معاون فناوری و روابط بين‌الملل پژوهشگاه صنعت نفت:
پژوهشگاه صنعت نفت شريك و همكار مطمئن برای شركت‌های E&P بين‌المللی است
سيد امير عباس حسينی: پژوهشگاه صنعت نفت از ظرفيت‌های ايجاد شده در فضای تعاملات سياسی كشور بهره گرفته و طی مذاكرات خود با شركت‌های بين‌المللی معتبر در زمينه صنعت نفت و گاز موفق به تشكيل شبكه ای از شركای فناورانه در سطح دنيا شده است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۷
 
پژوهشگاه صنعت نفت شريك و همكار مطمئن برای شركت‌های E&P بين‌المللی است
 
سيد امير عباس حسينی: پژوهشگاه صنعت نفت از ظرفيت‌های ايجاد شده در فضای تعاملات سياسی كشور بهره گرفته و طی مذاكرات خود با شركت‌های بين‌المللی معتبر در زمينه صنعت نفت و گاز موفق به تشكيل شبكه ای از شركای فناورانه در سطح دنيا شده است.

سيد امير عباس حسينی،‌ جانشين و معاون فناوری و روابط بين‌الملل پژوهشگاه صنعت نفت در نشست خبری تشریح عملکرد پژوهشگاه صنعت نفت در سال ٩٤ و برنامه های سال ۹۵که با حضور"حمیدرضا کاتوزیان" رییس پژوهشگاه صنعت نفت برگزار گردید با اشاره به فعاليت‌های پژوهشگاه در حوزه بين‌الملل گفت: پژوهشگاه صنعت نفت از ظرفيت‌های ايجاد شده در فضای تعاملات سياسی كشور بهره گرفته و طی مذاكرات خود با شركا، دانشگاه‌ها و شركت‌های بين‌المللی معتبر در زمينه صنعت نفت و گاز موفق به تشكيل شبكه ای از شركای فناورانه در سطح دنيا شده است.

وی افزود: طی ۲ سال گذشته با استفاده از ظرفيت‌های ايجاد شده در فضای تعاملات بين‌المللی و حضور كشور در عرصه‌ مناسبات تاثير گذار جهانی تقريبا معادل مجموع ۴ سال قبل آن توافق‌نامه‌هاي منتج به انتقال و توسعه فناوری داشته‌ايم كه آخرين آن مربوط به روز يكشنبه ۵ ارديبهشت ماه است كه با حضور رييس جمهور ايران و آفريقای جنوبی و همچنين رييس پژوهشگاه و معاون شركت نفت آفريقا به امضاء رسيد.

وی با بيان اين‌كه اين شبكه اكنون در حوزه‌های بالادست، پايين دست و محيط زيست با پژوهشگاه همكاری می كنند گفت: در اين حوزه حركت پژوهشگاه منطبق با راهبرد‌ها و سياست‌هایی است كه از قبل تعيين و مشخص شده و به تصويب هيات امنا نيز رسيده است.

حسينی ادامه داد: در حوزه بالادستی با مشاركت  معتبر‌ترين دانشگاه‌ها و موسسات علمی و پژوهشی در حوزه صنعت نفت و گاز شبكه توانمندی را در اختيار داريم كه در پروژه طرح توسعه ميدان اهواز، بررسی و توسعه ميدان آزادگان و پايلوت ازدياد برداشت يادآوران و رفع مشكلات صنعت كه راهبرد اصلی پژوهشگاه در حوزه بالادستی است از اين شركا استفاده مي‌كنيم.

وی به گسترش‌ همكاری های دوجانبه پژوهشگاه با ديگر كشورهای خارجی اشاره كرد و گفت: هم اكنون با دانشگاه دلف هلند كه شريك پژوهشگاه در طرح توسعه ميدان اهواز بوده و گروه LR-Synergy انگليس توافقاتی انجام و در بيست و يكمين نمايشگاه نفت تهران توافقات با ساير شركت‌هاي معتبر نيز به امضاء خواهد رسيد.

معاون فناوری و روابط بين‌الملل پژوهشگاه به مشاركت اين مجموعه با IFP فرانسه در حوزه‌های متنوع اشاره كرد و افزود: از جمله همكاری های دوجانبه پژوهشگاه با اين شركت فرانسوی در حوزه بالادست صنعت است و آنچه كه در صنايع بالادستی اولويت دارد حل مشكلات صنعت برای دستيابی به ميزان توليد هدف گذاری شده و اولويت دوم توسعه ميادين نفتی، بهبود ضريب ازدياد برداشت و موضوع انتقال فناوری به خصوص در قرارداد‌های جديد نفتی است.

حسينی افزود: پژوهشگاه در نمايشگاه نفت تهران به عنوان يك همكار و شريك معتبر و مطمئن برای شركت‌های E&P بين‌المللی كه قصد ورود به بازار‌ انرژی ايران را دارند حضور پيدا می كند و توانمندی خود را در زمينه‌های مرتبط با صنايع بالادستی ارايه مي‌كند.

وی به همكاری پژوهشگاه صنعت نفت با شركای بين‌المللی در حوزه‌های پايين دستی اشاره كرد و گفت: در اين حوزه تمركز پژوهشگاه متمركز بر توسعه دانش فنون تكرار پذير در صنعت نفت بوده و اين توانمندی هم اكنون در پژوهشگاه ايجاد شده است.

حسينی با بيان اينكه برای دستيابی به فناوری نمی توان از صفر شروع كرد گفت: همواره مسير سريع‌تر انتخاب شده ، مسير انتقال فناوری است و اشكالاتی كه به اين مسير وارد است عدم تكميل اين مسير در توسعه فناوری به خصوص حلقه‌های اساسی و پايه اين مسير است كه تا مرحله ارتقاء و توسعه نسل جديد فناوری و نهايتا خلق فناوری جديد پيش مي‌رود.

اين مقام مسئول ادامه داد: با تدابير مشخص شده و شراكتی كه بين پژوهشگاه ، صنعت و صاحبان فناوری در دنيا در حوزه‌های تكرار پذير مورد نياز است پيش بينی می شود اين روش با سرعت مطلوب به نتايج مورد انتظار در روش DVI دست يابيم.

حسينی به موضوع تاسيسات سطح الارضی صنعت نفت اشاره كرد و گفت: پژوهشگاه طی يك توافق سه جانبه با يك شركت كانادایی صاحب فناوری در اين حوزه و شركت هپكو در موضوع انتقال فناوری ساخت تاسيسات سطح الارضی نمك‌زدا مشاركت داشته و اين مشاركت به مراحل عقد قرارداد نزديك است.

وی با بيان اينكه اين مجموعه در حوزه توسعه صادرات خدمات مهندسی گام برداشته و در سال ۹۵ اين اقدامات بيشتر به منصه ظهور خواهد رسيد گفت: پژوهشگاه طراحی ۹واحد پالايشگاهی را در دستور كار خود داشته و اين اولين تجربه برون مرزی به حساب مي‌آيد.

جانشين رييس پژوهشگاه با تاكيد بر اين‌كه گاز به عنوان يك موضوع راهبردی در كشور مطرح است افزود: پژوهشگاه در حوزه پايين دست متولی شيرين‌سازی گاز و همچنين مسئوليت انستيتو شيرين‌سازی گاز را طی قراردادی بر عهده گرفته است و در اين حوزه دارای دانش فني و محصول تست شده به نام حلال پارسی سول است.

حسينی ادامه داد: با توجه به همكاری پژوهشگاه با يك شركت معتبر فرانسوی موضوع شيرين‌سازی گاز طبيعی و فناوری های مورد نياز آن در ايران را توسعه خواهيم داد.

وی به موضوعات حائز اهميت در حوزه انرژی و محيط زيست اشاره كرد و گفت: اكنون، مديريت آب در همكاری های بين‌المللی پژوهشگاه با شركا خارجی از اهميت بسزایی برخوردار است و اين مركز در اين زمينه توانمندی خود را به اثبات رسانده است.

اين مقام مسئول با اشاره به اينكه موضوع مديريت آب در مناطقی نظير خانگيران، تنگ فنی، جزيره سيری و برخی پتروشيمی ها در حال انجام است گفت: مديريت آب هم در زمينه توليد نفت و هم در رفع آلايندگی های منابع آب‌های زيرزمينی از اولويت‌های اين مجموعه بوده و همكاری های بين المللی پژوهشگاه نيز در همين راستا توسعه خواهد يافت.
کد مطلب: 5243