در نشست "تگرگ و آفتاب" مطرح شد:
کریمی: اسم فیلم ارتباطی مستقیم با قصه ندارد
رضا کریمی گفت: طرح اولیه‌ی فیلم‌نامه ما ارتباط زیادی با داستان داش‌آکل نداشت و حین نگارش هم سعی کردم تا از آن داستان دور شوم و مبنای اصلی ما براساس این قصه نبود اما در ادامه از آن استفاده کردم که در تیتراژ هم ذکر شد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۲۴
 
کریمی: اسم فیلم ارتباطی مستقیم با قصه ندارد
 
رضا کریمی گفت: طرح اولیه‌ی فیلم‌نامه‌ی ما ارتباط زیادی با داستان داش‌آکل نداشت و حین نگارش هم سعی کردم تا از آن داستان دور شوم و مبنای اصلی ما براساس این قصه نبود اما در ادامه از آن استفاده کردم که در تیتراژ هم ذکر شد.

تحریرنو: نشست مطبوعاتی فیلم سینمایی "تگرگ و آفتاب" دقایقی پیش با حضور رضا کریمی (کارگردان)، علیرضا برازنده (مدیر فیلم‌برداری)، مهدی جودی (تدوین‌گر)، حسین مجد (طراح صحنه و لباس)، علیرضا غفاری (منتقد)، پیام دهکردی، کسرا عزیزا و پردیس احمدیه (بازیگران فیلم) برگزار شد.

در ابتدای این نشست کریمی در مورد شرایط تولید فیلم خود گفت:‌ زمانی‌که پیش‌تولید این کار را شروع کردم تا زمانی‌که آن‌را به جشنواره تحویل دادیم چیزی حدود ۴ ماه طول کشید.

وی ادامه داد: این فیلم را با هزینه شخصی خودم و با حمایت فارابی ساختم.

کریمی درباره‌ی انتخاب نام فیلم گفت: اسم فیلم ارتباطی مستیم با قصه ندارد و بعد از پایان قصه این اسم به ذهنم رسید شاید همه‌ی ما با چنین لحظه‌ای (تگرگ و آفتاب) در فصل بهار مواجه شده باشیم که لحظه‌ی کوتاهی است. در ادامه این‌که همان زمان حس کردم این اسم می‌تواند بهترین نام در جهت روایت حال‌و‌هوای داستان فیلم باشد.

کارگردان فیلم "تگرگ و آفتاب" در مورد انتخاب بازیگران فیلم خود گفت:‌ برای انتخاب نقش یحیی حتما می‌بایست از یک بازیگر جدید استفاده می‌کردم تا مخاطب هیچ ذهنیت و پیشینه‌ای از او و بازی‌های سابقش نداشته باشد. هم‌چنین ترجیح‌مان بازیگری بود که حتما تجربه‌ی آثار تئاتری را هم داشته باشد و در کنار او از بازیگرانی استفاده کردیم که ترکیب درستی در کلیت کار را شامل شود.

وی درباره‌ی اقتباس قصه از داستان داش‌آکل صادق هدایت گفت: طرح اولیه‌ی فیلم‌نامه ما ارتباط زیادی با داستان داش‌آکل نداشت و حین نگارش هم سعی کردم تا از آن داستان دور شوم و مبنای اصلی ما براساس این قصه نبود اما در ادامه از آن استفاده کردم که در تیتراژ هم ذکر شد.

در ادامه‌ی این نشست پیام دهکردی در ابتدای سخنانش با اشاره به حضور کمال تبریزی در بین حضار گفت: بسیار خوش‌حالم که چهره‌ی مهربان کمال تبریزی را در این نشست می‌بینم و باعث افتخارم است که ایشان در این جلسه حضور دارند و همیشه هم قدردان مهربانی و آموزه‌های این عزیز هستم.

وی درباره‌ی ایفای نقشش در این فیلم گفت: زمانی که این کار به‌من پیش‌نهاد شد حس کردم با حضورم در این فیلم حال خوبی خواهم داشت بخش مهمی از این موضوع برمی‌گردد به این‌که رضا کریمی فرد ساده و بی‌تکلفی است و دوست داشتم که با او هم‌کاری داشته باشم وگرنه خودم هم می‌دانم که چیزی مشابه این نقش را در فیلم‌های مختلف چیزی نظیر "یک تکه نان" و "تراژدی" بازی کرده‌ام.

هم‌چنین علیرضا برازنده، مدیر فیلم‌برداری "تگرگ و آفتاب" بیان داشت: در طول تولید این کار تعامل خوبی با کارگردان داشتیم و باید بگویم که به ۹۰‌درصد از خواسته‌های‌مان رسیدیم. نکته‌ای که ایشان تاکید داشتند حتما در فیلم رعایت شود فیلم‌برداری ساده، روان و متناسب با قصه‌ای بود که به تصویر کشیده شد.

وی ادامه داد:‌ در این فیلم تا جایی‌که امکانش بود می‌خواستیم نورپردازی توسط مخاطب حس نشود و تک‌تک پرسوناژ‌ها سایه‌ی کم‌تری داشته باشند. در اصل می‌خواستیم آفتاب کم‌تری در تصویر دیده شود حتی در نورپردازی‌های داخلی نیز از نور رفلکس استفاده کردیم.

در ادامه کسرا عزیزا که نخستین تجربه‌ی بازیگری‌اش را با حضور در این فیلم رقم زد، گفت: حضورم در این فیلم تجربه‌ی بزرگی بود. در همان روز اول که رضا کریمی را دیدم با او ارتباط خوبی برقرار کردیم. شاید کمی نگران بودم از این بابت که تجربه‌ی اولم بود و ایشان در این زمینه به من امید می‌دادند حتی هنوز جمله‌ای که روز اول به من گفتند در خاطرم است "تو بیا محکم در این فیلم حضورداشته باش و من هم مثل شیر پشت تو هستم".

وی ادامه داد: بازیگران مقابلم آن‌قدر با من گرم و صمیمی و دوستانه رفتار کردند و نکاتی که لازم بود را به‌من می‌گفتند که هیچ خلایی از این بابت حس نمی‌کردم.

پردیس احمدیه در این نشست گفت: از همان ابتدا رضا کریمی از من خواست تا فیلم‌نامه را نخوانم و به یک‌باره در موقعیت قصه قرار بگیرم.

وی ادامه داد: نقش گلی با سایر نقش‌هایی که تابه‌حال ایفا کرده‌ام تفاوت داشت و خیلی از من دور بود و کارگردان هم حین تولید مرحله‌به‌مرحله داستان را برایم تعریف می‌کرد و مرا در جریان ادامه‌ی روند قصه قرار می‌داد.

حسین مجد در ادامه‌ی نشست گفت:‌ از آن‌جایی‌که فضای قصه دهه‌ی ۶۰ را روایت می‌کند طراحی صحنه و لباس در این اثر کار ساده‌ای نبود و همین‌جا از رضا کریمی بابت این‌که دستم را در این کار باز گذاشتند بسیار ممنونم.

مهدی جودی نیز گفت: زمانی که فیلم‌نامه را خواندم با قصه‌ای ساده مواجه شدم و برای من‌که تدوین کار را عهده‌دار بودم کار مشکلی بود اما با مشورت با کارگردان و گروه تلاش کردم تا به نتیجه دل‌خواه‌مان برسیم.

نکته‌ی جالب توجه در برگزاری این نشست حضور کمال تبریزی و رضا میرکریمی در بین حضار بود که اتفاقا سوژه‌ی خوبی هم برای عکاسان خبری شد.
کد مطلب: 2482