اداره پژوهش بانک توسعه صادرات بررسی کرد؛
روسیه مقصد استراتژیک صادراتی ایران
بر اساس مطالعات انجام شده توسط اداره پژوهش و مدیریت بانک توسعه صادرات روسیه از جمله اصلیترین مقاصد صادرات مشتریان بانک در سال های اخیر بوده است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۳۹
بر اساس مطالعات انجام شده توسط اداره پژوهش و مدیریت بانک توسعه صادرات روسیه از جمله اصلیترین مقاصد صادرات مشتریان بانک در سال های اخیر بوده است.
به گزارش تحریرنو به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات، بر اساس این پژوهش، با بررسی ریسک کشوری و نیز محیط کسب و کار روسیه، شاخص فرصت های صادراتی روسیه ۶۵ درصد و شاخص فرصت های سرمایه گذاری ۵۵ درصد است.
میانگین امتیاز ریسک اعتباری روسیه ۶۶ درصد است که به ترتیب ۷۶ درصد ریسک اعتباری، ۷۶ درصد ریسک اعتبارات بانکی و ۴۶ درصد را ریسک اعتبارات مستقل را شامل می شود.
طبق اطلاعات به دست آمده از موسسات رتبه بندی معتبر جهان، موسسه رتبه بندی فیتچ رتبه BBB-، موسسه مودی رتبه Ba۱، موسسه s&ps رتبه BBB- و موسسه رتبه بندیOECD Country Risk رتبه ۴ را به روسیه اعطا کرده اند.
بر اساس یافته های اداره پژوهش و مدیریت بانک توسعه صادرات ایران، روسیه ظرفیت های مناسبی در حوزه های نفت و گاز، محصولات پتروشیمی، انرژی، انرژی های نو، تجهیزات و ماشین آلات و جواهرات و محصولات زینتی گران قیمت دارد.
به گزارش اگزیم نیوز روسیه بعنوان بزرگترین کشور دنیا به لحاظ مساحت و با در اختیار داشتن جمعیت ۱۴۴ میلیون نفری و تولید ناخالص داخلی معادل ۱۳۲۶ میلیارد دلار و درآمد سرانه ۱۱۴۰۰ دلاری از کشورهای مهم در تعاملات اقتصادی کشور ما محسوب می شود.
اقلام مهم صادراتی این کشور شامل نفت خام، تولیدات نفتی تصفیه شده، گاز طبیعی، فلزات غیر آهنی، فولاد و آهن و اقلام وارداتی آن شامل خودرو، موتورسیکلت، موتور، سخت افزار متفرقه، مواد دارویی و تجهیزات الکترونیکی را شامل می شود. در این بین چین با ۲۲ درصد سهم تجاری شریک اول روسیه در زمینه واردات است. این کشور در زمینه صادرات نیز با ۹ درصد از کل حجم صادرات رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
از نقاط قوت کشور روسیه می توان به وفور منابع طبیعی، مازاد حساب جاری به مدت ۱۶ سال مداوم، بدهی عمومی پایین و وجود منابع ارزی در حد مناسب اشاره کرد. نقاط ضعف این کشور نیز عبارتند از دور از دسترس بودن اصلاحات ساختاری، آسیب پذیری شدید در مقابل شوک قیمت جهانی نفت، فرار سرمایه، آسیب پذیری نرخ مبادله ارز و کاهش ارزش پول ملی، آسیب پذیری نرخ مبادله ارز و کاهش ارزش پول ملی، رکود بلند مدت، حاکمیت ضعیف قانون، فساد مالی و اداری و ریسک های ژئوپلیتیک.
لازم به ذکر است سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی این کشور در رده هفت طبقه ای OECD در گروه ۴ با «ریسک متوسط» قرار داده است. صندوق ضمانت صادرات ایران، اعتبارات کوتاه، میان و بلندمدت تضمین شده توسط دولت روسیه و نیز اعتبارات کوتاه و میان مدت تضمین شده توسط بانک های مورد قبول خود در روسیه (از طریق ILC یا ضمانتنامه بانکی) را پوشش می دهد. به علاوه پوشش ریسک شرکتها در حالت حساب باز (بدون تضمین) در صورت احراز اعتبار خریدار از طریق شبکه های اطلاعاتی معتبر امکان پذیر است. لازم به ذکر است سقف پوشش نیز برای اعتبارات کوتاه مدت ۱۲۰میلیون دلار و برای اعتبارات بلندمدت ۲۴۰ میلیون دلار است.