نشست مدیران ارشد بازار سرمایه ترکیه در تهران؛
آمادگی بورس کالای ایران برای توسعه همکاری ها با بورس ترکیه
مدیرعامل بورس کالای ایران در نشست مدیران ارشد بازار سرمایه ترکیه از آمادگی این بورس برای توسعه همکاری ها با بورس ترکیه خبر داد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۲۴
مدیرعامل بورس کالای ایران در نشست مدیران ارشد بازار سرمایه ترکیه از آمادگی این بورس برای توسعه همکاری ها با بورس ترکیه خبر داد.
به گزارش تحریرنو از روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، حامد سلطانی نژاد در نشست مدیران ارشد بازار سرمایه ترکیه در تهران، با ابراز امیدواری برای توسعه همکاری با بورس استانبول، گفت: بورس کالای ایران زیرساخت های لازم برای جذب فعالان بازارهای بین المللی را دارد.
وی به فراهم بودن ابزارهای پوشش ریسک و سایر ابزارهای مالی از جمله گواهی سپرده کالایی در بورس کالای ایران اشاره کرد و افزود: اگر به دنبال بازاری کارآمد و موثر از طریق بین المللی کردن بازار هستیم، باید از این ابزارها استفاده کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بورس استانبول تجارب موفقی در بازار مشتقه محصولاتی همچون طلا و ارز دارد، با تعمیق همکاری های مشترک دو بورس کالای ایران و بورس استانبول، می توانیم با استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک و وثیقه های بانکی به جذب مشتریان بین المللی بپردازیم.
سلطانی نژاد ضمن معرفی زیرساخت ها و ابزارهای مالی مورد استفاده در بورس کالای ایران گفت: بورس کالای کشورمان که در سال ۱۳۸۶ با تلفیق دو بورس فلزات و کشاورزی به وجود آمد، یک سازمان خود انتظام بوده و به طور کامل منطبق با اصول و قوانین بازار سرمایه ایران است.
وی سپس با بیان اینکه بورس کالای ایران دارای بازارهای فیزیکی و مشتقه است، گفت: بازار فیزیکی بورس کالا متشکل از دو مجموعه تالار داخلی و صادراتی است. تالار داخلی متشکل از سه تالار محصولات و فرآورده های نفتی و پتروشیمی، محصولات صنعتی و معدنی و محصولات کشاورزی است که عرضه کنندگان و خریداران داخلی و محلی را تحت پوشش می دهد.
این مقام مسئول با بیان اینکه تالار صادراتی بورس کالای ایران در منطقه آزاد کیش واقع است، گفت: در تالار صادراتی بورس کالای ایران محصولاتی از قبیل سنگ آهن، قیر، گوگرد و عایق رطوبتی برای صادرات به بازارهای بین المللی مورد معامله قرار می گیرد.
مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه به تشریح بازار مشتقه این بورس پرداخت و گفت: در بازار مشتقه بورس کالا ابزارهای مالی مختلفی از جمله قراردادهای آتی روی سکه طلا، قراردادهای سلف موازی استاندارد روی سنگ آهن، سیمان و پی.وی.سی (PVC) و گواهی سپرده کالایی روی ذرت و جو مورد استفاده قرار گرفته که با استقبال قابل توجهی نیز مواجه شده است.
وی در پایان گفت: بورس کالای ایران در حال برنامه ریزی برای توسعه ابزارهای مالی و به کارگیری آنها برای سایر محصولات است. علاوه بر این در ایران انبارهایی را برای محصولات متفاوت در قالب قراردادهای گواهی سپرده کالایی داریم و به دنبال توسعه این انبارها در سایر کشورها هستیم.
مدیران ارشد بازار سرمایه ترکیه پس از برگزاری این نشست، با حضور در بورس کالای ایران از نزدیک با تالار معاملات و چگونگی معاملات در این بورس آشنا شدند.