"یک روز به خصوص" به کارگردانی همایون اسعدیان از فیلم هایی است که در فهرست اولیه بخش مسابفه سینمای ایران سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر مورد پذیرش قرار گرفت.
به گزارش تحریرنو،همایون اسعدیان کارگردان پر نوسانی در جریان سینمای ایران بوده است و در این چند ساله بیشتر به عنوان فیلمساز وابسته به پول نهادهایی مثل حوزه هنری در ذهن ها متصور می شود اما در عین حال فیلمسازی است که کاملا در چارچوب نهاد مربوطه اش فیلم های سرخوشانه و بی آزاری را می سازد که نه می توان آن را شاهکار دانست و نه می توان عنوان خیلی بد را به آنها سنجاق کرد.
از آخرین فیلم اسعدیان یعنی "بوسیدن روی ماه" چهار سال می گذرد و باید امیدوار بود که اسعدیان در فیلم جدیدش کندی روایت را که در آثار قبلی اش مشهود بوده را رعایت کرده باشد تا با اثری به دور از شعار زدگی مواجه شویم و همچنین توجه اش به روابط عاطفی انسان ها با همان سبک آشنای خودش که برای مخاطب عادی ملموس است حفظ شود.
"حامد باید برای عمل قلب خواهرش دست به یک انتخاب بزند. انتخابی که در آینده مسیرهای متفاوتی را پیش روی او قرار داده است." همین خلاصه داستان مفهوم را گم کرده است و مانند یک خبر در پاورقی روزنامه باقی می ماند که البته این نوع روایت قصه در سینمای ایران تبدیل به یک برداشت اپیدمی شد و به غلط از آن هم به عنوان ژانر اجتماعی یاد می کنند. براساس شنیده ها این فیلم بیشتر به روایت خرید و فروش اعضای بدن می پردازد.
این خلاصه داستان نشان می دهد تا با فضای جدید به لحاظ مضمونی مواجه نیستیم و این فیلم هم در ادامه همان سینمای سهل است که این روزها نفس های آخرش را می کشد چراکه برخی از فیلمسازان در این دوره از جشنواره فجر دست به تجربه هایی زدند که می تواند آن را آغازگر مسیری تازه برای سینمای ایران دانست(هرچند تعدادشان درباره موج سواران سینمای اجتماعی بسیار است) و اسعدیان که با ساخت فیلمی از جنس «ده رقمی» نشان داده که روی موج مد بودن فیلم در سینمای ایران سوار می شود و او هم طبق مدروز جلو می رود.
در این سالها یک رفاقت بین مازیار میری و همایون اسعدیان مثال زدنی شده است به طوری که میری علاوه بر مجری طرح در تدوین «یک روز به خصوص» هم حضور دارد، میری درباره این فیلم گفته است: کیفیت فیلم نیز قابل تقدیر است چنانچه میتوان گفت مخاطب با اثری دیدنی روبرو خواهد شد.( البته این تعریف او شاید به دوستی آنها هم برگردد که عیبی هم ندارد).
مصطفی زمانی، فرهاد اصلانی، پریناز ایزدیار، محسن کیایی، شیرین آقاکاشی، شیرین یزدانبخش با معرفی افسانه کمالی، مجتبی پیرزاده، بازیگر خردسال:ایلیا نصرالهی از بازیگران این فیلم هستند که می توان حضور بازیگران خوب را در آن یکی از مزیت های فیلم قلمداد کرد.
مصطفی زمانی که به واسطه «شهرزاد» در کانون توجه قرار دارد و فرهاد اصلانی که نشان داده می توان انتظار یک بازی خوب را کشید و پریناز ایزدیار که عنوان بهترین بازیگر دوره پیش جشنواره را یدک می کشد و باید دید انتظاراتی که بالا برده است در این فیلم چگونه رعایت کرده است.
همچنین فرهاد اصلانی پس از هشت سال بار دیگر در این فیلم جلوی دوربین اسعدیان رفت. این بازیگر سینما پیش از این در مجموعه موفق "راه بیپایان" با این کارگردان همکاری داشته است.
ایزدیار که نقش اصلی این فیلم را برعهده ندارد درباره "یک روز به خصوص" می گوید: کار اینقدر حرفهای بود و همه چیز طبق فیلمنامه پیش میرفت که قبل از ضبط پلان گپ و گفتمان را انجام میدادیم و به تعامل میرسیدیم. به این جهت به بداههگویی نیاز نبود.
عنوان فیلم کار را برای دیدن آن به نوعی راحت کرده است به طوری که از ابتدا باید منتظر یک روز به خصوص بود تا در آن روز اتفاقات و گره های داستانی خلق شود.
عوامل تولید این فیلم عبارتند از: تهیه کننده و کارگردان: همایون اسعدیان، نویسندگان: همایون اسعدیان و مجید قیصری، مجری طرح: مازیار میری، مدیر فیلمبرداری: علی قاضی، مدیر برنامه ریزی و دستیار اول کارگردان: مریم هژیروند، طراح چهرهپردازی: مهردادمیرکیانی، طراح صحنه و لباس: کامیاب امین عشایری، صدابرداران: ساسان نخعی، محمود کاشانی، مدیر تولید: مجید کریمی، منشی صحنه: ندا قائدی، دستیار اول فیلمبردار: آرش رمضانی، عکاس: مهدی دلخواسته، مشاور رسانهای: بیتا موسوی، مدیر تدارکات. سید رسول سید حاتمی.