در دیدار روسای مبارزه با مواد مخدر دو کشور صورت گرفت؛
ارتقاء همكاري‌های ايران و پاكستان در مبارزه با مواد مخدر
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر و رئیس پليس مبارزه با مواد مخدر پاكستان با يكديگر ديدار و بر ارتقاء‌ همكاري‌هاي دو كشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر تأکید كردند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۵۲
 
ارتقاء همكاري‌های ايران و پاكستان در مبارزه با مواد مخدر
 
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر و رئیس پليس مبارزه با مواد مخدر پاكستان با يكديگر ديدار و بر ارتقاء‌ همكاري‌هاي دو كشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر تأکید كردند.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر اسكندر مؤمنی در ديدار با محمدعارف ملك به تشريح جايگاه ستاد مبارزه با مواد مخدر به‌عنوان يك مرجع ملي پرداخت و گفت: جمهوري اسلامي ايران با توجه به اهميت بسيار بالايي كه براي مبارزه با مواد مخدر قائل است، ستادي را تشكيل داد كه رئیس آن، رئیس‌جمهور و اعضاي آن وزارتخانه‌ها و سازمان‌هايي همچون وزارت كشور، وزارت بهداشت، نيروي انتظامي، بسیج، سازمان زندان‌ها و... مي‌باشد.

وي افزود: دبيركل اين ستاد نيز با حكم رئیس‌جمهور منصوب مي‌شود و دبيرخانه ستاد كليه امورات مربوط به سياست‌گذاري، برنامه‌ريزي و نظارت بر دستگاه‌هاي عضو ستاد را انجام مي‌دهد.

دبيركل ستاد با اشاره به روابط دو كشور ايران و پاكستان بيان داشت: روابط دو كشور بر پايه برادري و دوستي استوار است و با توجه به مرزهاي طولاني و سابقه روابط ديرينه، روابط دو كشور در همه زمينه‌ها رو به گسترش است.

وي ادامه داد: ايران و پاكستان در مجاورت كشور افغانستان هستند و توليدات مواد مخدر در آن كشور، طي ۲۰ سال گذشته از زمان اشغال افغانستان تاكنون به ۵۰ برابر و از ۲۰۰ تن به ده هزار تن رسيده است، همچنين تجربه ناموفق كشورهاي غربي در آن کشور نشان مي‌دهد كه تمركز ما بايد بر همكاري‌هاي دو و سه‌جانبه ميان سه كشور ايران، پاكستان و افغانستان باشد، ضمن اينكه مطالباتي را هم از كشورهاي غربي داريم که پيگيري خواهيم كرد.

دبيركل ستاد بيان داشت: قاچاقچيان طي چند سال اخير، مستقيماً از مرزهاي افغانستان به ايران، تلاش‌هايي را براي افزايش قاچاق داشته‌اند و محورهايشان را گسترش داده‌اند و حتي به سمت دريا نيز تغيير مسير داده‌ و موجب شده‌اند كه بنادر ايران و پاكستان مورد تهديد واقع شود.

مؤمنی تصريح كرد: بخشي از مواد مخدر مستقيم از مرزهاي پاكستان به ايران قاچاق مي‌شود كه انتظار مي‌رود كشور پاكستان تمركز بيشتري بر مرزهاي شرقي داشته باشد.

وي ادامه داد: دو كشور ظرفيت‌هاي نهفته بسياري دارند كه مي‌توانند به فعليت برسانند و همكاري‌هاي خود را در حوزه عملياتي و اطلاعاتي افزايش دهند. همچنين سه كشور ايران، پاكستان و افغانستان نيز تبادل اطلاعات و عملیات مشترك را در مرز و دريا گسترش دهند و رفت‌وآمدها را گسترش دهند؛ حضور افسر رابط نيز در گسترش تعاملات بسيار كمك مي‌كند.

مؤمنی در پايان بر تبادل تجربيات، انتقال تجارب به كشور پاكستان در بخش‌هاي عملياتي و درمان و كاهش آسيب معتادان و آشنايي با توانمندي پليس ايران اعلام آمادگي كرد.

همچنين محمدعارف ملك رئیس پليس مبارزه با مواد مخدر پاكستان در اين ديدار گفت: مردم و دولت پاكستان اهميت زيادي قائل‌اند براي اين حس برادري كه از سوي جمهوري اسلامي ايران شاهدند.

وي افزود: هر دو كشور، همسايه افغانستان و قرباني مواد مخدر هستند و مواد مخدر از افغانستان وارد پاكستان و بعد ايران مي‌شود و ۷۰ درصد مواد از اين دو كشور به غرب عبور مي‌كند و اين چالش جدي است كه ايران و پاكستان شاهد آن هستند، بنابراين نياز به همكاري بيشتر هستيم و تبادل اطلاعات در حوزه عملياتي مي‌تواند به نفع هر دو كشور باشد.

رئیس پليس مبارزه با مواد مخدر پاكستان بيان داشت: دولت ایران تلاش زيادي در حوزه مبارزه با مواد مخدر انجام داده است كه جاي تشكر دارد از جمله شهادت حدود ۴ هزار نفر از نيروهاي كشور و عمده كشفيات مواد مخدر در دنيا نتيجه تلاش زحمات جمهوري اسلامي ايران است.

ملك گفت: با توجه به ماهيت مرز، بخشي از مواد از كشور ما عبور مي‌كند و براي اينكه روند را متوقف كنيم، موانع و حصار را ايجاد كرديم و با اين كار، آن را كنترل مي‌كنيم و اميدواريم با همكاري بيشتر در حوزه مبارزه با مواد مخدر، روند قاچاق را متوقف كنيم.
کد مطلب: 19665