امضای تفاهم‌نامه‌ی سیستم‌های یک‌پارچه‌ی تئاتر
نشست توافق نهایی سیستم‌های یک‌پارچه‌ی تئاتر، پنج‌شنبه (سوم اردی‌بهشت‌ماه) با حضور اعضای هیئت‌مدیره‌ی خانه‌ی تئاتر و معاون امور هنری برگزار شد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۳
 
امضای تفاهم‌نامه‌ی سیستم‌های یک‌پارچه‌ی تئاتر
 
نشست توافق نهایی سیستم‌های یک‌پارچه‌ی تئاتر، پنج‌شنبه (سوم اردی‌بهشت‌ماه) با حضور اعضای هیئت‌مدیره‌ی خانه‌ی تئاتر و معاون امور هنری برگزار شد.

تحریرنو: این تفاهم‌نامه بین معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه‌ی تئاتر به امضا رسید که طبق آن قرار است طی شش‌ماه خدمات IT با عنوان "سیستم یک‌پارچه" به‌خانه‌ی تئاتر و اعضای صنوف ارائه شود.

علیرضا نادری، رئیس کارگروه بهسازی سیستم‌های یک‌پارچه‌ی خانه‌ی تئاتر در ابتدای این نشست به بررسی اهمیت ارتباط سازنده‌ی اصناف و دولت پرداخت و گفت: دولت‌ها، دو لت دارند. فرزانگان و دولت‌مردان که هر نظام برای سرپا ماندن باید به لت سوم یعنی مردم توجه داشته باشد مگرنه سقوط حتمی است و اصناف بهترین راه برقراری ارتباط با این ضلع سوم هستند. به‌نظر من برپایی این جلسه یک نقطه‌ی عطف در ارتباط بین فرزانگان و دولت‌مردان در سال هم‌دلی است.

این هنرمند با بیان این‌که عدم حضور مدیرعامل خانه‌ی تئاتر در جلسه نباید به‌عنوان مخالفت معنا شود اظهار کرد: اولین جلسه‌ی کارگروه با حضور عزت‌اله انتظامی برگزار شد و ایشان بعد از شنیدن نظر اعضای کارگروه بهسازی به‌سرعت موافقت خود را اعلام کردند. ما به این نتیجه رسیدیم از آن‌جا که سیستم ساخت دست بشر به پی‌گیری و بررسی و نظارت مستمر احتیاج دارد باید یک کارگروه بهسازی تشکیل شود تا ابتدا به تشخیص برسیم و بدانیم قرار است برای چه جمعیتی برنامه‌ریزی کنیم. در این مسیر تعدادی از کارشناسان خبره برنامه‌ریزی و IT از جمله نفر هشتم آی‌تی جهان که یک ایرانی است ‌مشورت گرفتیم.

نادری بر جست‌وجوی ریشه‌ای مسائل تاکید کرد و افزود: ریشه‌ای‌ترین مسئله اتوماسیون و شناخت اعضا است که بعد از بررسی‌ و مقایسه با تجربه‌ آن‌چه در دیگر کشورهای جهان اتفاق افتاده متوجه شدیم هزارسال فاصله داریم اما حتی اگر یک هزاره کار داشته باشیم به امید خدا آن‌را حل می‌کنیم. ما در گفت‌وگوهای مفصل بدون کوچک‌ترین منفعت شخصی به رویایی که داشتیم فکر کردیم تا تئاتر ایران به اعماق مدارس نفوذ کند و در دانشگاه‌ها گسترش یابد.

این کارگردان و مدرس دانشگاه درباره‌ی اهمیت سیستم یک‌پارچه بیان کرد: این سیستم به‌کارها شفافیت می‌بخشد و صنف را توانا می‌کند تا با شناخت کامل از ظرفیت‌های خود با دولت وارد گفت‌وگو شود. در این مسیر هم امکانی برای درس گرفتن از گذشته نداشتیم چون هیچ چیز در گذشته وجود نداشت و تمام تجربیات شکست‌ خورده‌اند. ما امروز به علم و دانایی رجوع کردیم و باید بدانیم که گذشته چراغ آینده نیست، خواستن توانستن نیست بلکه باید کوشش کرد و ما سعی کردیم ارزش دانایی را بفهمیم و مردان و زنانی را که این ایده را می‌فه‌مند جست‌وجو کنیم.

در ادامه‌ی جلسه امضای تفاهم‌نامه سیستم‌های یک‌پارچه‌ی تئاتر، امیر اسمی، مدیر این کارگروه به ارائه‌ی توضیحاتی درباره‌ی فعالیت‌های صورت گرفته پرداخت و گفت: سازمان‌های مردم نهاد، رکن سوم توسعه‌اند، در طی این مسیر، کار‌شناسان سر‌شناس حوزه‌ی آی‌تی هم‌راه ما بودند. پیش از این، تمام کار‌ها در خانه‌ی تئا‌تر تنها بر‌عهده‌ی محدودی قرار داشته است، نمی‌توان تنها عضو یک مجموعه بود و کاری انجام نداد. بدون حضور و فعالیت اعضا، بالندگی و توسعه غیرممکن است. بنابراین ما به مدیریت دانش رجوع کردیم و مرحله‌ی نخست کارمان را بر تشخیص قرار دادیم. با مراجعه به قوانین و اساس‌نامه نقاط قوت و ضعف را شناسایی کرده و برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دادیم. اولین گام اصلاحی را بر بهسازی نظام اداری قرار دادیم که با برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند‌مدت شکل می‌گیرد.

شاهین قربان‌نژاد، یکی از کار‌شناسان مشاور سیستم استانداردسازی که در این مراسم حضور داشت، اظهار کرد: ما پذیرفتیم نیازمند ایجاد تغییرات هستیم، بر این اساس، گروه تخصصی گرد هم آمدند و به بررسی موضوعات پیش رو پرداختند. در این راستا باید با اعتمادسازی و ایجاد قوانین کاربردی مشکلات را به حداقل برسانیم و یک زبان مشترک درون سازمانی و بین‌المللی ایجاد کنیم. حوزه‌ی آی‌تی اولین زیرساخت است که به‌وسیله‌ی آن بتوان اقدامات لازم را انجام داد.

علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که برای امضای تفاهم‌نامه به خانه‌ی تئاتر آمده بود با اشاره به ضرورت بررسی پارامترهای مختلف در تئا‌تر بیان کرد: چیزی حدود ۲۰ ماه از عمر دولت یازدهم می‌گذرد و در این مدت هر زمان قرار شد مسائل را حل کنیم نخستین سوالی که مطرح شد این بود که باید از کدام نقطه آغاز کرد؟ ما ابتدا باید وضعیت و مختصاتی که در آن قرار داریم را پیدا کنیم تا بتوانیم به جای‌گاه ایده‌آل برسیم. نقطه‌ای که امروز در آن قرار داریم، جای‌گاه مطلوب ما نیست و باید به‌سمت بهتر‌شدن گام برداریم.

معاون امور هنری بخش دولتی را هم‌راه با هنرمندان عنوان کرد و افزود: باید کارهای زیرساختی انجام گیرد، بنابراین به‌عنوان حوزه‌ی دولتی، هم‌کاری‌های لازم را در این زمینه انجام می‌دهیم. تاکنون بخشی از فعالیت‌های لازم به مطالعه اختصاص داشته چون باید نقشه را دقیق مشخص کنیم تا امور به‌صورت پایدار پیش برود نه این‌که وقتی عمر دولت به پایان رسید در دوره‌ی بعد شاهد توقف باشیم. در این مسیر ما به‌شما اعتماد کردیم و انتظار داریم شما هم به‌ما اعتماد داشته باشید.

مدیر موزه‌ی موسیقی خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنیم هم‌راه هنرمندان باشیم و فعالیت‌ها را در قالب یک پروژه‌ی مشترک پیش ببریم و بر این اساس، امسال را سال تمرکز بر تئا‌تر قرار دادیم. اما با مشکلات و مسائل بسیاری روبه‌رو هستیم، که نمی‌توان به یک‌باره همه‌ی آن‌ها را با‌هم حل کرد، باید ببینیم اولین مرحله کجاست؟ با این شرایط و کارهای درنظر گرفته شده می‌توان شاهد گشایش دریچه‌های لازم بود.

مهدی شفیعی، مدیر‌کل هنرهای نمایشی در سخنانی با تاکید بر اهمیت زیرساخت‌ها عنوان کرد: همه‌ی ما با این واقعیت که تئا‌تر از امکانات و زیرساخت‌های مطلوبی برخوردار نیست، آگاهیم. با افزایش هنرمندان و متقاضیان، نتوانسته‌ایم بسترسازی و سازوکار مناسبی داشته باشیم و این، جای نگرانی دارد. بنابراین باید با سرعت از تمام ظرفیت‌های جامعه تئا‌تر بهره ببریم چون من به توانایی هنرمندان در زمینه مدیریت اعتقاد دارم.

شفیعی افزود: گر مدیریت به‌دست هنرمندان باشد، خلاق‌تر می‌توانند حرکت کنند. کاری که توسط دوستان صورت گرفته است، نشان از آن دارد که در این برهه‌ی زمانی نیازمند کسب اطلاعات دقیق هستیم. دغدغه‌های بسیاری برای هنرمندان و فعالان این حوزه وجود دارد که از جمله آن‌ها مسئله اعتبارات است، بنابراین ما نیازمند تعاریف و بررسی‌های مشخص هستیم. نباید خود را رو در روی یک‌دیگر بدانیم چون کار در دو جبهه ما را به‌جایی نمی‌رساند و تنها فاصله را بیش‌تر می‌کند.

شفیعی در پایان گفت: بعد از راه‌اندازی اتوماسیون می‌توان دید بر اساس رتبه‌بندی‌های مشخص شده چه کارهایی در اولویت است. ما ظرفیت‌های کشف‌نشده‌ی بسیاری داریم، در این مسیر هرکاری بتوانیم انجام می‌دهیم و امیدوارم شما هم هم‌راه باشید تا از آن بهره لازم را ببریم. یکی از مسائلی که انتظار دارم پس از راه‌اندازی اتوماسیون، تعیین رتبه و رنکینگ هنرمندان است که این موضوع به پی‌گیری امور کمک می‌کند. باید از این فرصت استفاده کنیم و به تدوین دست‌کم یک برنامه‌ی کوتاه‌مدت دوساله برای بهره‌برداری از این ظرفیت برسیم.

در پایان این مراسم با حضور مدیر موسسه‌ی توسعه‌ی هنرهای معاصر و علی مرادخانی تفاهم‌نامه‌ی حمایت ۳۶۱‌میلیون‌و‌۵۰۰‌هزار تومانی برای راه‌اندازی سیستم‌های یک‌پارچه‌ی خانه‌ی تئاتر امضا شد.

مریم کاظمی از اعضای خانه‌ی تئاتر در ابتدای نشست و هنگام صحبت‌های علیرضا نادری گلایه‌هایی را مبنی بر این‌که دولت باید این بهسازی را از دورن خود و اداره‌کل هنرهای نمایشی آغاز کند مطرح کرد که نادری در پاسخ از او خواست تا به موضوع و دستور کار جلسه توجه داشته باشد.

نادری تصریح کرد: برای دریافت پاسخ سوال‌های خود باید آن را در انجمنی که عضو هستید مطرح کنید و طبق توضحاتی که قبلا برای نمایندگان اصناف داده شده قطعا به جواب می‌رسید.

این هنرمند در ادامه مسائل دیگری مبنی بر استخدام شدن هنرمندان توسط دولت برای برنامه‌ریزی مطرح کرد که معاون امور هنری در پاسخ گفت: نیکی از دلایلی که قصد حضور در این جلسه را نداشتم همین بود که چنین شائبه‌هایی پیش نیاید و امر مشتبه نشود که کار، دولتی است. این پروژه از سوی خانه‌ی تئاتر انجام می‌شود و قراردادی است بین معاونت امور هنری و هیئت‌مدیره‌ی خانه‌ی تئاتر. من به‌شما اعتماد دارم و امیدوارم شما هم به‌ما اعتماد کنید. می‌خواهم دنبال این باشم که هرچیزی به‌درستی سر جای خود باشد و هرکسی باید بخشی از این دستگاه را درست کند تا به یک جریان درست تبدیل شود.

اصغر همت یکی دیگر از اعضای خانه‌ی تئاتر بود که در میانه‌های نشست نگرانی‌ خود از به‌کار گرفتن واژه NGO برای تئاتر را اعلام کرد و آن‌را بسیار خطرناک دانست. این هنرمند اعتقاد داشت مبادا با توجه به شرایط موجود برنامه‌ریزی صورت بگیرد که آیندگان را تحت تاثیر قرار دهد و با توجه حل مسائل کلان ایران با جهان در شرایطی متفاوتی قرار بگیریم که امروز به آن دقت نشده باشد.
کد مطلب: 2823