برگزاری جشنواره موسیقی نواحی و آیینی؛
دبیر جشنواره آیینه دار: زندگی در موسیقی نواحی جریان دارد
دبیر سومین جشنواره موسیقی نواحی و آیینی ایران (آیینه دار) گفت: زندگی در موسیقی نواحی در جریان است و این هنر از موسیقی سنتی چیزی کم ندارد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ تير ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۰۰
 
دبیر جشنواره آیینه دار: زندگی در موسیقی نواحی جریان دارد
 
دبیر سومین جشنواره موسیقی نواحی و آیینی ایران (آیینه دار) گفت: زندگی در موسیقی نواحی در جریان است و این هنر از موسیقی سنتی چیزی کم ندارد.

به گزارش تحریرنو، مراسم اختتامیه سومین جشنواره موسیقی نواحی و آیینی ایران (آیینه دار) شامگاه یکشنبه با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران فرهنگی و هنرمندان عرصه موسیقی نواحی در تالار وحدت برگزار شد.

علی مغازه ایی اظهارکرد: تا سال گذشته دو دوه جشنواره را برگزار کردیم؛ جشنواره نخست در منطقه شرق و دوم در جنوب ایران بود و با برگزاری این دوره به جرات می گویم جشنواره آیینه دار چند سال از آنچه تصور داریم جلوتر هستیم.

وی یادآور شد: بنای این جشنواره را با احسان رسول اف گذاشتیم و اساتیدی همچون درویشی ما را همراهی کردند.

دبیر سومین جشنواره آینه دار عنوان کرد: در این جشنواره ها متوجه مسائل مختلف موسیقی نواحی شدیم و ۱۶ گونه موسیقی را می توان به تفکیک بازشناسی کرد. این گونه ها از موسیقی سنتی کم ندارد اما ما به آنها تمثیلی نگاه کردیم. در این نوع موسیقی زندگی جریان دارد و بر اثر ارتباط زیاد می توان این زندگی را کشف کرد و می خواهیم این زندگی موسیقی را به بافت زندگی در آینه دار تبدیل کنیم.

مغازه ایی توضیح داد: تاکنون هرچه دنبال نمایش بودیم به نتیجه نرسیدیم و از مسئولان درخواست دارم با آیینه دار همراه شوند و با این موسیقی باید زندگی کرد.

اهمیت موسیقی نواحی

"مریم قره سو" دبیر علمی سومین جشنواره آیینه دار نیز در این مراسم اظهارکرد: آیینه دار سوم با معرفی موسیقی دانان دامنه زاگرس به پایان می رسد و از همه همراهان تقدیر می کنم.

وی یادآور شد: آیینه دار با این نگاه برگزار شد که موسیقی باید یک امر علمی باشد و فقط به شناخت صدای موسیقی بسنده نکنیم.

دبیر علمی جشنواره آیینه دار با بیان این که فرهنگ یک قوم از طریق موسیقی تعیین می شود عنوان کرد: ثبت و ضبط موسیقی تنها نمی تواند آن را از فراموشی حفظ کند زیرا موسیقی زنده است و با جاری بودن معنا پیدا می کند.

قره سو تاکیدکرد: گام بنیادین این است که افراد یک قوم برای حفظ فرهنگ قدم بردارند. موسیقی باید در جریان باشد و اجرا شود و شنونده داشته باشد.

وی ادامه داد: فرهیختگان و پژوهشگران بومی به این امر آگاه هستند که شناخت فرهنگ به تولید علم و نظریه وابسته است و با آیینه دار تلاش شده که چیره دستان موسیقی جایی برای تقدیر داشته باشند و این جشنواره از پژوهشگران حمایت می کند.

دبیر علمی جشنواره آیینه دار عنوان کرد: ما در کنار بزرگداشت آیینه داران دیروز، از جوانان نیز برای همراهی و همکاری دعوت می کنیم. همچنین کتابی نیز با هدف معرفی موسیقی (انتشار پژوهش های صورت گرفته) و پاسخ دادن به پرسش ها منتشر خواهد شد.

قره سو اظهار امیدواری کرد که با اقدامات در دست انجام از سوی آینه دار گامی موثر در حفظ فرهنگ موسیقی ایرانی برداشته شود.
کد مطلب: 6522