احتشام‌زاد،‌ رئیس فدراسیون واردات ایران؛
عملکرد مناسب گمرک، توقف سرمایه تجار را کاهش داد
رئیس فدراسیون واردات ایران می‌‌گوید هر چه تعداد مستندات و زمان‌بری ترخیص کالا کاهش یابد، میزان خواب سرمایه در گمرک‌ها کاهش می‌یابد و به جرات می‌توان گفت که گمرک نسبت به سازمان‌های موازی خود همیشه پیشرو بوده است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۱۳
 
عملکرد مناسب گمرک، توقف سرمایه تجار را کاهش داد
 
رئیس فدراسیون واردات ایران می‌‌گوید هر چه تعداد مستندات و زمان‌بری ترخیص کالا کاهش یابد، میزان خواب سرمایه در گمرک‌ها کاهش می‌یابد و به جرات می‌توان گفت که گمرک نسبت به سازمان‌های موازی خود همیشه پیشرو بوده است.

به گزارش تحریرنو ؛ فرهاد احتشام‌زاد رئیس فدراسیون واردات ایران تصریح کرد: دستورالعمل‌های ترخیص کالا از گمرک‌ها دستورالعمل‌های تصحیحی است و به ویژه درباره دستورالعمل‌هایی که درباره بهبود فضای کسب وکار و رفع موانع تولید است قوانین و آیین‌نامه‌های جدیدی ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه پس از ثبت سفارش کالا، مرحله تامین ارز به فرآیند تجارت افزوده شده است، اظهار کرد: گمرک در روند واردات پنجره واحد را راه‌اندازی کرده است. اکنون در فرآیند واردات بهترین حلقه‌ای که به بهترین نحو کار خود را انجام داده است و از سازمان‌های موازی خود جلوتر عمل می‌کند، گمرک‌های کشور است.

احتشام‌زاد عنوان کرد:‌ به تازگی وزارت صنایع سامانه راه‌اندازی جامع تجارت را مطرح کرده است که در تلاش است تاحدودی در تسریع روند واردات نقش ایفا ‌کند اما پنجره واحد سازمان گمرک پیش از آن خیلی خوب شکل گرفته بود. راه‌اندازی پنجره واحد بین‌المللی نیز کمک زیادی به فرآیند واردات خواهد داشت و هزینه واردات را کاهش می‌دهد و فرصت‌‌سوزی‌ها را از بین می‌برد.

وی با بیان اینکه واردات مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی یکی از مهمترین بخش‌های کالایی وارداتی به کشور است، تصریح کرد: هر چه تعداد مستندات لازم و زمان‌بری ترخیص کالا کاهش یابد، میزان خواب سرمایه در گمرک‌ها کاهش می‌یابد و به جرات می‌توان گفت که گمرک در مقایسه با سازمان‌های موازی خود همیشه پیشرو بوده است.

رئیس فدراسیون واردات ایران درباره همکاری سایر وزارتخانه‌ها برای واردات اقلام مورد نیاز کشور خاطرنشان کرد:‌ وزارتخانه‌هایی که از نظر بخش خصوصی استفاده و مشکل تجار را دسته‌بندی و شناسایی کرده‌اند، عملکرد مناسبی داشته‌اند که نمونه آن وزارت بهداشت و درمان است.

وی افزود: در این میان وزارتخانه‌هایی که دیرتر عمل کرده‌اند و اولویت‌بندی‌های آنها براساس صلاحدید خود و در اتاق‌های دربسته تنظیم شده است، مشکل‌های بیشتری داشته‌اند و بیشتر این مشکل‌ها در وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است.

ثبات قوانین وضعیت تجارت فرامرزی را بهبود می‌بخشد

احتشام‌زاد خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی هر چه تلاش کنند از ابلاغ آیین‌نامه‌های جدید خودداری کنند و ثبات قوانین داشته باشند، وضع بهتری را برای تجار و تولیدکنندگان رقم می‌زنند. از فروردین امسال و پس از ابلاغ بخشنامه ارزی تاکنون بیش از ۳۷ بخشنامه جدید وضع شده است که این حوزه را تحت‌تاثیر قرار داده است و به طور قطع کاهش تعداد قوانین و بخشنامه‌ها بهترین اتفاقی است که برای تجار می‌افتد.

رئیس فدراسیون واردات ایران درباره بسته جدید ارزی نیز اظهار کرد:‌ از زمان ارز تک‌نرخی‌ مخالفت‌های بسیاری با آن مطرح شد. این ایده اگرچه ایده درستی است اما در زمان نامناسبی اجرایی شد و از همان زمان پیگیر این موضوع بودیم که ارز آتی شکل گیرد که متاسفانه مورد توجه قرار نگرفت. با گذشت بیش از سه ماه حجم عمده‌ای از منابع ارزی کشور به حراج گذاشته شده است.

وی با تاکید بر اینکه تصمیم به جلوگیری از زیان در هر زمانی که اتخاذ شود تصمیم درستی است، بیان کرد:‌ باید از حراج سرمایه‌های ملی در کشور جلوگیری کرد و به نظر می‌رسد که نرخ هشت تا ۸۵۰۰ تومان تصمیمی باشد که برای نرخ ارز در نظر گرفته شده باشد.

ضرورت حرکت به سمت اقتصاد آزاد

احتشام‌زاد اظهار کرد:‌ هر چه اقتصاد به سمت بازار آزاد و رقابت آزادانه عمل کند و شرکت‌های دولتی به وظیفه اصلی خود که نظارت است بازگردند وضع بهتری را از بازار می‌توان انتظار داشت و متاسفانه سیاست‌های دستوری و انتظامی در سیستم‌های اقتصادی پاسخگو نیست. مهمترین مثال در این زمینه ۴۰ سال سابقه قاچاق در کشور است که با وجود تمامی برخوردها ریشه‌کن نشده است.

وی تاکید کرد:‌ اقتصاد، دستوری اداره نمی‌شود و نظام اقتصادی معادله خطی ندارد که بتوان آن را با این معادله حل کرد؛ بنابراین باید در تصمیم گیری‌ها جوانب مختلف را در نظر گرفت.
کد مطلب: 16432