نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی "قاتل اهلی"به جدال لفظی میان مسعود کیمیایی کارگردان و منصور لشگری قوچانی تهیه کننده و اظهارات موافقان و مخالفان فیلم تبدیل شد.
به گزارش تحریرنو ؛ کیمیایی در ابتدای نشست خبری این فیلم گفت: آمدن و نشستن در کنار اصحاب رسانه تبعات دارد، که بخشی از آن را در سالن سینما دیدیم. امشب ما با دنیای مزدوری در هنر و سینما آشنا شدیم. یعنی قیمت ها، ملاقات ها و جنس خندیدن ها و ترسیدن ها را می دانیم چقدر است! این فیلم مثل سازنده اش برای نترس های ساخته شده است. "قاتل اهلی" برای کوچکی فکر ساخته شده تا اندازه دانستگی را بالا ببرد. "قاتل اهلی" فیلم سختی بود و به قول قدیمی ها من دوسال علاف این فیلم شدم، اما ایستادم و فیلمم را ساختم. من برای مخاطبان فیلم ساختم و برای مخاطبان امروز اینجا نشسته ام و هیچ چیز دیگری مهم نیست! در نهایت این فیلم است که می ماند نه دسیسه ها و سیاهی ها!
منصور لشگری قوچانی بعد از گفته های مسعود کیمیایی درباره نحوه تولید این فیلم گفت: این فیلم سینمایی پروداکشن بسیار سختی داشت. شب گذشته فیلمبردار پشت صحنه "قاتل اهلی" در حالی که تنها ۳۱ سال سن داشت، درگذشت که بنده از این موضوع بسیار متاثر هستم.
پگاه آهنگرانی دیگر بازیگر "قاتل اهلی" درباره حضورش در فیلم مسعود کیمیایی گفت: بسیار خوشحالم که در فیلم "قاتل اهلی" بازی کردم و از صمیم قلب افتخار می کنم که امروز در کنار آقای کیمیایی نشستم و در این فیلم بازی کردم. وقتی که آقای کیمیایی برای بازی در این فیلم سینمایی به من پیشنهاد دادند به شدت وسوسه شدم و بدون این که فکر کنم بازی در این فیلم سینمایی را قبول کردم.
پولاد کیمیایی در ابتدای صحبت های اولیه خود در مورد فیلم "قاتل اهلی" گفت: من سالهاست که از سینمای کیمیایی یاد می گیرم و با این فیلم هم بیشتر یاد گرفتم. از حضور سعید راد و فریدون جیرانی برای حضور در این نشست تشکر می کنم. من گله های زیادی دارم و این جا آمده ام تا جواب بسیاری از موضوعات را بدهم. من دوست نداشتم یک سری حاشیه ها بیان شود و دوست داشتم آقایان جدیدی و پرستویی حضور داشتند. خیلی از حاشیه ها کام ما را تلخ کرد و دلم می خواست از این تلخی دور شویم.
مسعود کیمیایی در پاسخ به سوال انتقادی یکی از خبرنگاران در مورد نوع دیالوگ نویسی و جای کات هایی که در فیلم "قاتل اهلی" وجود داشت گفت: شما خبرنگار روزنامه جوان هستید و قطعا از فیلم خوشتان نمی آید. اما من می خواهم از شما بپرسم که آیا تا حالا فیلم ساختید که درباره جای کات و دکوپاژ نظر میدهی؟ شما از این حرف ها نزنید! دیالوگ های این فیلم نثر روزنامه ای داشت، به دلیل این که موضوع فیلم در مورد رسانه است.
مسعود کیمیایی درباره مدت زمان فیلم "قاتل اهلی" گفت: زمانی که فیلمنامه تمام شد با خودم گفتم که این فیلم ۱۰۸ دقیقه است. اما الان "قاتل اهلی" ۱۰۹ دقیقه شد و من این فیلم را کمی کوتاه خواهم کردم و در نهایت، ۱۰۵ دقیقه خواهد شد.
کارگردان "اعتراض" درباره بی اخلاقیهایی که در مورد فیلم "قاتل اهلی" به وجود آمده است، توضیح داد: این بی اخلاقیها از درون فیلم و از نزدیک ترین عنصر نیرویی این فیلم به وجود آمده است. پولاد کیمیایی یک بازیگر و هنرپیشه است، اما هر وقت میخواهند متلکی علیه او به کار ببرند، میگویند پسر کیمیایی! پولاد در طول این مدت فیلمهای بسیاری بازی کرده است، حتی در فیلم "قاتل اهلی" هم او نگذاشت که از خواننده استفاده شود و خودش با تمرینهای بسیار زیاد نقش خواننده را ایفا کرد . این حواشی باعث رنجش داریوش مهرجویی هم شده است. من با سعید راد یک سال است که درگیری دارم، اما حظ میکنم که میبینم در نشست حضور دارد. جای پرویز پرستویی خالی و درود بر داریوش مهرجویی!
پولاد کیمیایی درباره انتخاب یغما گلرویی به عنوان ترانه سرای فیلم "قاتل اهلی" توضیح داد: آقای قوچانی، نظرشان این بود که شخصیت خواننده ترانههایی از مرحوم فرهاد و فریدون فروغی را اجرا کند، اما من معتقد بودم استفاده از این ترانهها را به سمت کلیشهها میبرد. چون اگر فیلم میخواست حرف جدیدی بزند، باید ترانهها و موسیقی جدیدی در آن به کار برده شود. من خیلی اتفاقی آقای گلرویی را دیدم و با ایشان مشورت کردم و با توجه به اینکه ترانههای ایشان خاص است و به فضای سینمای کیمیایی نزدیک است و در نهایت پدر و آقای قوچانی استفاده از ترانههای یغما گلرویی را قبول کردند.
مسعود کیمیایی در واکنش به خبرهایی که در هفتههای گذشته مبنی بر نسخههای متفاوت این فیلم در جشنواره و اکران عمومی منتشر شده بود، گفت: مگر میشود که یک کتاب دو مولف داشته باشد؟! قرار نیست نسخه متفاوتی در اکران عمومی به نمایش درآید. حالا ممکن است تایمینگ فیلم تا ۱۰ دقیقه بالا پایین شود. به قول قدیمیها این فیلم یک کیسه کشی خواهد شد.
کارگردان "جرم" در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد ساخت فیلم در مورد یک شخصیت حزب اللهی گفت: اصلا ما آمدیم و یک فیلمی در مورد حزب اللهیها ساختیم، به هر حال طبقهای دارند و یک سری آدم هستند و زندگی میکنند و از طرف آنها میتوان به شکل گسترده به جامعه پی ببریم. قدیمیها میگفتند کترهای در مورد یک موضوع نظر ندهیم! در "قاتل اهلی" کدام نقش حزب اللهی بود؟
در ادامه یکی از خبرنگاران به موضوع خندههای سازمان دهی شده در سالن نمایش "قاتل اهلی" در برج میلاد اشاره کرد و گفت که اصحاب رسانه نسبت به این خندهها و کف و سوتها ناراحت هستند. این گفته با واکنش جالب مسعود کیمیایی مواجه شد و این کارگردان در پاسخ گفت: اتفاقا زود ساکت شدند. با یک "زهر مار" آن عده زود ساکت شدند؛ اشاره کیمیایی به صدایی بود که هنگام نمایش فیلم در برابر خنده تعدادی از تماشاگران به گوش رسید.
اما در ادامه یکی از حاضرین درخواست کرد که این خبرنگار از طرف سایر اصحاب رسانه صحبت نکند. این گفته با واکنش محمود گبرلو روبرو شد و مجری نشستهای خبری جشنواره فجر درخواست کرد که این خبرنگار نام رسانه خود را اعلام کند، اما وقتی او نامی از رسانه خود نبرد، مسعود کیمیایی از محمد گبرلو درخواست که آن فرد را از سالن بیرون بیاندازد؛ این صحبت کیمیایی با خنده و تشویق حضار مواجه شد.
منصور لشگری قوچانی درباره اکران نسخه متفاوت در نمایش عمومی نسبت به جشنواره فیلم فجر گفت: به نظر من "قاتل اهلی" فیلم بسیار خوبی است و بهتر از این هم خواهد شد. ما پس از جشنواره جلسهای با آقای کیمیایی خواهیم داشت و اصلاحاتی در مورد این فیلم انجام خواهیم داد. من باور دارم که در این فیلم ۱۴ دقیقه بازیهایی وجود دارد که فراتر از فیلمنامه است که قطعا باید اصلاح شود.
این گفته لشگری قوچانی با واکنش تند مسعود کیمیایی مواجه شد و این کارگردان در پاسخ به نظر تهیه کننده "قاتل اهلی" گفت: کوتاه یا بلند کردن فیلم در حد شما نیست!
قوچانی پس از این گفته کیمیایی گفت: اگر ما امروز در مقابل اشخاصی قرار داریم که رانت دارند باید اجازه دهند که حاشیهها از این فیلم دور شود. من باور دارم که سینما یک کار گروهی است و به همین دلیل بهترین عوامل برای پروژه "قاتل اهلی" را کنار یکدیگر قرار دادم. ما باید یاد بگیریم که با یکدیگر گفت و کنیم.
در ادامه این نشست خبری پر تنش محمد گبرلو از تهیه کننده و کارگردان فیلم "قاتل اهلی" درخواست کرد که مشکلات و اختلافات فیلم را رسانهای نکنند.
مسعود کیمیایی در ادامه گفت: آقای قوچانی انسان محترمی هستند. ایشان کارشان تبلیغات تلویزیونی بوده و با این فیلم تبلیغات خوبی برای خود در کنار من کردند. حالا ایشان چون نمیتواند به من بند کند، به پولاد کیمیایی بند میکند که نقش پولاد کم و زیاد است؛ این فیلم سازنده دارد، من مگر میآیم که بعد از ۵۰ سال کار در سینما فیلم خودم را به خاطر پسرم کج و کوله کنم؟
پولاد کیمیایی در ادامه صحبتهای مسعود کیمیایی گفت: یک سکانس به بازی من در این فیلم اضافه نشده است و حتی سه سکانس از نقش من کم شد. من در ابتدا قرار نبود که در این فیلم بازی کنم. خود آقای قوچانی به من زنگ زدند و گفتند که پدر دوست دارد که در این فیلم بازی کنی! حذف این سکانسها باعث شده که نقش شخصیتهای اصلی فیلم روشن نشود. هیچ کسی خودش را این فیلم تحمیل نکرد. آقای قوچانی مصاحبه کردند که پولاد کیمیایی میخواسته خودش را قهرمان فیلم کند. انگار من بچه هستم و میگویم که بابا بابا! من را قهرمان فیلم خود کند!، ایشان میخواست امسال با من و پدر در جشنواره حضور داشته باشد و حتی با بازیگرانی که قرار بود در فیلم بازی کنند، قرارداد بستند، غم انگیز اینجاست که چرا با بزرگان اینگونه رفتار میشود. اما میگویند چون من سرمایه دار هستم بدون اینکه به ما خسته نباشید بگویند، فیلمبرداری را تعطیل کنند.
قوچانی در واکنش به گفتههای پولاد کیمیایی گفت: هر اتفاق خلافی که در جایی به وجود میآید باید توسط قوه قضاییه پیگیری شود. من تهیه کننده بخش خصوصی هستم. در سینما ۹ درصد فروش را دولت تصاحب میکند و ۵ درصد آن را شهرداری، اگر این فیلم فروش نکند، من از سینما حذف خواهم شد. من با این شرایط فیلم میسازم، هر حاشیهای که بخواهد به این فیلم لطمه بزند، من نمیتوانم آن را بپذیرم، در این ممکلکت سر بیگناه تا پای دار میرود، اما بالای دار نمیرود. آیا این فیلمنامه همانی است که ما آن را تصویب کردیم؟ یا فیلمنامهای است که به خاطر آقا پولاد تغییر کرده؟ من این موضوع از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهم کرد.
محمود گبرلو در ادامه از فریدون جیرانی که در این نشست حضور داشت پرسید که اگر اختلافی بین تهیه کننده و کارگردان وجود داشته باشد، چه باید کرد؟ که جیرانی پاسخ داد: من متاسفم که این اتفاق افتاده است و امروز من برای حمایت از آقای کیمیایی آمدم. مولف فیلم کارگردان است و مولف فیلم تصمیم میگیرد که با اثر خود چه کند. من خیلی از نامه آقای پرستویی متاسف شدم و امشب آمدم که به شما بگویم که پشت کارگردان هستم. من به احترام آقای کیمیایی تعظیم میکنم و برای فیلمهای ایشان احترام قائل هستم.
پس از پایان این نشست محمود گبرلو از کارگردان و تهیه کننده فیلم درخواست کرد که روی یکدیگر را ببوسند، که آنها از این کار سرباز زدند. همزمان با پایان نشست بین علی علائی یکی از اعضای انجمن منتقدان و محمود گبرلو درگیری لفظی پیش آمد و نشست پرش و پاسخ در فضایی ملتهب به پایان رسید.