تولد سالانه یک میلیون و ۵۰۰هزار نوزاد در کشور
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت،‌ خانواده و مدارس وزارت بهداشت تاکید کرد: در راستای عمل به سیاست‌های ابلاغی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری، باید از فرصت‌های طلایی فرزندآوری موجود که جوانان هستند، استفاده کرد.
تاریخ انتشار : جمعه ۵ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۹
 
تولد سالانه یک میلیون و  ۵۰۰هزار نوزاد در کشور
 
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت،‌ خانواده و مدارس وزارت بهداشت تاکید کرد: در راستای عمل به سیاست‌های ابلاغی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری، باید از فرصت‌های طلایی فرزندآوری موجود که جوانان هستند، استفاده کرد.

به گزارش تحریرنو، دکتر محمداسماعیل مطلق صبح امروز در کنگره سراسری سلامت نوزادان، اظهار کرد: در راستای عمل به سیاست‌های ابلاغی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری، باید از فرصت‌های طلایی فرزندآوری موجود که جوانان هستند، استفاده کرد. در حال حاضر درصد بالایی از جمعیت جوان کشور در سن باروری هستند. با توجه به بررسی‌های وزارت بهداشت در سال ۹۳ و در زمانی که نرخ باروری در کشور ۱.۸ درصد بود، جوانان در آستانه ازدواج تمایل به داشتن دو تا سه فرزند دارند.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، ‌ خانواده و مدارس وزارت بهداشت ضمن اشاره به وجود ۱۱ میلیون جوان متقاضی برای ازدواج در کشور، ادامه داد: امروز بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها در کشور در بیمارستان‌ها و به صورت ایمن انجام می‌شود. همچنین برنامه‌های کاهش مرگ نابهنگام شامل گروه‌های سنی مادران، کودکان، ‌ میانسالان و سالمندان جزو برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت در این زمینه قرار گرفته است.

وی در ادامه به برنامه‌های وزارت بهداشت برای کمک به زوجین نابارور اشاره کرد و گفت: هم اکنون به رغم کاهش نرخ کلی باروری، سالانه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار موالید در کشور داریم که با احتساب میزان مرگ و میر سالانه، در مجموع هر سال حدود یک میلیون و ۱۲۰ هزار نفر به آمار جمعیت ایران اضافه می‌شود. ۷۰ درصد جمعیت بین سنین ۱۵ تا ۶۴ سال قرار دارند. این سن فرصتی طلایی برای توسعه پایدار در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و زیست محیطی است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه جمعیت سالمند کشور طی چهار دهه آینده به حدود ۲۰ درصد خواهد رسید، تاکید کرد: با در نظر گرفتن وضعیت موالید کشور تامین سلامت و بقای نوزادان فرصت مهمی برای حفظ جمعیت مورد نیاز است.

بر همین اساس برنامه‌های کاهش مرگ و میر نوزادان، تامین و حفظ سلامت نوزادان متولد شده در برنامه‌های اداره سلامت نوزادان قرار گرفته است. مطلق، برنامه احیاء و تثبیت نوزاد، مراقبت‌های پیشرفت‌های تنفسی، مراقبت‌های تکاملی یگانه نوزاد در بیمارستان، مراقبت از نوزاد پرخطر پس از ترخیص در منزل، فناوری داده‌های بستری نوزاد در NICU، فناوری داده‌های موالید و مرگ نوزاد را بخشی از برنامه‌های وزارت بهداشت برای حفظ سلامت نوزادان برشمرد.

وی در ادامه بیان کرد: بر اساس آخرین اطلاعات سازمان جهانی بهداشت میزان مرگ نوزادان در کشور به ۹.۵ در ۱۰۰۰ تولد زنده رسیده است. در نظر داریم تا پایان برنامه ششم توسعه این میزان به کمتر از ۷ مورد در هر ۱۰۰۰ تولد برسد.
کد مطلب: 8630