"عصبانی نیستم" و "قصه‌ها" باید دیده شوند
یک منتقد و نویسنده‌ی سینما گفت: فیلم‌های "عصبانی نیستم" و "قصه‌ها" نه‌تنها شایسته‌ی برخورد سلبی نیستند، بلکه باید آن‌ها را اکران کرده و به‌قضاوت و نقد و بررسی عمومی گذاشت‌.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۹
 
رضا درستکار
 
رضا درستکار
یک منتقد و نویسنده‌ی سینما گفت: فیلم‌های "عصبانی نیستم" و "قصه‌ها" نه‌تنها شایسته‌ی برخورد سلبی نیستند، بلکه باید آن‌ها را اکران کرده و به‌قضاوت و نقد و بررسی عمومی گذاشت‌.

تحریرنو: رضا درستکار با اشاره به نامه‌ی نمایندگان درباره‌ی عدم نمایش چند فیلم گفت: وکلای مجلس نمایندگان مردم هستند و ایجاد محدودیت برای اهالی فرهنگ و سینمای ایران با ایجاد سد و مانع برای اکران فیلم‌های سینمایی شایسته کشور بزرگی مثل ایران نیست.

وی یادآور شد: در سالی‌که نام آن با‌عنوان فرهنگ مزین شده برخی به‌جای برداشتن موانع از جلوی راه سینماگران و اکران آثار آن‌ها راه‌شان سد می‌شود.

این نویسنده‌ی سینما افزود: حتی اگر به بعضی از این فیلم‌ها نقدی وارد شود آن‌ها فیلم‌های نامربوط و بدی نیستند و این طرز برخورد سلبی با آثار فرهنگی و هنری شایسته‌ی موقعیت کنونی کشور نیست‌.

درستکار تاکید کرد: حتی با احتمال نقد غیرمنصفانه از سوی برخی فیلم‌ها شایسته‌ی آن است که نمایندگان ملت با سعه‌ی‌صدر بیش‌تر، برخوردی متناسب با اخلاق ملی، ایرانی و اسلامی داشته باشند، نه این‌که در تقابل با آن قرار گیرند.

وی با بیان این‌که مجلس به تازگی در‌باره‌ی اکران برخی فیلم‌ها به وزارت ارشاد فشارهایی را تحمیل می‌کند، اظهار کرد: پرسش از وزیر حق نمایندگان است اما با توجه به تناقضات این حوزه و حساسیت‌ها، برخوردها در این بخش باید با نرمش، تدبیر ومدارای دینی هم‌راه بوده و عاری از حب و بغض‌های سیاسی باشد.

این منتقد و نویسنده‌ی سینمایی توضیح داد: ایران در یک فضا و موج مثبت قرار گرفته‌، زیبا این است که همه با این فضای خوب هم‌نوایی داشته باشند و با کمک به این موج، سعی کنند فشارهایی را که در سطح جهان به کشورمان وارد می‌شود کم‌رنگ کرده تا مردم دوران خوبی را سپری کنند.

درستکار تصریح کرد: مجلس باید نگاه نظارتی داشته باشد اما چه خوب است که این نگاه با مدارای کلی و دینی و اخلاقی هم‌راه باشد.

وی با اشاره لزوم حفظ اخلاق توسط سینماگران و مسئولان سینمایی گفت: اخلاق اسلامی باید فصل‌الخطاب همه‌ی ما باشد و این امر برای مسئولان مهم‌تر است زیرا بیش‌تر دیده می‌شود و تریبون‌های بیش‌تری برای انتشار آرا و نظرات‌شان در اختیار دارند.

این منتقد سینما ادامه داد: اخلاق سیره‌ی نبوی است و همه ملزم به رعایت آن هستند البته افشا‌کردن گناه‌ها همیشه کار نادرستی است اما آن‌چه ما از مجلس توقع داریم این است که اخلاق اسلامی را فراموش نکنند و چند صباحی که به‌عنوان نماینده در صندلی‌های مجلس می‌نشینند، پای مطامع دنیا نریزند.

این نویسنده‌ی سینما اظهار کرد: اگر نظرات دوستان درباره‌ی فرهنگ از آرایه‌های سیاسی فارغ باشد باید درباره‌ی آن بحث کنیم اما به‌عنوان کسی که فیلم‌های "عصبانی نیستم" و "قصه‌ها" را دیدم و ۲۰ سال است در فضای فرهنگی کشور فعالیت می‌کنم باید بگویم این فیلم‌ها مشکلی ندارند.

درستکار گفت: به‌عنوان یک منتقد هنری توصیه‌ام این است که هرجا دوستان احساس مسئولیت زیادی می‌کنند این آثار را به قضاوت عمومی بگذارند خانم رخشان بنی‌اعتماد (کارگردان قصه‌ها) در این سال‌ها خدمات زیادی به فرهنگ هنر ایران زمین داشته و رضا درمیشیان (کارگردان عصبانی نیستم) از فیلم‌سازان پرورش‌یافته‌ی نسل انقلاب است که فیلم مسئولانه و هشدار‌دهنده ساخته است.

"اگر از این فیلم‌سازان و آثارشان استقبال نمی‌کنیم نباید با برخورد سلبی روحیه‌ی نقد‌پذیری کشور را از بین ببریم."

وی با اشاره به دیدار سینماگران با مقام معظم رهبری و نظرات ایشان درباره‌ی سینما گفت: رهبری در این دیدار فرمودند: "هنر سینما بسیار پیچیده و برای کشور یک ضرورت و نیاز است."

درستکار ادامه داد‌‌: امثال بنده حداکثر آن‌چه می‌توانند درباره‌ی سینما ابراز کنند این است که تماشاگر و مستمع خوبی باشند و لذت ببرند هدف از انتقاد دل‌سوزی است، تکمیل است، برطرف‌کردن عیب است و آینه‌وار نمودن عیب شخص، یا نظام یا مدیر یا مردم به خود آن‌ها است. ممکن است این‌هم به‌نظر شنونده تلخ باشد اما این تلخی گوارایی است هیچ ایرادی ندارد و حالا من ادعا می‌کنم از نظر دستگاه هم ایرادی ندارد.

درستکار که چند‌سال پیش کتابی درباره‌ی مجید مجیدی کارگردان سینما نوشته بود با اشاره به خاطره‌ای از این کتاب گفت: مجیدی چند سال پیش فیلمی بنام "بدوک" با موضوع قاچاق کودکان ساخته بود وقتی رهبری این اثر سینمایی را دیدند به‌خاطر انتقادی بودن آن متاثر شدند و خطاب به سیدمهدی شجاعی نویسنده آن گفتند اگر داستان این اثر بر مبنای درام است ایرادی بر آن نمی‌بینم اما اگر بر مبنای واقعیت است درباره‌ی آن حرف دارم که آقای شجاعی گفت "موضوع این فیلم براساس حقیقت است و این فیلم باعث شد مسئله‌ی زشت قاچاق کودک در کشور مطرح شود."

وی اظهار کرد: برداشتم به‌عنوان شنونده‌ی این خاطره از مجیدی این است که رهبری دوست ندارند صورت‌مسئله پاک شده و باید صورت‌مسئله مطرح شود، از مطرح کردن انتقاد نباید هراسید و نباید با بزرگ‌نمایی یک فیلم منتقدانه سعه‌ی‌صدر و تحمل یک نظام را زیرسوال برد اگرچه من معتقد نیستم که این دو فیلم نظام را زیر سوال برده‌است.
کد مطلب: 1644