ انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه، تاجایی که مطلع هستم تعدادی شرکت لیزینگ در سطح بین المللی در حال فعالیت هستند که وظیفه آن ها خرید هواپیما و اجاره به شرط تملیک به متقاضیان است، اظهارداشت: به عنوان نمونه کشورهای قطر و امارات تعداد زیادی از هواپیماهای خطوط هوایی خود را از همین طریق تامین مالی میکنند اما با تفاوت اینکه این کشورها پس از اتمام قرارداد، هواپیمایی جدید دریافت میکنند اما ایران، پس از اتمام قرارداد، هواپیمای خریداری شده را در اختیار میگیرد و هواپیما متعلق به ایران خواهد شد.
شنیده شده ، که بر اساس قرارداد اولیه قرار بود ۱۵ درصد پیش پرداخت از سوی ایران ایر به ایرباس پرداخت شود که این رقم از سوی صندوق توسعه ملی با عاملیت بانک صنعت و معدن تامین شده است.
یادآور می شود، نخستین هواپیمای جدید از شرکت هواپیماسازی ایرباس پس از ۳۸ سال عصر پنجشنبه ۲۳ دی ماه ۹۵ وارد ناوگان هوایی کشور شد، این هواپیما از سری هواپیماهای ایرباس ۳۲۱ با علامت سبکی EP-IFA است که از هوایپماهای تایپ باریک پیکر و میان برد است و ظرفیت آن برای ظرفیت ۱۹۵ مسافر طراحی شده است.
این هواپیما برای پروازهای داخلی طراحی شده است اما میتوان برای پروازهای خارجی هم از آن استفاده کرد همچنین طبق گفته قائم مقام وزیر راه و شهرسازی تا پایان سال ۱۳۹۵ حداقل ۳ فروند هواپیمای ایرباس جدید وارد ناوگان ایران ایر خواهد شد.
در مجموع شرکت هواپیمای جمهوری اسلامی ایران با ایرباس برای خرید ۱۰۰ فروند هواپیما و با شرکت بوئینگ برای خرید ۸۰ فروند هواپیما قرارداد امضا کرده و قرار است بزودی قرارداد خرید ۲۰ فروند هواپیمای ۷۰ نفره را با شرکت ATR یکی از شرکت های زیر مجموعه ایرباس امضا کند.
با امضای قرارداد خرید بیش از ۲۰۰ فروند هواپیمای مسافری دور، متوسط و کوتاه برد با بیش از۵۰ هزار صندلی جدید ارتقا مییابد و فرصت های اشتغالزایی مستقیم را برای بیش از ۲۰ هزار نفر در داخل فراهم میکند و این اقدام گامی موثر در جهت نوسازی ناوگان هوایی کشور است.