رئیس انجمن نانهای صنعتی استان تهران اعلام کرد: حدود ۹ ماه از قطع شدن یارانهی تولیدکنندگان نانهای صنعتی میگذرد و این امر باعث افزایش کیفیت نان و آرد و فروش بیشتر فعالان بخش نانهای صنعتی شده است بهطوریکه فروش برخی نانواییهای صنعتی بین ۲۰ تا ۳۸درصد رشد را نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار تحریرنو، نشست خبری نهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان، شامگاه ۸ آذرماه ۹۴، با حضور مهدی خانمحمدی (رئیس انجمن نانهای صنعتی استان تهران)، قاسم زراعتکار (رئیس اتحادیه نانواییهای سنتی)، محمدجواد کرمی (رئیس اتحادیهی نانهای حجیم و نیمهحجیم) و اهالی رسانه در شرکت بازرگانی دولتی ایران برگزار گردید.
مهدی خانمحمدی، رئیس انجمن نانهای صنعتی استان تهران در این نشست خبری گفت: نهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان، با هدف فرهنگسازی، اصلاح الگوی تولید و مصرف آرد و نان و افزایش سطح فعالیتهای تجاری و سرمایه گذاری در صنعت آرد و نان، حمایت از احداث و توسعهی واحدهای تولیدی نان صنعتی در کشور برگزار میشود.
وی افزود: این نمایشگاه از ۱۵ تا ۱۸ آذرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شود و قرار است ۱۳۶ شرکتکنندهی داخلی و خارجی در این نمایشگاه شرکت کنند که ۳۱ شرکت آن خارجی و مابقی داخلی است و شرکتهای خارجی از نمایشگاه صنعت آرد و نان استقبال وسیعی داشتهاند و امسال تعداد شرکتهای خارجی در این نمایشگاه ۱۲۰درصد و تعداد شرکتهای ایرانی ۳۰درصد رشد داشته است. نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان در مساحتی بالغ بر ۱۱هزار متر مربع برگزار میشود.
رئیس انجمن نانهای صنعتی استان تهران ادامه داد: این نمایشگاه در راستای افزایش سطح فعالیتهای تجاری و سرمایهگذاری، حمایت از احداث و توسعهی واحدهای تولیدی نان صنعتی در کشور، حرکت سازمانیافته بخش خصوصی در زنجیره تولید و تامین مواد اولیهی تولید نان و بسترسازی برای ارائهی ظرفیتها و توانمندیهای شرکت داخلی در عرصهی ماشینآلات و صنایع مرتبط با صنعت آرد و نان برگزار میشود.
وی با اشاره به قطع یارانهی تولیدکنندگان نانهای صنعتی یادآور شد: حدود ۹ ماه از قطعشدن یارانهی تولیدکنندگان نانهای صنعتی میگذرد و این امر باعث افزایش کیفیت نان و آرد و فروش بیشتر فعالان بخش نانهای صنعتی شده است بهطوریکه فروش برخی نانواییهای صنعتی بین ۲۰ تا ۳۸درصد رشد را نشان میدهد.
خانمحمدی خاطرنشان کرد: قطع یارانهی نان صنعتی موجب بهبود کیفیت آرد و نان شده است که قطعا در صورت آزادسازی نرخ آزاد نانواییهای سنتی، کیفیت بیشتر نان سنتی را شاهد خواهیم بود و نانهای حجیم و نیمهصنعتی رشد قابل ملاحظهای در سالهای اخیر بهلحاظ کیفیت و کمیت داشته است.
رئیس انجمن نانهای صنعتی استان تهران درخصوص وضعیت و تعیین و تکلیف زمینهایی که به شرکتهای تولیدکنندهی نانهای صنعتی داده شد، گفت: برای واحدهای ۵تنی تولیدکننده نان صنعتی در سالهای گذشته دولت کمک و تسهیلاتی اختصاص داد. بهطوریکه متقاضیان زمین و یا تسهیلات رایگان برای ساخت واحد صنعتی نانوایی دریافت کردند.
وی با بیان اینکه متقاضیانی که زمین داشتند بدون پرداخت عوارض به شهرداری میتوانستند تسهیلاتی را برای ساخت واحد نان صنعتی ۵ تنی دریافت کنند اظهار داشت: برخی متقاضیان نان صنعتی زمینهای رایگانی برای احداث واحد نانوایی دریافت کردند و این طرح بهخوبی اجرا نشد، برخی زمین مورد نظر خود را به واحد نانوایی تغییر دادند و آنرا به بهرهبرداری رسانده اما برخی زمین خود را به فروش رساندند، بههرحال در هر طرحی امکان تقلب وجود دارد.
رئیس انجمن نانهای صنعتی استان تهران از نامهنگاری بین انجمن و وزارت صنعت خبر داد و گفت: انجمن چندین نامه و گزارشاتی را به وزارت صنعت ارائه کرده و در این مورد دولت باید پاسخگو باشد و برخی افراد استفاده کننده از تسهیلات زمینهای خود را بدون احداث واحد فروختهاند و اتحادیهی نانوایان در این مورد خواهان پیگیری وضعیت زمینهای واگذار شده برای احداث نانواییهای ۵ تنی است.
وی پیرامون اینکه، نان سنتی که از حرارت مستقیم استفاده میکند، آیا برای مصرفکننده خطراتی داشته یا باعث سرطانزایی این محصول میشود یا خیر، گفت: اکثر نانواییهای سنتی از حرارت مستقیم برای تولید نان خود استفاده میکنند اما در سالهای گذشته با تبدیل نوع سوخت گازوئیل به گاز مشکلات نانواییها در این زمینه کمتر شده است.
خانمحمدی در مورد ضایعات ۳۰درصدی نان در ایران با رد این ادعا تاکید کرد: ضایعات ۳۰درصدی نان در هیچ کجا اثبات نشده است این درحالی است که میزان ضایعات در بخش نان صنعتی بهویژه نانهای تُست و لقمهای صفر است.
رئیس انجمن نانهای صنعتی استان تهران درخصوص اینکه چرا نانهای سنتی کپک نمیزنند گفت: مهارت نانوانیها افزایش یافته و آنها با استفاده از دستگاههای پیشرفته و مکانیزه، اقدام به پخت میکنند و یکی از روشها برای جلوگیری از کپک زدن نان تهیهی خمیر نان تست با آب سرد است و پس از تهیهی نان باید ۱۲ ساعت قبل از بستهبندی آنرا خنک کرد.
وی با بیان اینکه از آنزیمهای مقوی در تولید نان استفاده میشود اضافه کرد: این آنزیمهای مورد تایید وزارت بهداشت کپک زدن نان را به تاخیر میاندازد ضمن اینکه تا آنجایی که من اطلاع دارم در نانهای صنعتی از مواد نگهدارنده استفاده نمیشود و ممکن است در مواردی بهصورت نقطهای از مواد نگهدارنده در تولید نان صنعتی استفاده شود که استفاده از این مواد هم مضر نیست اما مصرف بیش از اندازهی آن خطرناک است.
محمدجواد کرمی، رئیس اتحادیهی نانهای حجیم و نیمهحجیم هم در این نشست خبری در مورد تفاوت قیمتگذاری بر روی نانهای صنعتی و حجیم یادآور شد: از اسفند سال گذشته دولت روی نانهای صنعتی، حجیم و نیمهحجیم قیمتگذاری ندارد بلکه این واحدهای تولیدی هستند که میتوانند براساس نوع کیفیت و محصول قیمتگذاری کنند هرچند که اتحادیه، سازمان صنعت، معدن و تجارت و بازرسی اصناف نظارتهای لازم را انجام میدهند و با تخلفها در حوزهی کیفیت و قیمت برخورد میکنند.
قاسم زراعتکار، رئیس اتحادیهی نانواییهای سنتی نیز در این نشست خبری، پیرامون استفاده از جوش شیرین در نانهای سنتی با بیان اینکه در هیچ کجا، مصرف جوش شیرین در نان منع نشده است و جوش شیرین در بسیاری از کشورها در تولید نان مورد استفاده قرار میگیرد گفت: اینکار موجب سرعتبخشی به تخمیر خواهد شد.
یاد آوری میشود که نهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان، از ۱۵ تا ۱۸ آذرماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار خواهد شد.