شهرام ناظری و گروه موسیقی کامکارها برای زلزلهزدگان کرمانشاه نواختند و از فرهنگ کردها گفتند.
به گزارش تحریرنو ؛ در ابتدی این کنسرت توسط مجری برنامه کدی اعلام شد که مخاطبان میتوانستند با شماره گیری آن تا سقف ٢٠٠ هزار تومان مبلغی را به حساب مشترک شهرام ناظری و کامکار واریز کرده و به زلزلهزدگان کمک کنند.
این اجرا که شامگاه گذشته (٢٩ آبان ماه) در تالار وزارت کشور به روی صحنه رفت، ابتدا با قطعه "لاله بهار" آغاز شد و با "سفر" ادامه پیدا کرد.
بزرگمهر حسین پور نقاش و کاریکاتوریست در گوشه صحنه ایستاده بود و همزمان با ساز و نوای کامکارها و شهرام ناظری تصویری را نقش میزد. در ابتدای این برنامه اعلام شد این نقاشی پس از پایان اجرا به نفع زلزله زدگان کرمانشاه فروخته خواهد شد.
علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت ارشاد ، فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد، لوریس چکناواریان آهنگساز و رهبر ارکستر و رویا نونهالی بازیگر مهمانان این کنسرت بودند.
پس از اجرای دو قطعه اول ناظری در سخنانی گفت: از حس انسانی و روحیهای که در مردم به وجود آمد سپاسگزاریم. مردم ایران در مقاطع خاص پیشتازی خود را نشان میدهند.
او ادامه داد: تمام مردمی که عاشقانه به کمک مردم سلحشور، ستمدیده و اصیل کرد رفتند جای ستایش دارد. این برنامه با ضرب الاجل برگزار شد. من مسافر خارج از ایران هستم برای اجرای برنامه ای که از یکسال قبل توسط دولت آلمان برنامه ریزی شد.
ناظری اضافه کرد: برای اجرای برنامه انرژی نداشتم. گفتم بعد از سفر آلمان این کار را انجام میدهم اما دوستان گفتند تا دو هفته دیگر ممکن است همه چیز سردتر شده باشد.
این خواننده اظهار کرد: این کمترین کاری است که من و گروه کامکارها میتوانیم برای زلزله دیدگانی که هموطن و همخون و همشهری ما هستند انجام بدهیم. گروه کامکارها از نظر تکنیک موسیقایی، اخلاق و اصالت نمونه هستند. من به آنها پیشنهاد این اجرا را دادم و آنها قبول کردند.
او رو به مخاطبان گفت: در شرایط این روزها که ما را تنها نگذاشتید، این حس وطن دوستی که در شما متبلور است سرمایه بزرگی این که انسان را دلگرم میکند.
ناظری اظهار کرد: ما وقتی برای تمرین نداشتیم اگر نقصانی در کار است ما را عفو کنید. مهم این بود که ما دور هم جمع شویم.
این هنرمند پس از اجرای یک قطعه کردی از رویا نونهالی درخواست کرد تا با حضور روی سن دقایقی با مخاطبان صحبت کند.
نونهالی گفت:آمدن روی این صحنه برای من غیرمترقبه است. من به هیچ دلیل دیگری امشب نمیتوانم روی این صحنه باشم مگر اینکه ما باید مشوق یکدیگر باشیم برای تصمیمات بزرگی که گرفتیم، گرفتند و خواهیم گرفت. بر سر وعده خواهیم ماند و احیا خواهیم شد برای تصمیمات بزرگتر. وقتی نان نیست، سقف نیست و ترس هست حتما همه ما تصمیماتی میگیریم که نتیجه اش را دیدیم، الان نانی هست، چادری هست و پتویی هست که نامش را امکانات اولیه میگذاریم البته احتمالا بخشی هنوز از همین امکانات اولیه برخوردار نیستند.
این بازیگر ادامه داد:وقتی درد بسیار دردناک است حتما مسکنی لازم است. اما روزها و ماهها و سالها میگذرد و درد نفهتهای که در پس مسکن بود آشکار میشود. آن وقت تصمیمات بزرگ لازم است. انسانهایی بودند که بزرگ زیستهاند و تصمیمات بزرگی گرفتهاند و میگیرند و برای تصمیمات شان از ما دعوت به عمل میآورند.
نونهالی اضافه کرد: این دعوت عجیب و جادویی است و برای محقق شدن این تصمیم بزرگی که استاد شهرام ناظری و گروه کامکارها گرفتهاند. ما آمدهایم نوازش کائنات را تجربه کنیم و به مهر و امید سفر کنیم. دعوت شدیم به شنیدن شعر و موسیقی، برای پاسداشت کسانی که رفتند و کسانی که شجاعانه ماندند تا زندگی را پاس بدارند. برای همه کسانی که بیتزلزل بر سر بحران زلزله ایستادند همه میتوانیم با پا خزیم و تشویق کنیم کسانی را که بار هستی را تحمل می کنند و تحمل میکنیم.
سپس قطعه "شیدا شدم" و در ادامه "راست بگو نهان مکن" خوانده و نواخته شد.
ناظری با اشاره به شعر "راست بگو نهان مکن" مولانا، اظهار کرد: مولانا حتی در شعرهای عاشقانهاش گریزی زده و ضربالمثلی میآورد که توجهها جلب شود. ما چرا عادت داریم نهان کنیم؟ دنیا ارزشش را ندارد. مهم این است که راست بگویی هرچند گاهی خود ما ممکن است دروغی گفته باشیم.
این هنرمند در ادامه بیان کرد: ما وقتی میخواستیم این برنامه را برگزار کنیم نمیدانستیم چه کار باید بکنیم فکر میکردیم تمامی قطعات باید محزون و مات مزا باشد بعد گفتیم قطعات شادتری که میتوانیم را اجرا کنیم تا دل تنهایی دوستان تازهتر شود.
او اضافه کرد: گفتیم اگر همه قطعات ماتم باشد پس فردا میگویند عزاخانه درست کرد اگر هم شاد بزنیم می گویند این همه آدم جانش را از دست داده آنوقت اینها شاد میخوانند.
ناظری اظهار کرد: ما عادتهای اینطوری پیدا کردیم که شاید سیستم درستی مدنی و شهری نبوده بازهم این ملت ایران است که اینگونه همبستگی دارد.رسانهها چیزی یاد نمیدهند.
او توضیح داد: فرهنگ کرد فرهنگی است که غم و حماسه و رزم و بزم همه باهم است. کرد خیلی از آداب و رسوم قدیمی را نگه داشته و حافظ خیلی چیزها بوده است.
ناظری از اصحاب رسانه درخواست کرد: لطفا دوستان از ما ایراد نگیرند چرا اولش غمگین بود و بعد شاد خواندید.
ادامه این کنسرت به اجرای چند قطعه کردی و قطعه کرمانشاهی "گل بنفشه باغهایم" تعلق داشت.
خاتمه این کنسرت، اجرای "ای ایران ای مرز پرگهر" بود که همراهی افراد حاضر در سالن را نیز با خود داشت.