تجلیل از ۵ شهید هنرمند و ۱۵ هنرمند فعال تئاتر
مراسم کنگره‌ی تخصصی تئاتر شهدای هنرمند با قدردانی و تجلیل از خانواده‌های شهدای هنرمند عرصه‌ی تئاتر و نیز، هنرمندانی که در آثارشان به شهدا پرداخته‌اند و هم‌چنین تعدادی از خانواده‌های شهدای تئاتر در تالار ایوان شمس برگزار شد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۳
 
تجلیل از ۵ شهید هنرمند و ۱۵ هنرمند فعال تئاتر
 
مراسم کنگره‌ی تخصصی تئاتر شهدای هنرمند با عنوان "ملکوتیان صحنه" شب گذشته ۲۶ دی‌ماه با قدردانی و تجلیل از خانواده‌های شهدای هنرمند عرصه‌ی تئاتر و نیز، هنرمندانی که در آثارشان به شهدا پرداخته‌اند و هم‌چنین تعدادی از خانواده‌های شهدای تئاتر در تالار ایوان شمس برگزار شد.

به گزارش تحریرنو به‌نقل از روابط‌عمومی کنگره‌ی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند، این مراسم با حضور گسترده‌ی خانواده شهدای، هنرمندان و فعلان حوزه‌ی تئاتر کشور و هنمرندان شاخصی چون: شهرام ناظری و لوریس چکناواریان با تجلیل از خانواده پنج شهید هنرمند و ۱۵ هنرمند فعال معارصر عرصه‌ی تئاتر برگزار شد.

محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این مراسم با تقدیر از هنرمندان شهید و هنرمندان حاضر در مراسم گفت: مردم ما همواره صلح‌طلب‌ترین مردمان بوده‌اند و امنیت امروز را هم بدون شک از برکت شهدا داریم. آن‌ها برای دین، شرف و کشور ما جنگیدند و از خود گذشتند و ما نیز باید قدردان آن‌ها و خانواده‌های‌شان باشیم.

وی ادامه داد: امسال بیش از هزار و ۳۰۰ نمایش روی صحنه رفته است و شهر تهران کشش بیش‌تری نیز دارد. شهرداری تهران نیز در همین راستا دو مجموعه نمایشی با ۱۱ سالن را در حال آماده‌سازی دارد، چون معتقدیم بسیاری از مسائل اخلاقی، انسانی و حتی شهروندی را می‌توان با زبان هنر آموخت.

صلاحی خاطرنشان ساخت: البته ما تا به‌حال آن‌طور که باید هنرمندان شهید و هنرمندان فعال در این عرصه را به‌مردم معرفی نکرده‌ایم، جای تاسف دارد که هنرمندان شهید در میان ما نیستند اما ما باید قدردان آن‌هایی باشیم که امروز به‌عنوان هنرمند در خدمتشان هستیم، زیرا آن‌ها نیز هنر خود را در جلوه‌های مختلف در خدمت انقلاب و ارزش‌های آن قرار دادند.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با بیان این‌که مردم ما هنرمند دوست هستند، افزود: ما طی ۸ ماه گذشته یک‌هزارو۳۷۰ اجرای تئاتر داشتیم که شهر تهران کشش بیش‌تر از این را دارد. شهرداری تهران ساخت ۲ مجموعه تئاتری را به پایان رسانده که طی ماه‌های آینده توسط سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. از طریق تئاتر، سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی و شعر و ادبیات می‌توان مفاهیم ارزش‌مند شهادت و شهدا را جا انداخت. نسبت شهدای هنرمند به شهدای غیرهنرمند قابل اعتنا است و این نشان می‌دهد هنرمندان همیشه در کنار مردم در تمام شرایط بوده و هستند اما آن‌گونه که باید هنرمندان را به‌جامعه معرفی نکرده‌ایم.

وی ادامه داد: قدر هنرمندانی که در خدمت‌شان هستیم، بدانیم. ما الان هنر شهدا را می‌فهمیم. ببینید در افغانستان، عراق، سوریه و یمن چه خبر است و ما در کشورمان در امنیت به‌سر می‌بریم. این امنیت به‌خاطر ایثار و شهادت است. البته ما مردم ایران، صلح‌طلب‌ترین مردم دنیا هستیم.

صلاحی ضمن اظهار امیدواری از این‌که در هر سال تولیدات هنری تازه‌ای در زمینه‌ی شهید و شهادت وجود داشته باشد، متذکر شد: زمانی شهدای ما به صدام حسین سیلی زدند و او به زمین خورد. اگر آن سیلی نبود ما الان باید در مرزهای خود با داعش می‌جنگیدیم.

شهرام کرمی، رئیس مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در سخنانی گفت: امروز دوست و دشمن به جای‌گاه شهیدان اعتراف دارند و در فرهنگ ما شهادت مفهومی با عزت است. از سوی دیگر تئاتر نیز هنری است برای تعالی بشر و ما نیز معتقدیم تئاتر می‌تواند برای شعور بشر مثمر ثمر باشد.

وی ادامه داد: در فرهنگ ما شهید و شهادت مفاهیم با عزتی هستند. تئاتر نیز برای تعالی بشر شکل گرفت که ما معتقدیم تئاتر این قابلیت را دارد که برای ارتقای شعور مورد استفاده قرار گیرد. در بین شهدای هشت سال جنگ تحمیلی، شهدایی هستند که به تئاتر پرداختند. ما ۲۰۰ شهید در تئاتری داریم که ۳۰ تن از آن‌ها فعالیت حرفه‌ای تئاتر داشتند. یک‌سال گذشته به‌صورت عملی در سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در راستای پرداختن به شهدا در آثار تئاتری، گام برداشتیم که از این فعالیت‌ها می‌توان به جشنواره تئاتر شهر و سوگواره خمسه اشاره کرد. هم‌چنین ۲ نمایش "دریادلان" و "اروند خون" نیز از این تولیدات هستند.

در ادامه ضمن پخش تصاویری از شهدای تئاتر با حضور محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، سیدمهدی هاشمی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، غلامرضا منتظری رئیس بسیج هنرمندان و محمد خزاعی دبیر کنگره‌ی ملی شهدای هنرمند از خانواده‌های شهدا تجلیل به‌عمل آمد.

در این بخش با حضور خانواده های شهدای هنرمند از شهیدان: شهید محمدرضا امانی، شهید مسعود سهیلی، شهید قدرت‌اله طاهری‌بروجنی، شهید احمد مقدم و شهید غلامرضا کشتکار تجلیل شد.

بخش دیگری از این مراسم به اجرای قطعه‌ای نمایشی اختصاص داشت که در پایان آن، محدثه باقری فرزند شهید عبداله باقری از شهدای مدافع حرم، نامه‌ی پدر شهیدش به‌خود را قرائت کرد که این بخش از مراسم حال‌و‌هوای خاصی را در تالار ایوان شمس به‌وجود آورد.

سپس در تصاویری که بعد از این اجرا پخش شد، محدثه باقری گفت که آرزوی پدر شهیدش این بوده که او بتواند بازیگر و کارگردان شود.

محمد خزاعی، دبیر کنگره ملی شهدای هنرمند نیز با حضور در پشت تریبون خطاب به محدثه باقری گفت: قول می‌دهم در اولین مجموعه‌ای که ما به‌زودی ساخت آن‌را شروع می‌کنیم، این فرزند شهید یکی از بازیگران مجموعه باشد تا آرزوی پدر شهیدش نیز محقق شود.

در ادامه از هنرمندان فعال معاصر در حوزه‌ی تئاتر که در آثارشان اهتمام ویژه ای به شهدا داشته‌اند قدردانی با حضور شهرام ناظری، لوریس چکناواریان، سردار آزادی (معاون فرهنگی بسیج)، حسین محجوب، مهدی شفیعی (مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد)، سیدمهدی هاشمی (رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی) و محمد خزاعی (دبیر کنگره ملی شهدای هنرمند) به‌عمل آمد.

سعید کشن‌فلاح، حسین مسافرآستانه، جلیل فرجاد، تاجبخش فناییان، امیر دژاکام، قاسم زارع، عطیه غبیشابی، کریم اکبری‌مبارکه، حسین پارسایی، نصراله قادری، محمود فرهنگ، حسین فدایی‌حسین، سعید اسماعیلی، کوروش زارعی و امیرحسین شفیعی به‌عنوان هنرمندانی که در آثارشان به شهدا و فرهنگ پرداخته‌اند، با اهدای لوح سپاس تجلیل شدند.

قرائت بیانیه‌ی مشترک هنرمندان بسیجی تئاتر به ملکوتیان صحنه نیز پایان‌‌بخش این مراسم بود.
کد مطلب: 4192