سیمرغ‌ها پر کشیدند؛
"ماجرای نیمروز" منتخب مردم و داوران فیلم فجر
اختتامیه سی‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر با حضور محمدجواد ظریف،صالحی امیری و ربیعی برگزار و در نهایت سیمرغ‌ بهترین فیلم از نگاه مردم و داوران به "ماجرای نیمروز" به کارگردانی محمد حسین مهدویان تعلق گرفت.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۰۵
 
"ماجرای نیمروز" منتخب مردم و داوران فیلم فجر
 
اختتامیه سی‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر با حضور محمدجواد ظریف،صالحی امیری و ربیعی برگزار و در نهایت سیمرغ‌ بهترین فیلم از نگاه مردم و داوران به "ماجرای نیمروز" به کارگردانی محمد حسین مهدویان تعلق گرفت.

به گزارش تحریرنو ؛ در این مراسم که با ریتم تقریبا مناسب از ساعت ۱۹ تا ۲۱:۴۵ شامگاه ۲۱ بهمن ماه در شب سالروز پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد؛ محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، سید رضا صالحی امیری وزیر ارشاد، علی ربیعی وزیر کار و رفاه اجتماعی سه وزیر حاضر در مراسم بودند که حسن فریدون دستیار ویژه‌ی رییس جمهور نیز آنها را همراهی می‌کند.

معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان نیز از دیگر مسوولان حاضر بودند که دقایقی پس از آغاز مراسم در سالن حاضر شدند.

در ابتدای این مراسم که با اجرای احسان کرمی همراه بود دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر سخنرانی خود را با موزیک متن آغاز کرد.

محمد حیدری گفت: خوشحال هستیم که در سینمای ایران دعوا بر انتخاب و داوری است. اینجا جدل فرهنگی است، برخلاف دنیا که جدل سیاسی دارند. چقدر خوشحالیم در فضای آرام و به دور از ناامنی‌ها در دنیای امروز زندگی می‌کنیم که فرصت جدل‌های فرهنگی را داریم و این ذات انقلاب ماست.

او ادامه داد: خوشحالیم بدانیم که در چه شرایطی زندگی می‌کنیم. دغدغه‌های امنیتی، دشواری‌های اقتصادی و اجتماعی کشور را باور داریم و باورمان است که سینمای ایران به این مضامین توجه دارد، گیرم به خطا و افراط اما نشانه‌های ما امید است.

دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر در بخش دیگری از سخنانش گفت: بیاییم در کنار عزیزانمان تلاش بیشتر کنیم. سینمای ایران دست مردم را می‌فشارد و بر آن بوسه می‌زند، برای ما خادمان سینمای فرهنگ افتخاری است که اهل سینما در جستجوی فرهنگ هستند، سینمای ایران پلی برای فاصله‌ها و مرهمی برای زخم‌ها می‌شود. هنرمندان سینمای ایران بوسه می‌شوند و بر زخمها مرهم. افتخار ماست که در خدمت سینمای ایران هستیم.

حیدری گفت: سینمای ایران مستقل‌ترین و با شکوه‌ترین پدیده بعد از انقلاب است، سرمایه و همه دستاوردهایش از آن خودش است، حرمت سینمای ایران را پاس بدارید، بیایید مهربان‌تر باشیم،‌ به یکدیگر افتخار کنیم که تولید آرمان‌هایمان برای مردم ایران عزیز است. توفیق بر قلب مردم رفتن سرمایه بزرگی است و باید این سرمایه را پاس بداریم.

بعد از سخنرانی های دبیر جشنواره فیلم فجر مجری برنامه اعلام کرد، از سال بعد سیمرغ فیلم کوتاه به جشنواره فجر باز خواهد گشت، اما امسال در شرایط ویژه سیمرغ نمادین به برگزیده اهدا می‌شود.

سپس امیر توده روستا و حجت الله ایوبی برای اهدای سیمرغ نمادین به صحنه آمدند و کاوه مظاهری برای فیلم "رتوش" سیمرغ نمادین بخش کوتاه فیلم فجر را دریافت کرد.

همچنین احسان کرمی مجری برنامه پیش از اعلام برگزیده فیلم کوتاه بیان کرد: خدا گواه است که من اسامی هیچ کدام از برگزیدگان را نمی‌دانم و از اطلاعات داخل پاکت‌ها خبر ندارم.

او که در ابتدا به اشتباه برگزیده فیلم مستند را اعلام کرد، گفت: این نیز گواه آن است که من از اطلاعات داخل کارت‌ها خبر ندارم.

بهترین‌های بخش مستند سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر به شرح زیر معرفی شدند:

سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند با تقدیر از مستند "از صفر تا سکو" تعلق گرفت به "متهمین دایره بیستم" به کارگردانی حسام اسلامی

دیگر نامزدهای بهترین فیلم مستند؛ آهستگی (یاسر خیر)،بزم رزم (مهدی همایونفر)،صفر تا سکو (مهتاب کرامتی و طهورا ابوالقاسمی) و آوانتاژ (آبان عسگری و محمد کارت) بودند.

سیمرغ بهترین کارگردانی مستند به یاسر خیر کارکردان مستند "آهستگی" رسید.

دیگر نامزدهای این بخش آرش لاهوتی (آبی کم رنگ)،حسام اسلامی (متهمین دایره بیستم)،سحر مصیبی (صفرتا سکو)،محمد کارت (آوانتاژ).

سیمرغ بهترین دستاورد فنی هم تعلق گرفت به سید وحید حسینی برای پژوهش فیلم "بزم رزم"

سید وحید حسینی در سخنانی پس از دریافت جایزه‌اش خطاب به اهالی سینما گفت: امسال روی سخنم با شما سینماگران است،که نیامدید فیلم‌های ما را ببینید و سالن‌های ما خالی رفت، در حالیکه باید از ما حمایت کنید.

او با اشاره به موضوع مستندش که درباره‌ی موسیقی و سرودهای انقلابی است، برای محمدرضا شجریان آرزوی سلامتی کرد.

دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: سید محمدرضا هاشمیان برای پژوهش "رئیس الوزراء"، همیلا موید برای تدوین "صفر تا سکو"،امین ابوالصدق برای صداگذاری "صفر تا سکو"؛مرتضی پایه شناس برای تدوین "کویرس وطن کوچک من"؛ بهروز بادروج برای فیلمبرداری "آهستگی"

در ادامه این مراسم کلیپی از برخی نامزدها از جمله علیرضا داودنژاد، رامبد جوان، پوران درخشنده، مریلا زارعی، ارشا اقدسی پخش شد که درباره جایزه سیمرغ و اهمیت آن و خاطرات، آرزوهای خود صحبت می‌کردند، سپس بخش اهدای سیمرغ‌های مسابقه‌ی سینمای ایران آغاز شد.

در اولین بخش سودای سیمرغ ؛ جایزه بهترین عکس به امیرحسین شجاعی برای مجموعه عکس‌های فیلم "رگ خواب"تعلق گرفت.

دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: امید صالحی برای مجموعه عکس‌های فیلم "اسرافیل"، مریم تخت کشیان برای مجموعه عکس‌های فیلم "نگار"، احمدرضا شجاعی برای مجموعه عکس‌های فیلم "خفگی" و سحاب زری‌باف برای مجموعه عکسهای فیلم "ماجرای نیمروز".

در این بخش به درخواست هیات داوران عکس‌های فیلم "نگار" به درخواست تخت کشیان در بخش عکس از داوری بیرون کشیده شد.

در ادامه جوایز بخش سودای سیمرغ با حضور داوران اهدا شد:

سیمرغ بهترین چهره‌پردازی اهدا شد به ایمان امیدواری برای "زیرسقف دودی"

دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: سودابه خسروی برای "اسرافیل"، عبدالله اسکندری برای "خوب، بد، جلف"،مهرداد میرکیانی برای "یک روز بخصوص" ، علی بهرامی‌فر برای "ایتالیا ایتالیا "

در بخش دیگری از مراسم سیمرغ بهترین جلوه‌های بصری به مهدی قاسمی برای "ویلایی‌ها" تعلق گرفت.

محمد لطفعلی برای "آباجان"، سینا قویدل برای "رگ خواب"، محمدرضا نجفی امامی برای "بیست و یک روز بعد"، کامران سحرخیز و امیر سحرخیز برای "پشت دیوار سکوت" از دیگر نامزدهای این بخش بودند.

سیمرغ بهترین جلوه‌های ویژه میدانی تعلق گرفت به آرش آقابیک برای "خفه‌گی"، "رگ خواب"، "یک روز بخصوص" که دایی این هنرمند به جایش حاضر بود و سیمرغ را گرفت.

حمید رسولیان برای "گشت ۲" ،"چراغ‌های ناتمام"، ایمان کرمیان برای "ویلایی‌ها"، محسن روزبهانی برای "ماجرای نیمروز" دیگر نامزدهای این بخش بودند.

سیمرغ بهترین طراحی صحنه و لباس تعلق گرفت به بهزاد جعفری طادی برای "ماجرای نیمروز"

کامیاب امین عشایری برای "یک روز بخصوص"، امیرحسین قدسی برای "نگار"،کیوان مقدم برای "تابستان داغ"،محسن نصراللهی برای "بدون تاریخ، بدون امضاء" دیگر نامزدهای این بخش بودند.

سیمرغ بهترین صدابرداری به پرویز آبنار برای فیلم "فراری"تعلق گرفت.

عباس رستگارپور برای "زیرسقف دودی"، داریوش صادقپور و محمود کاشانی برای "تابستان داغ"، امین میرشکاری برای "بدون تاریخ ،بدون امضاء"، وحید مقدسی برای "نگار" از دیگر نامزدهای این بخش بودند.

پرویز آبنار در سخنانی گفت: امشب جایی دعوت بودم که به خاطر سینما نرفتم و خبر خوش داد که "امشب عروسی مانیا دختر اصغر شاهوردی (صدابردار حادثه دیده سینما) است."

سیمرغ بهترین صداگذاری به سیدعلیرضا علویان برای "بدون تاریخ، بدون امضاء"تعلق گرفت.

پرویز آبنار برای "فراری"، حسین ابوالصدق برای "نگار"، محمدرضا دلپاک برای "زیر سقف دودی"، امیرحسین قاسمی برای "تابستان داغ" از دیگر نامزدهای این بخش بودند.

علویان در هنگام دریافت جایزه اش،سه بار از هیات داوران تشکر کرد، به دلیل تشکر زیاد این هنرمند؛ تصویر لبخند محمد جواد ظریف روی مونیتور پخش شد.

سیمرغ بهترین موسیقی با تشکر از پیمان یزدانیان برای "بدون تاریخ ،بدون امضاء"به کریستف رضاعی برای "نگار" اهدا شد.

حامد ثابت برای "تابستان داغ"، ستار اورکی برای "ویلایی‌ها"، یحیی سپهری شکیب برای "فراری" دیگر نامزدهای این بخش بودند.

سیمرغ بهترین تدوین به سهراب خسروی برای "تابستان داغ" اهدا شد ،وی در سخنانی با تشکر از همکارانش و هومن بهمنش ادامه داد:دیگر سیمرغ را فراموش کرده بودم و امیدوارم فیلم در اکران موفق شود.

سپیده عبدالوهاب برای "سدمعبر"، بهرام دهقان برای "نگار"،حسن حسندوست برای "فراری" و احمد مرادپور برای "سارا و آیدا" از دیگر نامزدهای این بخش بودند.

در بخش دیگری از این مراسم سیمرغ بهترین فیلمبرداری به هومن بهمنش برای "تابستان داغ" تعلق گرفت.

بهمنش هم در سخنانی گفت: من مجری طرح این فیلم هم بودم و آقای نوروزبیگی اجازه دادند در کارشان دخالت کنم.

او ادامه داد: به اشنباه در ۱۳ رشته گویا کاندیدا شده‌ایم، من از داوران عدرخواهی می‌کنم که بابت فیلم ما توهین شنیدید و در تلویزیون و از سوی آن نسلی که من از آنها کار یاد گرفتم به شما توهین شد، معذرت می‌خواهم، فیلم ما را دوست داشتید.

بهمنش گفت: نه آدم انقلابی هستم و نه دوست دارم از این حرف‌ها بزنم اما ممنونم از کسانی که بدون یک ریال از بیت‌المال در ساخت این فیلم کمک کردند، کام من سه، چهار روز است که تلخ شده فقط بخاطر اینکه ۱۳ کاندیدا داشتیم و پارسال که شادمانفر جایزه را گرفت، خوشحال‌تر بودم.

مسعود سلامی برای "گشت ۲"، پیمان شادمانفر برای "بدون تاریخ ،بدون امضاء"، بهرام بدخشانی برای "نگار"،محمد آلادپوش برای "سوفی و دیوانه" از دیگر نامزدهای این بخش بودند.

سیمرغ بهترین بازیگر مکمل زن به ثریا قاسمی برای "ویلایی‌ها" اهدا شد. این هنرمند در مراسم حاضر نبود و نماینده اش جایزه‌اش را گرفت.

گیتی قاسمی برای "سدمعبر" و "ویلایی‌ها"، مینا ساداتی برای "تابستان داغ"، زکیه بهبهانی برای "بدون تاریخ ،بدون امضاء" و شبنم مقدمی برای "آباجان" از دیگر نامزدهای این بخش بودند.

سیمرغ بهترین بازیگر مکمل مرد به نوید محمدزاده برای "بدون تاریخ ،بدون امضاء" تعلق گرفت.

نوید محمدزاده بعد از اینکه جایزه را دریافت کرد، گفت: پارسال حرف نزدم اما امسال حرف می زنم. خیلی خوشحالم و این سومین جایزه‌ای است که از جشنواره میگیرم، اگر از آن پشت فیلم "عصبانی نیستم" را دربیاورند، جایزه آن را هم می‌گیرم.

او ادامه داد: بعد از اعلام اسامی کاندیدا یکسری اسامی را منتشر کردند، این کارها زشت است، مادرم همیشه مطمئن است که من جایزه می‌گیرم اما امروز با من تماس گرفت و گفت، ایراد ندارد که جایزه نمی‌گیری ان شاالله فیلم‌تان اول می‌شود.

این بازیگر با اشاره به هیات داوران بیان کرد: عقبه سینما اینجا هستند، به آنها احترام بگذارید، ممنون به خاطر جایزه. کمترین کار برای جلیلوند (کارگردان فیلمش) که انسان‌های خوب هستند، همین است، امیر آقایی من با تو رفاقت کردم، حالا حالا ها دوست دارم بالا بیایم، این جایزه مهم است و دیوار این خانه از طلاست.

ساعد سهیلی برای "گشت ۲"، هادی حجازی‌فر برای "ماجرای نیمروز"، نادر فلاح برای "سدمعبر" و "انزوا"، جواد عزتی برای "ماجرای نیمروز" از دیگر نامزدهای این بخش بودند.

در بخش هیجانی این مراسم سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد به محسن تنابنده برای "فراری" اهدا شد.

محسن تنابنده در اظهارانی مبهم گفت: آخیش جوجه داد، آقای ظریف! دولت به دنبال زیاد کردن آدم است، جوجه داد!

امیر آقایی برای "بدون تاریخ ،بدون امضاء"، مهرداد صدیقیان برای "ماجرای نیمروز"، علی مصفا برای "تابستان داغ" و حمید فرخ نژاد برای "خوب، بد، جلف" از دیگر نامزدهای این بخش بودند.

در بخش بهترین بازیگر نقش اول زن دو سیمرغ اهدا شد  که مریلا زارعی برای "زیر سقف دودی" و لیلا حاتمی برای "رگ خواب" آنرا دریافت کردند.

لیلا حاتمی در سخنان کوتاهی گفت: خیلی ممنونم و خوشحالم از این جایزه.

مریلا زارعی هم گفت:اعتراف می‌کنم یکی از مهیج‌ترین جشنواره‌های بود که تجربه کردم، خوشحالم که کنار لیلای عزیز و هدیه (تهرانی) که جایش خالی است نامزد بودم،عزیزانی امشب سیمرغ گرفتند که خوشحال شدم، حرف‌هایی هست که نوید محمدزاده زد و به همان‌ها رجوع کنید.

او در عین حال از پوران درخشنده کارگردان "زیر سقف دودی" و هیات داوران تشکر کرد و گفت: مفتخرم که سومین سیمرغ را در جشنواره‌ای گرفتم که پوسترش مزین به تصویر شاعر سینمای ایران است و کنار یادگار او لیلا حاتمی ایستاده‌ام.

پریناز ایزدیار برای "تابستان داغ"، غزل شاکری برای "سارا و آیدا"، سارا بهرامی برای "ایتالیا ایتالیا"، هدیه تهرانی برای "اسرافیل" از دیگر نامزدهای این بخش بودند.

در ادامه جایزه ویژه‌ی استعداد درخشان برای فیلم اول به منیره قیدی برای "ویلایی‌ها" تعلق گرفت.

در بخش دیگر این مراسم سیمرغ بهترین فیلمنامه به کامبوزیا پرتوی برای "فراری" تعلق گرفت  که کامبوزیا پرتوی در مراسم حاضر نبود.

منیره قیدی و ارسلان امیری برای "ویلایی‌ها"، پیام کرمی برای "تابستان داغ"، سعید روستایی برای "سدمعبر" و وحید جلیلوند و علی زرنگار برای "بدون تاریخ، بدون امضاء" از دیگر نامزدهای این بخش بودند.

 همچنین جایزه ویژه هیات داوران جشنواره‌ی فیلم فجر تعلق گرفت به علیرضا داودنژاد کارگردان فیلم "فراری".

داودنژاد در سخنانی گفت:اینجا سوالی وجود دارد که چرا رسانه ملی درباره جشنواره و شور و حالی که جوان‌ها دارند به جای حمایت، جو را متشنج می‌کند؟! این سوال، یک جواب ساده دارد، وقتی رسانه ملی فیلم‌های ما را نمی‌خرد و غرق در فیلمهای هالیوودی است، چطور انتظار دارید که از ما حمایت کند؟! اگر حمایت کند، می‌گویند پس چرا فیلمهایشان را پخش نمی‌کند؟! این را در این شرایط طبیعی بدانید که همین رسانه ملی اگر برنامه‌ای بگذارد، باید توهین و سرکوب سینمای ایران باشد اما امیدوارم این موضع خصمانه به پایان برسد.

سیمرغ بهترین کارگردانی به وحید جلیلوند برای "بدون تاریخ ،بدون امضاء" تعلق گرفت ،که وی در سخنانی کوتاه گفت:من هم مثل سایر رفقایم حرف‌های داشتم.

او ادامه داد: رسانه میلی، هفت، افخمی، فراستی تمام تلاش‌ خود را کردید که ما با هم قهر کنیم! ولی من، مهدویان و ایرج‌زاد را دوست دارم، برای درخشنده تا کمر خم می‌شوم، رامبد عاشقتم، ما همه همدیگر را دوست داریم.

ابراهیم ایرج زاد برای "تابستان داغ"، پوران درخشنده برای "زیر سقف دودی"، حسین مهدویان برای "ماجرای نیمروز"،علیرضا داوودنژاد برای "فراری" و رامبد جوان برای "نگار" از دیگر نامزدهای این بخش بودند.

در بخش دیگری از این مراسم سیمرغ بهترین فیلم هم به سیدمحمود رضوی برای "ماجرای نیمروز"اهدا شد.

رضوی از تمامی هنرمندان "ماجرای نیمروز" خواست تا روی صحنه حاضر شوند و جایزه‌شان را بگیرند.

جهانگیرکوثری برای "فراری"، جواد نوروزبیگی برای "تابستان داغ"، پوران درخشنده برای "زیر سقف دودی"، علی جلیلوند برای "بدون تاریخ، بدون امضاء" از دیگر نامزدهای این بخش بودند.

برای اهدای دو جایزه‌ی آخر جشنواره‌ی فیلم فجر؛ محمد جواد ظریف،حسین فریدون،ربیعی، ایوبی، معصومه ابتکار که محمد حیدری دبیر جشنواره‌ی فیلم فجر هم آنها را همراهی می‌کرد،به روی سن حاضر شدند.

احسان کرمی مجری برنامه بدون هماهنگی خاصی از محمد جواد ظریف خواست تا برگزیده این بخش را بخواند.

سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی به محمود رضوی تهیه‌کننده فیلم "ماجرای نیمروز" اهدا شد.

سپس از منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما دعوت شد تا جایزه سیمرغ مردمی را اعلام کند.

منوچهر شاهسواری هم پیش از اعلام اسامی گفت: دو نکته را می‌خواستم مطرح کنم اما شوق و ذوق آنچه نوید محمدزاده، هومن بهمنش و دوستان دیگر گفتند موجب شد چیزی نگویم. به یاد داشته باشید جلوه ادب و هنر از سوی نسل جوان ستودنی است.

او ادامه داد: از همه بزرگترها که برخی دوستان یاد کردند، بخواهید اسپند دود کنند تا چشم بد از سینمای ایران دور باشد. امشب باید برای همه دوستان آرزوی چشم بد دور داشته باشیم.

مدیرعامل خانه سینما در بخش دیگری از سخنانش گفت: تا ۶ صبح جمع بندی ارای مردمی ادامه داشت و آخرین صندوق ساعت یک نیمه شب به ستاد آورده شد. ما باید به سه فیلم جایزه دهیم که دو فیلم شایسته تقدیر و یک فیلم شایسته دریافت سیمرغ از نگاه تماشاگران است.

شاهسواری گفت: یقین بدانید دوستان امانت‌دار رای مردمی بودیم و در این انتخابات انواع تهمت‌ها را شنیدیم و هیچ نگفتیم! چون فکر می‌کنیم آن جایی که باید عمل کنیم کار خودمان را انجام دادیم.

او در پایان گفت: هر کدام از دوستان سینما بخواهد به طور محرمانه آرا را برای تحلیل تقدیم آنها می‌کنیم.

دو فیلم "خوب،بد،جلف" و "آباجان" در بخش مردمی فیلم فجر تقدیر شدند و سیمرغ این بخش به "ماجرای نیمروز" به تهیه‌کنندگی محمود رضوی تعلق گرفت.

محسن چگینی و عبدالله اسکندری برای "خوب،بد جلف" دعوت شدند که چگینی در مراسم نبود. اسکندری هم در سخنانی گفت:آرزو می‌کنم،سینمای ما روز به روز پیروزتر باشد.

هاتف علیمردانی نیز بعد از دریافت جایزه بیان کرد: این جایزه را به بانوی بزرگ سینمای ایران، فاطمه معتمد آریا تقدیم می‌کنم. قاعده بازی این است که داورانی وجود دارند و هر کدام سلیقه‌ای دارند، من ۷ سال پیاپی به جشنواره فیلم دادم که گاهی دیده شد و گاهی دیده نشد اما آنچه از سینما یاد گرفتم احترام به داوران است، امیدوارم فیلم‌هایی بسازم که مردم بیشتر از آن خوششان بیاید.

او افزود: ای کاش از بزرگانی مثل علی معلم و محمد احسانی بیشتر استفاده کنیم، از آقای ایوبی ممنونم زیرا در دوره او ۴ فیلم ساختم، او شرایطی ایجاد کرد که آن را در سال‌های پیش تجربه نکرده بودم.

محمد حسین مهدویان کارگردان "ماجرای نیمروز" نیز بعد از دریافت جایزه گفت: فکر می کنم مهمترین جایزه امشب را ما گرفتیم.
کد مطلب: 10189