گزارشی از وضعیت قیمت مسکن؛
افزایش ۳۶۷ هزار تومانی متوسط قیمت مسکن در تهران
۱۷هزار مبایعه نامه بیشتر از سال گذشته در تهران ثبت شده است که نشان دهنده پایان یافتن رکود ۵ ساله بازار مسکن است که همراه رشد قیمت ها از شهریورماه امسال آغاز شد و متوسط قیمت را ۳۶۷ هزار تومان افزایش داده است.
تاریخ انتشار : شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۶
۱۷هزار مبایعه نامه بیشتر از سال گذشته در تهران ثبت شده است که نشان دهنده پایان یافتن رکود ۵ ساله بازار مسکن است که همراه رشد قیمت ها از شهریورماه امسال آغاز شد و متوسط قیمت را ۳۶۷ هزار تومان افزایش داده است.
به گزارش تحریرنو ؛ هرچند شتاب قیمت در چهار ماه اخیر سرعت بیشتری گرفت اما بررسی ها نشان میدهد رشد قیمت مسکن ۸.۲ درصد ثبت شده است و مسئولان وزارت مسکن معتقدند این رشد به جبران تثبیت قیمت ها در ۵ سال گذشته در سال ۹۷ هم افزایش خواهد یافت.
آمارها حاکی از آن است که قیمت مسکن در تهران در ۱۰ ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸.۲ درصد افزایش داشته است و متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی به ۴ میلیون و ۷۱۱ هزار تومان رسیده است.
دراین شرایط کارشناسان اقتصاد مسکن نیز پیش بینی می کنند این روند در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.
پیشبینیها درباره تعیین قیمت مسکن تهران در سال آینده ادامه دارد و کارشناسان با بررسی عوامل مختلف از افزایش قیمتها در سال ۹۷ خبرمیدهند، افزایشی که آمار منتشر شده از مولفههای تاثیرگذار در حوزه مسکن هم این امر را تأیید کرده و گرانی نرخ ارز در کنار رشد تعداد و حجم مبایعهنامهها به همراه افزایش تعداد و متوسط قیمت واحد مسکونی گواه این مساله است.
برای مثال در ۱۰ ماه منتهی به بهمنماه سال گذشته ۱۳۶ هزار و ۱۸۱ مبایعه نامه در شهر تهران ثبت شده اما در مدت مشابه امسال ۱۵۳ هزار و ۱۹۱ فقره مبایعه نامه ثبت شده که نشان دهنده رشد ۱۲.۵ درصدی در این حوزه است، همچنین در ۱۰ ماه نخست سال گذشته ۵۰۲ هزار میلیارد ریال حجم مبایعه نامهها بوده که در ۱۰ ماه امسال با رشد ۳۰.۴ درصدی به ۶۵۴ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است، از سویی متوسط قیمت واحد مسکونی درباره ابتدای سال ۹۵ تا پایان دی ماه همان سال ۴ میلیون و ۳۴۴ هزار تومان بود که با رشد ۸.۲ درصدی در ۱۰ نخست امسال به ۴میلیون و ۷۱۱ هزار تومان و تعداد واحدهای مسکونی در پروانه ساختمانی در ۱۰ ماه نخست سال ۹۵ بالغ بر ۴۷ هزار و ۵۶۰ فقره بوده که با ۵.۴ درصد رشد به ۵۰ هزار و ۱۰۸ فقره در ۱۰ ماه امسال افزایش یافته است.
در همین راستا علی قائدی، معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی درباره پیشبینی قیمت مسکن در سال آینده گفت: قیمت مسکن از تابستان ۱۳۹۲ تا انتهای سال ۱۳۹۵ تقریباً ثابت بود و ما شاهد افزایش آنچنانی در قیمت مسکن نبودیم؛ با توجه به اینکه در ۱۰ ماهه گذشته تورم عمومی افزایش یافت، این طبیعی است که قیمت مسکن به منظور جبران عقبماندگی از سایر شاخصها به خصوص تورم عمومی نیز افزایش یابد. این بالا رفتن قیمت مسکن از ابتدای ۱۳۹۶ شروع شده و به نظر میرسد در سال ۱۳۹۷ هم ادامه یابد.
معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: آنچه حائز اهمیت است، این است که افزایش قیمتها در بازار مسکن به صورت شوک آور نیست و شاهد کنترل نرخ تورم عمومی هستیم.
وی در ادامه سخنان خود به تاثیرات بازار ارز بر قیمت مسکن اشاره کرد و گفت: افزایش قیمت ارز هم مانند افزایش دورههای گذشته نیست. در یک ماهی که ارز افزایش یافت، حداکثر این بالارفتن قیمتها، ۲۷ درصد بود؛ اما در دورههای گذشته که این اتفاق رخ میداد، نرخ ارز، ناگهان چندبرابر بیشتر میشد. بنابراین قیمت مسکن با افزایش چندان زیادی مواجه نمیشود.
معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اظهارداشت: بازار مسکن و بازار ارز در کوتاه مدت رقیب همدیگر هستند؛ به گونهای که وقتی قیمت ارز افزایش مییابد، ممکن است برخی خریدارانی که قرار بود به سمت بازار مسکن بیایند، به دلیل بازدهی که در بازار ارز ایجاد میشود، به این بازار کشش پیدا کنند.
این اقتصاددان خاطرنشان کرد: در میان مدت و بلندمدت از آنجایی که نرخ ارز سبب میشود هزینه ساخت بالا برود و تورم عمومی افزایش یابد، همین موضوع سبب میشود، قیمت مسکن هم بیشتر شود، این اثرگذاری نه تنها در بازار مسکن بلکه در سایر کالاها و خدمات نیز مشهود خواهد بود.