شهرام و حافظ ناظری "ناگفته" را گفتند
شهرام و حافظ ناظری در کنسرت "ناگفته" با هم خواندند و ساز ابداعی "حافظ" هم به‌صدا درآمد.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۴۳
 
شهرام و حافظ ناظری "ناگفته" را گفتند
 
شهرام و حافظ ناظری در کنسرت "ناگفته" با هم خواندند و ساز ابداعی "حافظ" هم به‌صدا درآمد.

تحریرنو: کنسرت "ناگفته" که تاکنون در چند سالن بزرگ در دنیا از جمله "kodak theatre" (سالن اجرای مراسم اسکار) روی صحنه رفته است، شام‌گاه گذشته در دو سانس در تالار وزارت کشور اجرا شد. در این اجرا نوازندگان ایرانی به‌جای هنرمندان خارجی که به‌دلایلی نتوانستند به ایران بیایند، ساز زدند و شهرام ناظری با فرزندش، قطعات خاطره‌انگیزش را اجرا کرد.

با وجود آن‌که شرایط تالار وزارت کشور از نظر رفت‌وآمد تماشاگران و خوراکی‌هایی که هم‌راه‌شان به‌داخل آورده بودند، برای برگزاری کنسرت موسیقی سنتی چندان مطلوب نبود، اما شهرام ناظری در میان اجرای قطعات به‌خاطر تمرکز مخاطبان از آن‌ها تشکر کرد.

او هم‌چنین گفت: اگر کار ما مشکلاتی دارد، این تمرکز و دقت شما برای ما انرژی ایجاد می‌کند. شما موجب دل‌گرمی هنرمندان هستید و این بزرگ‌ترین تشویق برای ما است.

در این کنسرت قطعات معروفی از شهرام ناظری، این‌بار با هم‌راهی فرزندش بازخوانی شدند، قطعاتی مانند "نهان مکن"، "مرا می‌بینی و هر دم زیادت می‌کنی دردم"، "باز آمدم، باز آمدم" و هم‌چنین چند فصل از آلبوم ناگفته مانند "آفرینش" و "بازگشت جاودانگی" که در بیش‌تر آن‌ها، حافظ ناظری قبل یا بعد از پدرش ابیاتی را می‌خواند.

هرچند به‌نظر می‌رسید هم‌خوانی حافظ، بهتر از تک‌خوانی‌های او بود، به‌خصوص در شرایطی که ساز ابداعی‌اش را نیز می‌نواخت و همین موضوع، از تمرکزش بر خواندن کم می‌کرد.

سه‌تار تکامل یافته‌ای با نام "حافظ" ساخته همین هنرمند است که در این کنسرت از آن رونمایی شد. حدود ۴۰ نمونه از این ساز، پس از سه‌سال زمانی که برای رسیدن به نمونه نهایی صرف شد، ساخته شده است. در ساز "حافظ" دو سیم به چهار سیم سه‌تار اضافه شده و از این نظر، فرکانس صدای آن بم‌تر است و گستره هارمونیک وسیع‌تری را در قیاس با سه‌تار دارد.

حافظ ناظری در میانه‌ی این اجرا، به اصرار پدرش در سخنانی گفت: من بعد از ۱۵ سال این افتخار را پیدا کردم که روبه‌روی شما بنشینم و از حضور و حمایت شما مخاطبان تشکر می‌کنم.

او با اشاره به‌دعوت از برخی هنرمندان خارجی برای نوازندگی در این کنسرت، اظهار کرد: قرار بود بزرگان موسیقی دنیا در این کنسرت هم‌راه ما باشند، اما به‌دلیل یک‌سری مسائل حضور آن‌ها ممکن نشد، اما از آن‌جا که هر اتفاقی جنبه مثبت و منفی دارد،‌ جنبه مثبت این اتفاق نیز ایجاد فرصت آشنایی با این هنرمندانی است که امشب با ما برنامه گذاشتند.

وی ادامه داد: این نوازندگان ایرانی چیزی کم‌تر از بزرگان موسیقی دنیا ندارند. امیدوارم وزارت ارشاد توجه بیش‌تری به موسیقی داشته باشد. این هنرمندان قابلیت آن‌را دارند که نام ایران را در جهان بزرگ کنند، در شرایطی که نیاز داریم، فرهنگ ایران را به‌دنیا معرفی کنیم.

در کنسرت "ناگفته" پدرام فریوسفی (ویلن)، میثم مروستی (ویولا)، آتنا اشتیاقی (ویلنسل)، شهریار نظری (دف/ بم باژ)، فرهاد صفری (زروان/ کارنگ) و بابک غسالی (عود) هنرنمایی کردند. هم‌چنین یک گروه سه نفره از خوانندگان زن به‌عنوان گروه کُر، خوانندگان اصلی را هم‌راهی کردند، البته صدای این گروه در برخی قطعه‌ها بلندتر از خواننده اصلی و نامتناسب می‌شد.
کد مطلب: 2916