بر اساس گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت،
تولید خودرو پس از برجام ۳۵ درصدی رشد کرد
بر اساس آخرین آمار، تولید خودرو در هشت ماهه سال ۹۵ نسبت به هشت ماهه سال ۹۴ بیش از ۳۵ درصد رشد داشته است. این در حالی است که برخی از کار‌شناسان افزایش تولید خودرو در ایران را به دلیل تاثیرات مثبت برجام بر اقتصاد ایران ارزیابی کرده‌اند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۱
 
تولید خودرو  پس از برجام ۳۵ درصدی رشد کرد
 
بر اساس آخرین آمار، تولید خودرو در هشت ماهه سال ۹۵ نسبت به هشت ماهه سال ۹۴ بیش از ۳۵ درصد رشد داشته است. این در حالی است که برخی از کار‌شناسان افزایش تولید خودرو در ایران را به دلیل تاثیرات مثبت برجام بر اقتصاد ایران ارزیابی کرده‌اند.

به گزارش تحریرنو، براساس جدید‌ترین آمار وزارت صنعت معدن و تجارت، میزان تولید خودرو تا پایان آبان ماه با رشد ۳۵. ۹ درصدی ۸۲۰ هزار و ۴۶۳ خودرو بوده است. میزان تولید خودروی سواری در این بازه زمانی ۷۵۹ هزار و ۸۷۱ دستگاه، وانت ۵۲ هزار و ۱۲۹ دستگاه، اتوبوس ۶۱۶ دستگاه و کامیونت، کامیون و کشنده ۷ هزار و ۳۵۳ دستگاه است. تولید انواع خودرو از ۵۵ هزار و ۶۹۳ دستگاه در آبان ماه سال گذشته به ۱۲۹ هزار و ۳۱ دستگاه در آبان ماه امسال رسیده است.

در این مدت تولید انواع سواری ۱۳۸ درصد رشد داشته و از ۵۰ هزار و ۹۱۴ دستگاه در آبان ماه سال گذشته به ۱۲۱ هزار و ۲۷۲ دستگاه رسیده است. آبان ماه امسال تولید انواع وانت نیز ۷۶ درصد افزایش یافته و از ۳۹۵۸ دستگاه در آبان ۱۳۹۴ به ۶۹۷۲ دستگاه افزایش یافته است. تولید انواع مینیبوس و میدلباس اما ۴۶ درصد افت داشته و از ۶۲ دستگاه در آبان ماه سال گذشته به ۳۳ دستگاه رسیده است. در این مدت تولید انواع اتوبوس برخلاف مینیبوس رشد داشته و با افزایش ۲۲ درصدی از ۷۹ دستگاه در آبان ۱۳۹۴ به ۹۷ دستگاه افزایش یافته است. تولید انواع کامیونت، کامیون و کشنده اما کاهش داشته و با افت ۳ درصدی از ۶۸۰ دستگاه در آبان ماه سال گذشته به ۶۵۷ دستگاه رسیده است.

بر اساس جدید‌ترین آمار، تولید سه شرکت سایپا، ایران خودرو و گروه بهمن در آبان ماه با رشد ۱۷۱، ۱۳۴ و ۸۴ درصدی نسبت به مدت مشابه قبل همراه شده است.

ایران خودرو با رشد ۱۳۴ درصدی، در برابر تولید ۲۶ هزار و ۴۰ دستگاه سال قبل، در آبان ماه امسال ۶۰ هزار و ۹۹۳ دستگاه تولید کرده است. همچنین گروه بهمن قادر شده تا با رشد ۸۴ درصدی، آمار تولیدات آبان ماه امسال را به ۳۹۷ دستگاه برساند. این شرکت در آبان سال گذشته ۲۱۵ دستگاه تولید کرده بود.

تولید انواع سواری در گروه خودروسازی سایپا به عنوان رقیب ایران خودرو نیز صعودی بوده و با افزایش ۱۷۱ درصدی از ۱۸ هزار و ۷۷۱ دستگاه در آبان ۱۳۹۴ به ۵۰ هزار و ۹۲۶ دستگاه در آبان ماه امسال افزایش یافته است.

در این مدت تولید انواع سواری در کرمان موتور نیز رشد داشته و با افزایش ۴۴ درصدی از ۲۷۵۴ دستگاه در آبان ۱۳۹۴ به ۳۹۸۴ دستگاه رسیده است.

تولید انواع سواری در خودروسازی مدیران نیز افزایش یافته و با رشد ۵۱ درصدی از ۳۱۱۳ دستگاه در آبان ماه سال گذشته به ۴۷۲۲ دستگاه رسید.

به نظر می‌رسد توافق هسته ای پس از یک سال تاثیرات خود را به آرامی بر صنعت خودروی ایران نشان می‌دهد.

بازار در حال خروج از رکود است و شرکت های خارجی هم به آرامی در حال بازگشت به ایران هستند.

هم اکنون سه قرار داد بزرگ در بخش خودرو‌های سواری و دو قرار داد هم در حوزه خودروهای سنگین با شرکت‌های بزرگ خودرو سازی در جهان منعقد شده است. شرکت رنو با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، پژو با ایران خودرو و سیتروئن با سایپا قرار داد همکاری مشترک امضا کرده اند. فعلا میزان سرمایه گذاری خارجی برای تولید خودروهای سواری به بیش از یک میلیارد یورو رسیده است.

در بخش خودرو‌های سنگین هم مرسدس بنز و اسکانیا برای تولید کامیون و اتوبوس با شرکت‌های ایرانی قرار داد و تفاهمنامه امضا کرده‌اند. برای تولید خودرو سواری و سنگین علاوه بر این شرکت‌ها حدود ۱۰ شرکت هم اکنون در حال مذاکره هستند.
کد مطلب: 9009