پس از تایید از سوی دفتر مرجع تقلید؛
آیت‌الله مکارم شیرازی مسابقه «برنده باش» را مصداق قمار اعلام کرد
آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید در استفتایی که از او شده است «مسابقه بزرگ برنده‌باش» را مصداق قمار اعلام کرد و شرکت در آن مجاز ندانست.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۴۵
 
آیت‌الله مکارم شیرازی مسابقه «برنده باش» را مصداق قمار اعلام کرد
 
آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید در استفتایی که از او شده است «مسابقه بزرگ برنده‌باش» را مصداق قمار اعلام کرد و شرکت در آن مجاز ندانست.

به گزارش تحریرنو ؛ «مسابقه بزرگ برنده‌باش» از طریق شبکه سه سیمای جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا و پخش است. به شرکت‌کنندگان در این مسابقه در صورت پاسخ صحیح به هر سوال به صورت پلکانی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان جایزه داده می‌شود.

شرط حضور دراین برنامه خرید سوال و پاسخ درست به آنها از طریق اپلیکیشن مخصوص است. در صورت پاسخ درست چهار نفر به مسابقه حضوری دعوت می‌شوند.

استفتاء و پاسخ حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی درباره برنامه «برنده باش» از روز گذشته در فضای مجازی منتشر شده و دست به دست می‌شود که با پیگیری‌های صورت گرفته صحت این استفتاء تایید شد.

سوال این بود: «مسابقه‌ای حضوری با عنوان "مسابقه بزرگ برنده‌باش" از طریق شبکه سه سیمای جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا و پخش است که به شرکت‌کنندگان در این مسابقه به ازای پاسخ صحیح به هر سوال، مبلغ قابل توجهی به صورت پلکانی(تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان) اعطا می‌کند که با کمک مجری برنامه و فرصت‌هایی که در اختیار هر شرکت‌کننده قرار می‌گیرد، مبلغ جایزه غالباً از ۵ میلیون تومان کمتر نیست. شرط حضور در این برنامه خرید سوال و پاسخ درست به آن‌ها از طریق اپلیکیشن مخصوص است و در صورت درست بودن جواب‌ها، در یک رقابت فشرده، ۴ نفر به مسابقه حضوری دعوت خواهند شد.

آیا برگزاری این نوع مسابقات جایز است؟

آیا شرکت در این نوع مسابقات جایز است؟

آیا شرکت کننده، مالک شرعی جایزه خواهد شد؟

پاسخ آیت‌الله مکارم شیرازی: «بسمه‌تعالی- این کار قمار است و کسانی که شرکت می‌کنند مالک آن جوایز نمی‌شوند. همیشه موفق باشید»

البته پیش از این‌ هم استفتاهای دیگری از مراجع انجام شده بود و اغلب مراجع اعتقاد دارند این بخت‌آزمایی و شیوه اجرای چنین مسابقاتی اشکال دارد. این گونه است که دفاتر مراجع معظم تقلید، این شیوه اعطای جایزه به برندگان را از کل یا بخشی از پول جمع شده شرکت‌کنندگان دارای اشکال دانستند و حتی برخی نیز آن را به قمار یا امری نزدیک به قمار تشبیه کردند.
کد مطلب: 18307