آلبوم "با قرصها میرقصد" نخستین اثر مجاز کاوه آفاق در موسیقی ایران، با گذشت چند ساعت از انتشارش به صدر پرفروشترین آلبومهای بیپتونز رسید.
به گزارش تحریرنو، پرفروشترین آلبومهای هفتهای که گذشت بهشرح زیر است:
۱- "با قرصها میرقصد" اثر کاوه آفاق
۲- "روی آب (پاییز و زمستان)" اثر علیرضا قربانی و صادق چراغی
۳- "روی آب (بهار و تابستان)" اثر علیرضا قربانی و صادق چراغی
۴- "کینه" اثر گروه نیوش
۵- "ماه و ماهی" اثر حجت اشرفزاده و آرش بیات
با قرصها میرقصد
"با قرصها میرقصد" نخستین آلبوم رسمی کاوه آفاق خوانندهی قطعهی پرطرفدار "شال" است. او پیش از این با انتشار آلبومی در فضای مجازی و همکاری با گروه The ways توانست نام قابل اعتباری پیدا کند. آفاق و گروهش برای رسیدن به اثری درسبک "پاپ راک ایرانی" تلاش کردهاند.
آفاق دربارهی مضمون محتوایی آلبومش میگوید: شاید بتوان برچسب فلسفی شخصی را روی موضوعیت آلبوم زد. هدف زدن تلنگری به آدمهای این نسل و یادواردی گذرا بودن زندگیست. سعی کردهام انسانهایی را روایت کنم که بهجای غم و اندوه زمانه، به تداوم شادی در زندگی فکر میکنند و به رقص واداشتن دردها و غصهها.
ترانهها و ملودیهای این آلبوم از آفاق بوده و آرمان مهربان در تنظیم برخی قطعات با او همکاری داشته است. آلبوم با تهیهکنندگی محمدحسین مقدسیتفرشی با مجوز موسسهی "آوای سوتهدلان" و توسط شرکت "پخش دنیای هنر" منتشر شده است. این اثر دوازده قطعه دارد که بهجز قطعهی "فلوکستین" همگی جدید هستند.
روی آب (بهار و تابستان)
مجموعه "روی در آفتاب" در دو جلد منتشر شده است: جلد اول با عنوان "بهار و تابستان" شرح کودکی و جوانی مولانا است. این جلد نُه قطعه دارد و در دستگاههای نوا و شور ساخته شده است. قطعات آن "به چله"، "به سوگ"، "به شوریدن"، "به دریا"، "به راه"، "به خاک"، "به نای"، "به نقش" و "به رود" نام دارند که شامل همنوازی و تکنوازی بالابان، تکنوازی دو تار جنوب خراسان، همنوازی رباب و تصنیفهای "برگذری" و "من غلام قمرم" است.
روی آب (پاییز و زمستان)مجموعهی "روی در آفتاب" در دو جلد منتشر شده است: جلد دوم با عنوان "پاییز و زمستان" شرح شیدایی و خلوت شعر مولاناست. این جلد ۱۲ قطعه دارد و در دستگاههای ماهور و شور براساس گامهای مقامی تنبور ساخته شده است. قطعات آن "به شکوفهها"، "به رسم هَزاران"، "به روی یار"، "به آفتابم"، "به روشنی"، "به خفتگان"، "به شب"، "به چاه"، "به ماه"، "بیگاه شد"، "به مستی" و "به پایان" نام دارند که شامل تکنوازی دو تار جنوب خراسان، تکنوازی تنبور، همنوازی بالابان و تنبور، دو قطعه آوازی و تصنیفهای "آفتاب" و "بیگاه شد" است.
بنیاد رودکی در راستای برنامههای خود برای بزرگداشت شاعران ایرانی، مجموعه "روی در آفتاب" را منتشر کرده است. پیشتر مجموعهی "از خشت و خاک" در بزرگداشت فردوسی توسط این بنیاد منتشر شد و مجموعهی بزرگداشت رودکی نیز در دست انتشار است.
کینهآلبوم "کینه" از گروه نیوش، اثری راک است که با موسیقی ایرانی تلفیق شده. این آلبوم هشت قطعه دارد که "انار"، "بیگاهان"، "صدای قلب"، "هم مستیم و هم قلاش"، "وقتی که نیستیم"، "کینه"، "شهریار جان" و "مرثیهای برای شادی" نام دارند.
آرش قهرمانلو (سرپرست و خوشنویس)، سروش قهرمانلو (سهتار الکتریک و خواننده)، کیکاووس مختاری (کیبورد و پیانو)، آرش آردفروشان (گیتار الکتریک و آکوستیک و همخوان) و سهراب فتحعلیزاده (دف و دمام و درام) اعضای این گروه را تشکیل میدهند.
ترانههای آلبوم "کینه" سرودهی حافظ ایمانی، گروس عبدالملکیان، شاه نعمتاله ولی، عماد خراسانی و دو لالایی کرمانجی است. نام آلبوم نیز از شعر سرودهی حافظ ایمانی برگرفته شده است:
"دوست، اما خونی، اما کینه، اما چاقو زد
یار، اما نارو، اما نارو، اما نارو زد"
گروه نیوش در آلبوم "کینه" ریتمهای موسیقی راک را با موسیقی ایرانی ترکیب کرده، و گیتار الکتریک را با دف همراه ساخته است. شور دف و غوغای گیتار هارد راک، فضایی مدرن از موسیقی سماع مانند ایجاد کردهاند، فضایی شلوغ که مخاطب خاص خود را میطلبد.
ماه و ماهیاین اثر از تولیدات مرکز موسیقی حوزهی هنری به خوانندگی حجت اشرفزاده و آهنگسازی مشترک حجت اشرفزاده و امیر و آرش بیات است.
"ماه و ماهی" متشکل از هشت قطعه با کلام "ماه و ماهی"، "مادر"، "کوچهباغهای نیشابور"، "پاییز"، "دلتنگ"، "عشق آمد" و " یاد یار" و یک قطعهی بیکلام "عشق آمد" است که با شعرهایی از علیرضا بدیع تولید شده است.
در این اثر، مهرداد عالمی نوازندگی ویولنسل و میثم مروستی نوازندگی ویولا را برعهده دارند.