عبده‌تبریزی اعلام کرد:
به رونق بخشیدن بازار سفته‌بازی برای توسعه‌ی بازار مسکن نمی‌اندیشیم
مشاور وزیر در امور مدیریت و تامین مالی وزارت راه و شهرسازی گفت‌: شناسایی راه‌‎کاری برای خروج بازار مسکن از رکود به‌عنوان برنامه‌ی این وزارت‌خانه است‌، اما به‌ رونق بخشیدن بازار سفته‌بازی برای توسعه‌ی بازار مسکن نمی‌اندیشد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۱۷
 
به رونق بخشیدن بازار سفته‌بازی برای توسعه‌ی بازار مسکن نمی‌اندیشیم
 
مشاور وزیر در امور مدیریت و تامین مالی وزارت راه و شهرسازی گفت‌: شناسایی راه‌‎کاری برای خروج بازار مسکن از رکود به‌عنوان برنامه‌ی این وزارت‌خانه است‌، اما به‌ رونق بخشیدن بازار سفته‌بازی برای توسعه‌ی بازار مسکن نمی‌اندیشد.

به گزارش خبرنگار تحریرنو، نشست خبری "پانزدهمین همایش سیاست های توسعه مسکن در ایران" بعدازظهر امروز ۲۴ آبان‌ماه ۱۳۹۴ با حضور حسین عبده‌تبریزی، مشاور وزیر در امور مدیریت و تامین مالی وزارت راه و شهرسازی، علی چگینی، دبیر علمی همایش و مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی اقتصاد مسکن و اصحاب رسانه در ساختمان مرکزی وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

دراین نشست خبری حسین عبده‌تبریزی مشاور وزیر در امور مدیریت و تامین مالی وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: امسال برگزاری این همایش از اهمیت قابل ملاحظه‌ای برخوردار است، زیرا مناسبات مسکن وارد مباحث جدیدی می‌شود.

عبده‌تبریزی خاطرنشان کرد: اواخر دهه‌ی ۸۰ و اوایل دهه‌ی ۹۰ بازار سرمایه‌گذاری واحدهای تجاری و مسکونی لوکس و گران‌قیمت باعث شد تا چارچوب سرمایه‌گذاری تغییر یابد و منابع قابل ملاحظه‌ی نفتی به‌ویژه در سال ۹۰ که درآمدهای نفتی دولت ۱۲۰‌میلیارد دلار بود در حالی که امسال پیش‌بینی می‌شود، درآمد نفتی امسال حداکثر به ۲۵‌میلیارد دلار برسد.

وی عنوان داشت: یک بخش از درآمدهای نفتی سال ۹۰ در بازار تجاری و مسکونی گران‌قیمت سرمایه‌گذاری و پیاده شد، اما اکنون باید پاسخ‌گوی مسکن ارزان قیمت بود و اکنون برای نخستین‌بار در کشور تعداد خانوار با آمار واحد‌های مسکونی مطابقت پیدا کرده و در همایش یاد شده راه‌های خروج بازار مسکن از رکود مورد جست‌وجو قرار می‌گیرد.

مشاور وزیر در امور مدیریت و تامین مالی وزارت راه و شهرسازی ابراز داشت: امروز کشور در موقعیتی قرار گرفته که مسکن تغییر ساختاری پیدا کرده و با وضعیت گذشته قابل مقایسه نیست‌، بنابراین انتظار می‌رود برگزاری همایش سیاست‌های توسعه‌ی مسکن در ایران بتواند به‌حل مشکلات این بازار کمک کند.

وی وضعیت مسکن کشور را برای خبرنگاران این‌گونه شرح داد : آمارها نشان می‌دهد میزان تقاضای انباشته شده برای مسکن درمقایسه با دهه‌ی ۷۰ و ۸۰ وجود ندارد‌، اما با توجه به‌تعداد کم پروانه‌هایی که طی دو سال اخیر صادر شده‌، این وضعیت تداوم یابد، به‌طور مجدد مشکل بازار مسکن حادتر خواهد شد.

عبده تاکید کرد: بخشی از واحد‌های مسکونی که معیارهای کیفی ندارد و در بافت‌های فرسوده و نامناسب شهری واقع شده باید مورد بازسازی قرار گیرد و در این ارتباط دولت وظیفه دارد آن بخش از مسکن را که در حاشیه‌ی شهرها ایجاد شده، اصلاح کند و اصلاح واحد‌های مسکونی در حاشیه‌ی شهرها نیاز به سرمایه‌گذاری و ایجاد تاسیسات زیربنایی دارد و نباید وضعیت مناسب فعلی بازار مسکن‌، نسبت به دهه‌ی ۷۰ از دست برود و به یک وضعیت ضعیف بازگشت کند.

مشاور وزیر راه و شهرسازی در خصوص بازار مسکن در برنامه‌ی ششم توسعه گفت: برنامه‌ی ششم توسعه چندان متفاوت از طرح جامع مسکن نیست، آن‌چه در برنامه‌ی ششم توسعه می‌تواند تفاوت داشته باشد، تعریف توسعه‌ی بانک مسکن است‌، به‌طوری‌که بارها وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده باید تعریف بانک مسکن از لحاظ بانک توسعه‌ای وضعیتش روشن شود‌، بنابراین پرداخت تفاوت خرید با خرید مسکن مشخص می‌شود که یکی از تلاش‌ها در این زمینه است.

علی چگینی، دبیر علمی همایش و مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی اقتصاد مسکن گفت: برگزاری همایش سیاست‌های توسعه‌ای مسکن در ایران از دهه‌ی ۷۰ آغاز و امروز به پانزدهمین همایش رسیده است که در هفت محور مسکن اجتماعی‌، بازآفرینی شهری پایدار‌، برنامه‌ریزی شهری در کلان‌شهرها‌، فن‌آوری در صنعت ساختمان‌، مسکن روستایی‌، حوزه‌های اجتماعی و ساختارهای اجتماعی برگزار می‌شود.

وی اضافه گرد: دبیرخانه‌ی این همایش ۱۱۰ مقاله‌ی علمی دریافت کرده که بر اساس ارزیابی کمیته‌ی علمی در پنل‌های تخصصی ارائه می‌شود.
کد مطلب: 3212