رئیس سازمان نظام پزشکی:
بیماران از بی‌اعتمادی بین پزشکان و مردم آسیب می‌بینند
رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی ایران، آسیب‌های فرو ریختن دیوار اعتماد بین مردم و پزشکان را متوجه بیماران و نظام سلامت کشور دانست.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۶
 
بیماران از بی‌اعتمادی بین پزشکان و مردم آسیب می‌بینند
 
رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی ایران، آسیب‌های فرو ریختن دیوار اعتماد بین مردم و پزشکان را متوجه بیماران و نظام سلامت کشور دانست.

به گزارش تحریرنو، دکتر علیرضا زالی در نخستین همایش سراسری پزشکان خانواده، با اشاره در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: ترکیب مجلس دهم برای آینده‌ی نظام سلامت بسیار مهم است.

وی با بیان این‌که برخی از کسانی‌که قبلا در مجلس بودند آن‌گونه که شایسته و مورد انتظار بود برای حل مشکلات نظام سلامت عمل نکردند، افزود: این‌که گاهی گفته می‌شود طرح تحول نظام سلامت "چاه ویل" است و پول آن به جیب پزشکان می‌رود حرف‌های بسیار خطرناکی است که دلایل واقعی ندارد و منجر به تشویش افکار عمومی می‌شود.

رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به کسری بودجه‌ی مزمن نظام سلامت تاکید کرد‌: هرسال دانشگاه‌ها و نظام سلامت با کسری اعتبار سال آینده خود روبه‌رو می‌شوند. امسال آن‌چه که گفته شد روی کاغذ باقی ماند و عملا به وزارت بهداشت و حوزه‌ی سلامت منتقل نشد. در سال آینده باید حتما کم‌بودهای جدی نظام سلامت را ببینیم. امروز پناه مردم بیمارستان‌های دولتی و خصوصی است و امیدواریم سال آینده‌ی نگران تامین فرایندهای بودجه‌ای نباشیم و صیانت از جای‌گاه پزشکان عمومی نیز در دستور کار وزارت بهداشت قرار بگیرد.

زالی شکل‌گیری، ‌استقرار، نهادینه‌سازی و تکمیل نظام پزشک خانواده را یکی از مسائل اصلی نظام سلامت عنوان کرد و گفت: وضعیت حوزه‌ی سلامت باعث شده است که نظام ارجاع و ظرفیت پزشکان خانواده به‌سمت یک حرکت عملیاتی پیش رود. باید با طرح‌ریزی یک برنامه‌ی عملیاتی مطابق وضعیت بومی و فرهنگی کشور به‌سمت استقرار نقشه جدید راه حرکت کنیم.

وی افزود: امروز پزشک خانواده و نظام ارجاع یک اصل حتمی برای نظام سلامت کشور است. مهم‌ترین بحث‌ها در این زمینه ریل‌گذاری مناسب برای آن است به‌گونه‌ای که مقتضیات نظام سلامت کشور مورد توجه قرار بگیرد علاوه بر آن طراحی زیر ساخت‌ها و بحث نیروی انسانی مجرب و آگاه نیز از مهم‌ترین مسائل نظام پزشک خانواده است.

رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به برنامه‌ریزی وزارت بهداشت در خصوص تربیت پزشک خانواده گفت: این طرح به‌معنی جای‌گزینی پزشک عمومی و خانواده نیست. عنصر اصلی نیروی انسانی برای حل نظام ارجاع و خانواده‌ی پزشکان عمومی هستند ولی به دلیل نوع ماهیت آموزشی در دانشکده‌های علوم پزشکی باید تغییرات قابل توجهی در برنامه‌های آموزشی اتفاق بیفتد که پزشک بتواند مناسب با وضعیت نظام سلامت کشور فعالیت کند.

وی، برخی گفته‌ها مبنی بر بالا بودن دست‌مزد پزشکان عمومی را غوغاسالاری خواند و گفت: بخش عمده‌ای از پزشکان به‌خصوص پزشکان جوان با مشکلات مالی متعددی روبه‌رو هستند. مکانیسم‌های حمایتی برای پزشکان جوان معمولا وجود ندارد. باید با یک عزم ملی، حل مشکلات صنفی آن‌ها در دستور کار دل‌سوزان سلامت قرار بگیرد.

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی ایران، امنیت شغلی جامعه پزشکی را مورد تاکید قرار داد و گفت: اخبار متعددی در این زمینه از نقاط مختلف کشور می‌رسد که بخشی از آن‌ها رسانه‌ای و برخی گم می‌شود. امروز دغدغه‌ی ما در نظام سلامت به‌خصوص در بیمارستان‌های دولتی و مناطق محروم وجود امنیت تضمین شده شغلی برای پزشکان است.

زالی تصریح کرد: حتی در منازعات جنگی هم بیمارستان‌ها خط قرمز هستند. این مسئله دور از انتظار است که ما در یک شرایط طبیعی و امن در کشور نسبت به امنیت پزشکان نگران باشیم.

وی تاکید کرد: پزشکان بی‌پناه‌ترین قشر ارائه‌کننده‌ی خدمت هستند و هیچ مکانیزم حمایتی برای آن‌ها وجود ندارد. جامعه‌ی پزشکی مظلومانه به این اتفاقات نگاه می‌کند و هیچ حرکت جدی برای تامین امنیت آن‌ها وجود ندارد. این امر نیازمند یک حرکت مشترک با وزارت بهداشت است و آن‌قدر اهمیت دارد که با شورای امنیت ملی نیز در این زمینه صحبت کرده‌ایم.

زالی طراحی برنامه‌های عمومی و فرهنگ سازی را برای تلطیف فضای بین پزشک و بیماران را لازم خواند و گفت: امروز اگر به‌هر دلیلی این رابطه مبتنی بر اعتماد آسیب بخورد بازنده‌ی اصلی نظام سلامت و بیماران هستند. جز اعتماد راهی برای انجام کامل مراحل درمان وجود ندارد.

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی ایران هم‌چنین بر صیانت از جای‌گاه والای پزشکان تاکید کرد و افزود: مسئولین ارشد و قوای سه‌گانه نیز تصریح کرده‌اند که باید یک فضای مناسب آکنده از نشاط در قشر فرهیخته‌ی پزشکی ایجاد شود.
کد مطلب: 4058