صادق داوری‌فر:
"فیه ما فیه" درباره‌ی مشکلات فیلم‌سازی پیرامون روحانیت است
کارگردان فیلم مستند "فیه ما فیه" گفت: اگر فیلم‌های مستند با فیلم‌های داستانی حقوق برابر داشته باشند، همه علاقه‌مند به دیدن‌شان هستند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۰
 
"فیه ما فیه" درباره‌ی مشکلات فیلم‌سازی پیرامون روحانیت است
 
کارگردان فیلم مستند "فیه ما فیه" گفت: اگر فیلم‌های مستند با فیلم‌های داستانی حقوق برابر داشته باشند، همه علاقه‌مند به دیدن‌شان هستند.

تحریرنو: صادق داوری‌فر درباره‌ی ساخت مستند "فیه ما فیه" بیان کرد: "فیه ما فیه" درباره‌ی مشکلات فیلم‌سازی پیرامون روحانیت است. روحانیت قشر موثری در جامعه هستند که پرداختن به موضوع آن‌ها حساسیت‌های خاص خودش را دارد.

وی ادامه داد: ما برای فیلم‌سازی یا کم‌تر به‌سمت این قشر رفته‌ایم و یا اگر چیزی ساختیم با کلیشه‌های مرسوم و سفارشی بوده است که از نظر من هیچ‌وقت نتوانستند مخاطب زیادی داشته باشند.

داوری‌فر درباره‌ی موضوع مستند "فیه ما فیه" بیان کرد: من همیشه دنبال ارائه‌ی خلوت، اندرون و سبک زندگی روحانیت بودم، نه منبر و آن چیزی که تابه‌حال از روحانیون نشان داده‌ شده‌است.

وی ادامه داد: در این مستند سعی کردم با یک نگاه ساده و بدون پیچیدگی، نگاهی به سبک زندگی که این افراد به آن اعتقاد دارند، داشته باشم اما در ادامه مسیر به‌دلیل مشکلاتی که با آن مواجه شدم، تصمیم گرفتم فیلمی با موضوع متفاوت درباره‌ی مشکلاتی که کار اصلی را متوقف کرد بسازم.

وی افزود: بعضی‌ها فکر می‌کنند که با ترکیب فیلم‌های قبلی‌اش به‌نام "شیخ شوخی کاشی" و "برعکس عکس"، یک مستند جدید ساخته‌اند اما اصلا این‌طور نیست. در این فیلم بیش‌تر از ۳۰ روحانی حضور دارند که درباره‌ی آن‌ها فیلم ساختم و کار متفاوتی نسبت به کارهای قبلی‌ام است.

کارگردان مستند "شیخ شوخی کاشی" درباره‌ی زمانی‌که برای ساخت این مستند گذاشته است، گفت: از سال ۸۹ تا امروز درگیر ساخت این فیلم بودم.

داوری‌فر هم‌چنین درباره‌ی حضور فیلم‌های مستند در جشنواره‌ی فیلم فجر گفت: وقتی فرم جشنواره را پر می‌کنید، سه بخش پیش روی شما گذاشته‌شده است که شامل "سودای سیمرغ"، "نگاه نو" و "سینمای حقیقت" هستند. به‌نظرم ۱۱ فیلم حاضر در بخش سینمای حقیقت، باید دارای حقوق برابر با فیلم‌های سینمای داستانی باشند.

وی ادامه داد: به‌عنوان مثال بهتر بود برنامه‌ای مانند "یک فیلم یک سلام" برای فیلم‌های بخش مستند هم گذاشته می‌شد تا این فیلم‌ها هم به مخاطبان معرفی شوند. در آن صورت مشخص می‌شود که فیلم‌های مستند مخاطب دارد یا ندارد.

صادق داوری‌فر در پایان این گفت‌وگو با تاکید بر این‌که فیلم‌های مستند مخاطب عام دارد، بیان کرد: معتقدم اگر فیلم‌های مستند به‌خوبی معرفی و نمایش داده شوند، همه‌ی مخاطبان سینما دوست دارند آن‌ها را هم در کنار فیلم‌های داستانی سینمایی ببینند.
کد مطلب: 2490